Sikeres évadot zárt a színház

269 előadás, közel 77 ezer néző és 11 ezer 170 bérlet – röviden ez a Hevesi Sándor Színház idei évadának gyorsmérlege. Dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a társulat évadzáró ülésén úgy fogalmazott: sikeres volt a 2016/17-es szezon, növekedtek a bevételeik, és ennyi bérletet még soha nem adtak el.

hevesi 

AZ ÖTÖDIK PECSÉT a Vidéki Színházak Fesztiválján!

A fesztivál nagyszínpadi előadásainak sora szeptember 6-án Az ötödik pecsét című produkcióval folytatódik, amely a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház vendégjátéka. A Sánta Ferenc regényéből készült darab által - amit Hamvai Kornél alkalmazott színpadra - 1944-be, a nyilas korszak végnapjaihoz utazhatunk vissza. Az előadás rendezője Csiszár Imre.

PEZ_9445 

Rómeó és Júlia kicsit másképp

VERONA -1301 címmel mutatja be új osztálytermi színházi nevelési előadását a 13-19 éves generációnak ajánlva a Hevesi Sándor Színház, melynek ma délután van a bemutatója.

PEZ_5101

Ismét csere-bere a József Attila Színházzal

A korábbi évekhez hasonlóan idén is előadást cserél egy este erejéig a két intézmény. Először, május 9-én 19 órakor a Hevesi Sándor Színház vendégjátékát, az egyik legnépszerűbb kortárs vígjátékíró Francis Veber BALFÁCÁNT VACSORÁRA című vígjátékát tekintheti meg a budapesti közönség a József Attila Színházban Besenczi Árpád rendezésében.

 PEZ_3814

30 éve Zalaegerszegen - Beszélgetés Mester Edit színművésszel

Gyönyörű szőke, kék szemű, csinos színésznő végzett 1980-ban a Színművészeti Főiskolán. Csodálatos szerepek várták, játszhatott Budapesten, Pécsen, Nyíregyházán, Zalaegerszegen.

mester_edit_barbara_bruckner_szerepeben_mephisto 

Ma van a magyar költészet napja !

Ma van a magyar költészet napja, amit 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünnepelünk.

https://www.youtube.com/embed/QciCWcaXob4 

A színház az én ápolónőm

Az embernek néha két élete van. Urházy Gábor Lászlóé ilyen. Egyik a színpadon zajlik, ahová teljes lényét viszi, a másik a hétköznapokban, ahol szinte rangrejtettségben szeret lenni. Ezt kell megértenünk, elfogadnunk.

Zsazsa 

Beszélgetés György János Aase díjas zalaegerszegi színművésszel

Janó, ahogy a színházban mindenki szólítja.

Két évig egyszerre koptathattuk a zalaegerszegi színház színpadát, porondját, mikor mi adatott. Partnerek nem voltunk. Egy darabban is úgy játszottunk, hogy egyikünk ekkor, másikunk máskor jelent meg a színe, így sokat nem ismerhettünk egymásból. Én hamar lekerültem a deszkákról. Ő maradt. És nem is akárhogyan. 2003-ban Aase díjjal is kitüntették.

 Gyorgy_Janos-otthonaban

Beszélgetés György János Aase díjas zalaegerszegi színművésszel

Janó, ahogy a színházban mindenki szólítja.

Két évig egyszerre koptathattuk a zalaegerszegi színház színpadát, porondját, mikor mi adatott. Partnerek nem voltunk. Egy darabban is úgy játszottunk, hogy egyikünk ekkor, másikunk máskor jelent meg a színe, így sokat nem ismerhettünk egymásból. Én hamar lekerültem a deszkákról. Ő maradt. És nem is akárhogyan. 2003-ban Aase díjjal is kitüntették.

 Gyorgy_Janos-otthonaban

Amikor nem a kertész a gyilkos – vagy igen?

Agatha Christie minden idők legnagyobb sikerű krimijét Sztarenki Pál állítja színpadra Zalaegerszegen.


PEZ_6139-Medium- 

Ahol a fény nem fényűzés - A Hevesi színház világosítótárának rejtelmei

Hogy hány lámpa van a Hevesi színházban, azt meg lehet mondani a leltár alapján, de azt, hogy estéről estére mennyit használnak, szinte képtelenség.

vz 

Gyilkos elegancia - Agatha Christie-krimi a Hevesi Sándor Színházban

Az eredeti cím (Tíz kicsi néger) helyett És már senki sem címmel mutatja be a Hevesi Sándor Színház pénteken Agatha Christie világhírű krimijét.

PEZ_6626-Medium- 

Ha unalmas, akkor senki sem kiabál

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház öt éve működő, középiskolásokat, felső tagozatosokat megszólító, és a maga nemében egyedülálló Tantermi Deszka programjának szakmai vezetőjét 2010-ben dramaturgnak hívták Zalaegerszegre – de ő nem fért a bőrébe.

Madak-Zsuzsi 

Tizenhat előadással várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Tizenkét társulat tizenhat produkcióval várja a közönséget az ötödik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 27. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

PEZ_1054-Medium- 

Agatha Christie-regény színpadi változatát mutatják be Zalaegerszegen

Az évad utolsó bemutatójára készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata: a Tíz kicsi néger című Agatha Christie-regény színpadi változatát ...És már senki sem! címmel március 31-én mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.

esmarsenkisem_1

Színházi Világnapi üzenet, 2017 Isabelle Huppert

55 év óta minden tavasszal megünnepeljük a Színházi Világnapot. Mintha 24 óra alatt bejárnánk a színházi univerzumot, kezdve a NO-val és a Kathakalival, folytatva a Pekingi Operával és a Kathakalival, elidőzünk Görögországban, Aiszkhülosztól, Szophoklésztől  Skandináviába látogatunk Ibsenhez és Strindberghez, majd Angliában Sarah Kane-től Itáliába száguldunk Pirandellóhoz, azután Franciaországba, Párizsba, ahol talán a legtöbb külföldi társulatot látjuk vendégül.0

theatre-masks-1 

Gyerekszínházi világnap

A március 20-ai Gyermekszínházi Világnap alkalmából Yvette Hardie ASITEJ elnök és Francisco Hinojosa mexikói gyermekkönyvíró üzenetét Novák János tolmácsolásában olvashatják.

LOGO-ASSITEJ-INGLE-S_-HORIZONTAL-1024x199 

Norvég partnereink érkeznek Magyarországra

Márciusban a Nyugat-Norvégiai Egyetem Dráma Tanszékének professzorai és a bergeni Hordaland Teater művészei látogatást tesznek Magyarországon. Március 13-19. között számos magyar színházi nevelési programban vesznek részt, illetve nyolc workshopot tartanak az érdeklődők számára.

 KEBAb

“Megéreztem, hogy van dolgom a fiatalokkal” – Madák Zsuzsanna a Tantermi Deszkáról

Hogyan illeszthető be egy vidéki kőszínház életébe a színházi nevelés? Madák Zsuzsanna, a zalaegerszegi színház Tantermi Deszka programjának szakmai vezetője válaszolt.

madak-768x452 

DUAL-ACT

MÁRCIUS 2-ÁN 18 ÓRÁTÓL LÁTHATÓ BALLÓ ANDREA ÉS VARGA GERI KIÁLLÍTÁSA SZÍNHÁZUNKBAN!

Dual-Act-kiallitas-meghivo