Évadzáró a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

A Tanú, a Vágy villamosa, a Herkules, A Noszty fiú esete..., a Kőműves Kelemen, a Tanulmány a nőkről és a Volt egy seregünk című színművek 163 előadását 47 481 néző tekintette meg a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Evaddij2023 

A társulat pénteken tartotta évadzáró társulati ülését, melyen Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszönte meg a gazdasági nehézségekkel teli évben nyújtott fegyelmezett teljesítményt, a közönségnek nyújtott élményeket. Az évadzáró alkalmával adják át a kiemelkedő munkáért járó elismeréseket, ehhez idén kiadónk, a Mediaworks is hozzájárult az olvasók szavazatai alapján odaítélt Az év színésze közönségdíjjal. 

A zalaegerszegi színház ebben az évben, ősszel ünnepli fennállása 40. évfordulóját. Ezalatt több korszakot is átéltek a közönségükkel együtt. Biztosan a nehezebbek közt tartatik számon a most zárult időszak, hiszen egyfelől nagyszabású felújítás halasztását kellett elfogadniuk, másfelől energiaválság sújtotta az évet, az állami normatíva 2024-ben sem emelkedik, s az utolsó, Covid előtti békeév 12 000 bérleteséből a felénél alig több (6634) pártolt vissza a nézőtérre. 

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható!  

Arany Horváth Zsuzsa

2023. június 2.

ZAOL