Csak Rómeó és Júlia... (Diákújság pályázat)

Mindenki jól ismeri William Shakespeare drámáját a Rómeó és Júliát. Vagy olvasta, vagy látta a színdarabot, filmet, valamelyik új adaptációt.Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Pizsamás Rómeó, Mamuszos Júliával

A Zrínyi Miklós Gimnázium mindig él a lehetőséggel, ha olyan programok akadnak,amik a diákság szellemi frissességéhez hozzájárulhatnak. Néha órák helyett,felszőnyegezett tornateremben láthatunk, hallhatunk filharmóniai koncertet,érdekfeszítő kísérleteket vagy épp fotókiállítás nyílik a nagyszünetben a folyosógalérián. Így a gimnázium most is örömmel és nagy lelkesedéssel adott teret a Hevesi Sándor Színház színészeinek, akik a jól ismert Rómeó és Júlia történetét adták elő, de nem szokványos módon.

Csak Rómeó és Júlia...

Csak Rómeó és Júlia... hírösszefoglalója 30:45-től látható

Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola - Sárvár

William Shakespeare, az angol reneszánsz legnagyobb alakja talán a világ leghíresebb drámaírója is egyben. Ha a legtöbb ember meghallja ezt a nevet, egyből egy tragédia jut eszébe, ami nem más, mint a Romeó és Júlia. A színdarab minden emberre nagy hatással van, misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy számos színházi adaptáció, feldolgozás készült belőle; volt, aki „happy end”-et képzelt a végére, volt aki csak modernebb környezetbe helyezte a szereplőket, vagy csupán megfilmesítette cselekményt.

Csak Rómeó és Júlia - Ahogy egy osztálynyi fiú látta

A Hevesi-színház Tantermi deszka című iskolaszínházi programjával, a Csak Rómeó és Júlia... című beavató előadással kedden a Munkácsy-tagiskola diákjai találkozhattak. Az egerszegi teátrum beavatószínházi programsorozata keretében ezúttal különleges helyzetbe került a szerepeket megformáló Madák Zsuzsanna és Barsi Márton.

Csak Rómeóval és Júliával...

Ezúttal egy Shakespeare-dráma kapcsán is a kulisszák mögé tekinthetnek a diákok: a minap tartották a Tantermi deszka elnevezésű beavató program újabb bemutatóját a Hevesi Sándor Színházban. 

Csak Rómeó és Júlia

„Csak” Rómeó és Júlia. Mégis ötven percig folyamatosan betöltik a színpadot. Ami egyébként alig berendezett, inkább semennyire. Van benne, azonban egy fantáziadús emberek számára sokoldalú kellék. Kosztüm sincs. Csak kockás, illetve csíkos nadrág, meg trikó. Meg egy plüss cica a figurás papucsok mellé. Meg a mobiltelefon. És színpad sincs. Csak tantermi deszka. A sok nincs ellen ott a színészi játék. Na az nem kevés. A Hevesi Sándor Színház új, diákoknak szánt dráma adaptációja sikerrel debütált.

SÉTA - Csak Rómeó és Júlia és persze a közönség

Körmend - A sokak által ismert és kedvelt Shakespeare dráma a 16. század óta már számos helyen, formában és változatban feltűnt a nagyérdemű előtt.

POSZT-blog, 6. nap: Veri az ördög a feleségét

A kiszámíthatatlanság nem csupán a pályázatok meghirdetésében, elbírálásában, az előadások és fesztiválok megrendezésének lehetőségében, hanem még a pécsi találkozó alatti időjárásban is markánsan képviselteti magát.

Csak Rómeó és Júlia - Lenni és részese lenni

A Vajda János Gim# Csak-Romeo-es-Julia..názium kilencedik osztályából a C-seknek és az A-soknak – a nyelvi és a humán osztálynak - volt szerencséje megtekinteni a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház előadását Madák Zsuzsanna és Barsi Márton főszereplésével, akik tökéletesen játszották el a fiatal szerelmesek szerepét, még akkor is, ha ezen szerelem határokba ütközött. Amit már mindannyian megismertünk a műből. Többé-kevésbé. Rómeó és Júlia címen...