Pelikánnak fekete autó kell! - Kellékautót keres a Hevesi Sándor Színház A tanú című előadáshoz

A gátőr nagy bajban van. „Fogalmam sincs, hogy jutok el Virág elvtárshoz, pedig életbe vágó, nem tudnának nekem egy fekete Pobedát, Warsawát, vagy Volgát szerezni?”, fordult lapunkhoz kétségbeesve Pelikán József gátőr.

pobeda 

Tolmácsoljuk a kérését: ha Zala megyében, Zalaegerszegen valaki rendelkezik Volga vagy Pobeda (utóbbit 1946–1958 között gyártotta a Gorkiji Autógyár) típusú veterán autóval, akárcsak darabokban, vagy roncsként,  és szívesen segítene a bajba jutott Pelikánon, kérjük jelentkezzen.
Hol? A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház titkárságán.

Miért épp a színházban?

Komolyabbra fordítva a szót: a zalaegerszegi színház szeptember 30-án mutatja be A tanú című szatírát, amelyet filmalakban Bacsó Péter fergeteges rendezésében talán mindenki ismerhet. (A film hosszú évekig hevert dobozban, a kor politikai túlkapásaait kifigurázó alkotást a cenzúra nem engedte bemutatni.) 

Nos, ehhez az előadáshoz lenne szükség a szóban forgó járműre színpadi kellékként. Mivel a kocsi nem tud behajtani a teherliftbe, azért főleg a váz, illetve a kaszni lenne fontos. A színháziak számítanak a környéken működő retró autókat gyűjtőkre, klubokra, egyesületekre.

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható! 

Arany Horváth Zsuzsa

2022. szeptember 1.

ZAOL