Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi színház élén

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, miután a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta a teátrumot jelenleg is vezető színművész újbóli kinevezését.besi

Gyutai Csaba (Fidesz) polgármester a közgyűlésen azzal indokolta a döntést, hogy a zalaegerszegi színházban jó színvonalú, népszerű produkciókat láthatott a közönség, rekordokat döntő előadásszámot sikerült elérni. Besenczi Árpád kinevezése 2015 februárjától újabb öt évre szól.

Besenczi Árpád azt mondta: a teátrum célja, hogy továbbra is minőségi előadásokat állítsanak színpadra és minél többen járjanak színházba. A teátrum nem élhet „elefántcsonttoronyként” a városban, részt kell vennie a megyeszékhely hétköznapjaiban, és nézőket vonzó produkciókat kell létrehoznia – hangsúlyozta Besenczi Árpád.

Hozzátette: az elvégzett munkára büszkék lehetnek, de még sok megoldandó feladat van hátra. Továbbra is olyan darabokat – operettet, musicalt, vígjátékot, kortárs darabokat – kell színpadra állítani, amelyek vonzzák a közönséget és nemcsak szórakoztatják, hanem el is gondolkodtatják a nézőket. Mindezek mellett a felnövekvő generáció problémáival is foglalkoznak, ezért interaktív játék formájában a népszerű tantermi deszka program tovább folytatódik – beszélt a tervekről Besenczi Árpád.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az elmúlt évadban 311 előadást tartott, a produkciókat csaknem 72 ezer néző látta. Az előadásokra több mint 9 ezer bérletet váltottak, a teljes bevétel megközelítette a 104 millió forintot.

Besenczi Árpád színművészt 2009 februárjától nevezte ki a zalaegerszegi közgyűlés a Hevesi Sándor Színház igazgatójának. Akkor az MTI kérdésére úgy fogalmazott; korszerű, jó népszínházat szeretne kialakítani Zalaegerszegen.

Az igazgató kinevezése 2015 februárjában jár le. Az igazgatói székért egyedüli jelentkezőként indult az idén kiírt pályázaton. Az önkormányzat kulturális bizottsága egyhangúlag, míg a szakmai bizottság nyolc igen és egy tartózkodás mellett javasolta újbóli kinevezését.

2014. június 19.

Magyar Nemzet online