Alakoskodás(ok) – a jóért Liliomfi a Hevesi Sándor Színházban

Pannon Tükör. 2011/1.

A színházi (igazgató) váltások szinte mindig kisebb-nagyobb csetepatéval járnak. Így történt ez 2009 végén, Zalaegerszegen is. A két pályázó közül Besenczi Árpád „csapata” (Sztankay István Kossuth-díjas színművész és Sztarenki Pál rendező, művészeti vezető) lett a győztes. A megörökölt fél évad után, 2010 őszén indulhatott a saját műsortervvel az új színházi vezetés.

Színházi csemege - ZalaEgerszeG

Szemes Béla kritikája a Liliomfi című előadásról

Vagány és elegáns - 7 óra 7

Miért járunk színházba vagy miért érdemes színházba járnunk? Ez tulajdonképpen egy ilyen Liliomfi mellett teljesen lényegtelen kérdés, hiszen ő bárhol, bármikor körénk szervíroz nemcsak egy kisebb kabarét, hanem akár egy komplett komédiát is, rengeteg karakterrel, zenével, drámával és fordulattal. Pedig ő csak egy színész, és ennek a színésznek a játéka Zalaegerszegen szinte mindent felülmúl.

Liliomfi a Hevesi-színházban: sokak arcára csal még mosolyt - Zalai Hírlap

Tartottam attól, hogy akarva-akaratlan Makk Károly klasszikusához hasonlítgatom majd a Hevesi Sándor Színház újonnan bemutatott előadásának jeleneteit, de szerencsére nem így történt. Illetve egyszer, de az meg nem volt véletlen.

Czegő Teréz: Nem fantasztikus? - Zalai Hírlap

Szeme sarkában mintha mindig mosoly bujkálna. Ha színpadra lép, cinkosa lesz a nézőnek, érte játszik: megnevetteti vagy elszomorítja. Az elmúlt négy évtized során erre is, arra is bőven volt módja. A Hevesi Sándor Színház pénteken bemutatott előadásában Kamillaként szerez vidám perceket Czegő Teréz.