Színház az egész világ - Beszélgetés Köves Marcellel a Színházi világnap alkalmából

Március 27. a Színház Világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet fontosságára és tisztelegjen a színészek, színházi dolgozók előtt. Ennek kapcsán a Hevesi Sándor Színház hangosítótár-vezetőjével, Köves Marcellal beszélgettünk.

koves-marci 

- 1995-ben kerültem polgári szolgálatos katonaként a színházba, az akkori műszaki vezető invitálására. Akkor még nem gondoltam, hogy ez egy jelentőségteljes fordulat lesz az életemben. Nem igazán tudtam hova megyek és mi lesz a feladatom, nem voltam egy kimondottan színházrajongó alkat. Azonban amikor odakerültem, egy olyan közösséggel találkoztam, ami teljesen megfogott és magával ragadott. Mondhatom, hogy a színház választott engem és nem én őt.
 

Azonnal beleszeretett a munkába

 

- Az én feladatom a hangtechnika kezelése volt, ami az első perctől találkozott az érdeklődésemmel. Keverőpult, hangszórók, zene. Az is rögtön megtetszett, hogy minden előadásnak mondanivalója, üzenete van. Nagyon örültem, hogy a katonai szolgálat után munkaszerződést ajánlottak és ezen a szakterületen dolgozhattam tovább, immár valódi hangtechnikusként. Helyet kaptam ebben a fantasztikus alkotó közösségben. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sosem volt más munkahelyem, csak a színház. Úgyhogy nem tudom, milyen lehet máshol dolgozni, és nem is szeretném tudni. Nagyon szeretem a munkám...

 

A teljes interjú IDE kattintva elolvasható!

2022. március 27. 

Zalai Hírlap