A muzsika hangja a Mandulavirág gondozóház javára

A Mandulavirág gondozóház javára tart jótékonysági estet a Hevesi Sándor Színház társulata. A muzsika hangja című musicalt március 8-án mutatják be Zalaegerszegen – jelentette be a színház igazgatója kedden, a sajtótájékoztatón.PEZ_2359

Besenczi Árpád felidézte: az elmúlt években megrendezett gálaestek bevételét többek között a Szent Család Óvoda és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára ajánlották fel. Az idei jótékonysági esten a színház egyik legnépszerűbb darabját mutatják be, amelynek teljes bevételével a gondozóházat támogatják.

Török Zoltán református lelkész, a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházának vezetője szép és nemes gesztusnak nevezte a város színtársulatának kezdeményezését.

A gondozóházat 2011-ben alapította a Magyarországi Református Egyház Zsinata Zalaegerszegen.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy az otthon lakóinak – akik közül a legfiatalabb alig tizennyolc esztendős, sokan pedig ötven éven felüliek – egy része a Mandulavirág otthonban éli le egész életét, de vannak olyan gondozottak is, akik családban élnek, a napközbeni ellátásukat pedig a gondozóház biztosítja.

A jótékonysági est – amelynek fővédnöke Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere – bevételéből részben eszközöket vásárolnak, a pénz másik részét pedig közvetlenül a gondozottakra fordítják – tette hozzá Török Zoltán.

2014. február 26.

7óra7 online