Nyolc nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Nyolc nagyszínpadi előadást, köztük Andrew Lloyd Webber nagysikerű művét, az Evita című musicalt mutatja be a 2017/2018-as évadban az alapításának 35. évfordulóját ünneplő zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Beszélgetés Czegő Teréz színművésznővel

Nem csupán játszani, de közben adni, tanítani, példát mutatni a nézőnek

 

Czegoteri

Norvég-magyar tapasztalatcsere

Izgalmas kisfilm készült az InSite Drama által életre hívott egyéves projektről, a norvég-magyar tapasztalatcseréről, amelyben színházunk is részt vett partnerként.

https://www.youtube.com/embed/wPkFErkeUCo 

“Márpedig a művészet szerelem!” – 80 éve született Ruszt József

1937. július 4-én született Ruszt József Kossuth-díjas rendező, a zalaegerszegi színház alapítója, a 20. századi magyar színjátszás meghatározó egyénisége.


rusztjozsef1 

Kik játszanak a legtöbbet - a vidéki kőszínházakban?

Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház:01
1. Szakály Aurél – 155 előadás
2. Bellus Attila – 154 előadás
3. Farkas Ignác – 123 előadás
4. Barsi Márton – 105 előadás
5. Urházy Gábor László – 100 előadás

 

 

 

 

Sikeres évadot zárt a színház

269 előadás, közel 77 ezer néző és 11 ezer 170 bérlet – röviden ez a Hevesi Sándor Színház idei évadának gyorsmérlege. Dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a társulat évadzáró ülésén úgy fogalmazott: sikeres volt a 2016/17-es szezon, növekedtek a bevételeik, és ennyi bérletet még soha nem adtak el.

hevesi 

AZ ÖTÖDIK PECSÉT a Vidéki Színházak Fesztiválján!

A fesztivál nagyszínpadi előadásainak sora szeptember 6-án Az ötödik pecsét című produkcióval folytatódik, amely a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház vendégjátéka. A Sánta Ferenc regényéből készült darab által - amit Hamvai Kornél alkalmazott színpadra - 1944-be, a nyilas korszak végnapjaihoz utazhatunk vissza. Az előadás rendezője Csiszár Imre.

PEZ_9445 

Rómeó és Júlia kicsit másképp

VERONA -1301 címmel mutatja be új osztálytermi színházi nevelési előadását a 13-19 éves generációnak ajánlva a Hevesi Sándor Színház, melynek ma délután van a bemutatója.

PEZ_5101

Ismét csere-bere a József Attila Színházzal

A korábbi évekhez hasonlóan idén is előadást cserél egy este erejéig a két intézmény. Először, május 9-én 19 órakor a Hevesi Sándor Színház vendégjátékát, az egyik legnépszerűbb kortárs vígjátékíró Francis Veber BALFÁCÁNT VACSORÁRA című vígjátékát tekintheti meg a budapesti közönség a József Attila Színházban Besenczi Árpád rendezésében.

 PEZ_3814

30 éve Zalaegerszegen - Beszélgetés Mester Edit színművésszel

Gyönyörű szőke, kék szemű, csinos színésznő végzett 1980-ban a Színművészeti Főiskolán. Csodálatos szerepek várták, játszhatott Budapesten, Pécsen, Nyíregyházán, Zalaegerszegen.

mester_edit_barbara_bruckner_szerepeben_mephisto 

Ma van a magyar költészet napja !

Ma van a magyar költészet napja, amit 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünnepelünk.

https://www.youtube.com/embed/QciCWcaXob4 

A színház az én ápolónőm

Az embernek néha két élete van. Urházy Gábor Lászlóé ilyen. Egyik a színpadon zajlik, ahová teljes lényét viszi, a másik a hétköznapokban, ahol szinte rangrejtettségben szeret lenni. Ezt kell megértenünk, elfogadnunk.

Zsazsa 

Beszélgetés György János Aase díjas zalaegerszegi színművésszel

Janó, ahogy a színházban mindenki szólítja.

Két évig egyszerre koptathattuk a zalaegerszegi színház színpadát, porondját, mikor mi adatott. Partnerek nem voltunk. Egy darabban is úgy játszottunk, hogy egyikünk ekkor, másikunk máskor jelent meg a színe, így sokat nem ismerhettünk egymásból. Én hamar lekerültem a deszkákról. Ő maradt. És nem is akárhogyan. 2003-ban Aase díjjal is kitüntették.

 Gyorgy_Janos-otthonaban

Beszélgetés György János Aase díjas zalaegerszegi színművésszel

Janó, ahogy a színházban mindenki szólítja.

Két évig egyszerre koptathattuk a zalaegerszegi színház színpadát, porondját, mikor mi adatott. Partnerek nem voltunk. Egy darabban is úgy játszottunk, hogy egyikünk ekkor, másikunk máskor jelent meg a színe, így sokat nem ismerhettünk egymásból. Én hamar lekerültem a deszkákról. Ő maradt. És nem is akárhogyan. 2003-ban Aase díjjal is kitüntették.

 Gyorgy_Janos-otthonaban

Amikor nem a kertész a gyilkos – vagy igen?

Agatha Christie minden idők legnagyobb sikerű krimijét Sztarenki Pál állítja színpadra Zalaegerszegen.


PEZ_6139-Medium- 

Ahol a fény nem fényűzés - A Hevesi színház világosítótárának rejtelmei

Hogy hány lámpa van a Hevesi színházban, azt meg lehet mondani a leltár alapján, de azt, hogy estéről estére mennyit használnak, szinte képtelenség.

vz 

Gyilkos elegancia - Agatha Christie-krimi a Hevesi Sándor Színházban

Az eredeti cím (Tíz kicsi néger) helyett És már senki sem címmel mutatja be a Hevesi Sándor Színház pénteken Agatha Christie világhírű krimijét.

PEZ_6626-Medium- 

Ha unalmas, akkor senki sem kiabál

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház öt éve működő, középiskolásokat, felső tagozatosokat megszólító, és a maga nemében egyedülálló Tantermi Deszka programjának szakmai vezetőjét 2010-ben dramaturgnak hívták Zalaegerszegre – de ő nem fért a bőrébe.

Madak-Zsuzsi