Ismét sajtófotó-kiállítás Zalaegerszegen

Január 19-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában a VIII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.

sajtofoto-768x511 

A minden évben e módon is nyilvánosság elé lépő hivatásos szakemberek, Katona Tibor és Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap fotóriporterei, valamint Seres Péter, a város hivatalos fotográfusa felvételei mellett ez alkalommal is paravánra kerülnek az amatőr pályázók munkái. A profik mintegy 80-90 fotóval idézik fel 2017 legfontosabb, vagy kevésbé lényeges, de látványként izgalmas pillanatait a közélet, a kultúra, a sport és a mindennapi élet területéről, vizuális látleletet adva a megyeszékhely elmúlt évéről.
Az amatőrök versenyébe idén 28-an jelentkeztek, összesen 134 felvétellel, a kollekcióban 16 sorozat is helyet kapott.

A pályamunkákat négy fős zsűri – tagjai Benkő Sándor, Ohr Tibor, Varga György fotográfus, elnöke pedig Nemes László képzőművész – bírálta el, döntésük nyomán 35 felvétel kerülhet a közönség elé. Mint a tárlat fő organizátora, Seres Péter elmondta, az amatőr pályázók mezőnyében parádésan kivitelezett felvételek is szerepelnek, s a természetfotók és életképek mellett újdonságként megjelentek a stúdiófelvételek is. Kijelenthető tehát, hogy a sajtófotó-kiállításhoz kapcsolódó pályázat az amatőr fotográfia új, rangos fórumává nőtte ki magát.A sikeresen pályázók között négy díj is gazdára talál majd a megnyitón, ahol a városvezetés és a Zalai Hírlap képviselete mellett Nemes László osztja meg gondolatait a publikummal.

Magyar Hajnalka

2018. január 3.

Zalai Hírlap