Nikol arcai

Soós Imre is ilyennek látná a róla elnevezett díj friss tulajdonosát. Nagy kék szemekkel, bizakodó mosollyal, ami mögött mégis érződik a figyelő óvatosság. Arca változásaiban felnőttes fruskák és derűs asszonyok rejtőznek.

PEZ_2449 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A 2016/2017-ES ÉVADRÓL

 
Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk a következő évadról. Besenczi Árpád igazgató és Sztarenki Pál művészeti vezető adott interjút a ZTV-nek.

https://www.youtube.com/embed/0J8KWMlsg1Y

GÁLAESTTEL KÖSZÖNTJÜK EGERVÁRI KLÁRÁT

Szerdán lett 80 éves színházunk örökös tagja Egervári Klára színművésznő Aase-díjas, Érdemes Művész. Tiszteletére holnap 19 órakor ünnepi gálaestet szervezünk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes, de regisztrációköteles. Jelentkezni lehet színházunk szervezési osztályán (tel.: 92/598 400).

0 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTOTTUNK A JÖVŐ ÉVADRÓL

Hét nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a 2016/2017-es évadban: a műsortervben népszerű családi musical, könnyed, francia vígjáték, operett-bohózat, klasszikus magyar regény színpadi adaptációja, valamint ifjúsági előadás egyaránt szerepel.

musorfuzetek

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A MA 80 ÉVES EGERVÁRI KLÁRA SZÍNMŰVÉSZNŐT!

Színházunk örökös tagja, Egervári Klára Aase-díjas, Érdemes művész, aki csaknem száz színdarabban szerzett emlékezetes perceket közönségünknek, ma ünnepli 80. születésnapját. Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk neki ebből az alkalomból!

Egervari_Klara

NEKÜNK NYOLC?! A PÉCSI CSALÁDI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON IS

*14 társulat 19 produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 29. és június 5. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

nekunk8-1

Ott vagyunk a nemzetközi színházi biennálén

Huszonnyolc meghívott produkció között ott van három zalai is: a Ziránó Bábszínház (Hottó) a Szekrénymesékkel, a Hevesi Sándor Színház a Semmivel és a Kövekkel. Csaknem negyven előadásból válogathat a közönség a VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

images_26500

A Kövek és a Semmi a kaposvári ASSISTEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén

Csaknem negyven előadásból válogathat a közönség az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében május 2. és 7. között megrendezett VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén. PEZ_7117

Imi, mondj egy verset

Mintha esténként nem a tévé, hanem ma is a kis konyhai tűzhely fénye világítana, ha vacsora után beszélgetünk, csak úgy magunknak. Olyan volt az a másfél óra. Amikor Csuja Imre színművész verset mondott a Hevesi Sándor Színház színpadán.Csuja

IMI MONDOTT VERSET!

Csuja Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes művész tartotta Imi, mondj egy verset! címmel műsorát április 2-án szombaton este a Házi Színpadon. A közvetlen, meghitt hangulatú előadás maradandó élményt nyújtott a jelenlévőknek.

csuja-imre

Te majd később leszel nagy színésznő...

Beszélgetés Ecsedi Erzsébet színművésszel, a Hevesi Sándor Színház tagjával.Ecsedi_Premium_foto_3

Szakmai díjakat osztott ki a MASZK

Lőrincz Nikol kapta idén a Soós Imre-díjat. A szakmai elismerést pályakezdő tehetségeknek ítélik. Nikol tegnap vette át a díjat a Budapesti Operettszínházban.nikolinnyo

Imi, mondj egy verset! – Csuja Imre előadóestje a Hevesiben

Közeledik a költészet napja. Színházunkban hétvégén a verssé a főszerep! Április 2-án Csuja Imre előadóestjét tekinthetik meg házi színpadunkon. Imi-_mondj_egy_verset

A KÖZELLENSÉG ELŐADÁS-FELVÉTELE A DUNA TV-ÉN

Kedves Nézőink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Közellenség előadásunkról TV-felvétel készült szeptemberben a Vidéki Színházak Fesztiálján. Az előadás-felvételt a Duna World csatorna 2016. március 27-én (vasárnap) 13.25 órai kezdettel sugározza.

PEZ_0210 

Premier a Hevesi színházban

William  Shakespeare  1590-es  színművét  Verebes  István,  Jászai-díjas  író,  rendező  állította  vendégművészként  színpadra. 

PEZ_0021

Pillanatok fekete-fehérben

Szeretettel várunk mindenkit a Hevesi Sándor Színház igazgatósága nevében 2016. március 18-án 18.00-kor a színház előcsarnokába Gál Cecília csodálatos fotóinak kiállítás-megnyitójára!

fotokiallitas-meghivo-Gal-Cecilia-20160318 

Fesztiválok hete

Márciusban három produkciónkkal két országos fesztiválon veszünk részt. Idén ünnepli 10. születésnapját a debreceni DESZKA Fesztivál (március 18-25.) A szakmai találkozón a kortárs magyar drámáké a főszerep. A jubileumi fesztiválra a KÖZELLENSÉG című előadásunk kapott meghívást. Tasnádi István Kohlhaas-adaptációjával március 20-án mutatkozunk be a Csokonai Nemzeti Színház nagyszínpadán.

PEZ_9504 

Michael Peter, azaz Mihály Péter

Főszerepeket játszik, jövőre nagyszínpadon rendez, emellett három gyermeket nevel. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ifjú színészével beszélgettem. PEZ_7179-1

A Csend Hangjai

Jótékonysági koncertműsor a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza javára.hangfogo-jotekonysag-Medium-

Orvost hívtak a színházi előadás végére

A Hevesi Sándor Színházban pénteken este a Házasságlevél című vígjátékot játszották. Az elődás végén a tapsot megszakítva szólította a színpadra Besenczi Árpád igazgató, a darab főszereplője dr. Bánhegyi Béla belgyógyász főorvost.KAT_2240_1