Kiss Csaba rendezi A vágy villamosa című drámát a Hevesi Sándor Színházban

A 2022/2023-as évad újabb bemutatójára készül a Hevesi Sándor Színház. Az amerikai Tennesse Williams világhírű és gyakran játszott színművét, A vágy villamosa című drámát viszik színre Kiss Csaba Jászai- és József Attila-díjas író, rendező vezetésével. A premier december 16-án, pénteken este hét órakor kezdődik.

desire-87- 

Egy forró nyári napon New Orleansba váratlanul megérkezik Blanche, aki testvérénél, Stellánál és sógoránál, Stanley-nél lakik. Az érzékeny lelkű, hervadóan szép hölgynek udvarlója is akad Mitch személyében. A bonyodalmak rétegzettek.

– A színház igazgatójával, Besenczi Árpáddal régóta ismerjük egymást, örültem, amikor felkért a darab rendezésére, de Zalaegerszeg régóta nem ismeretlen terep számomra. A dramaturgok legendás Nyílt Fórumának résztvevője voltam annak idején, itt olvasták fel egyik darabomat, sőt, én is készítettem egy keresztmetszetet Németh Gábor írásából. Nagy élmény volt Spiró Györggyel, Szabó Magdával, Márton Lászlóval, Forgách Andrással, Radnóti Zsuzsával együtt gondolkodni a színház dolgáról, óriási szellemi központ született itt akkor – mondta Kiss Csaba, az Erdélyből 1985-ben áttelepült, eredetileg a kolozsvári egyetemen elméleti fizikát hallgató művész, aki egyébként immár harmadszor találkozik A vágy villamosával...

A teljes cikk IDE kattintva elolvasható!

Arany Horváth Zsuzsa 

 2022. december 13.

ZAOL