Évadnyitó színházi forgatag Zalaegerszegen

A nézők megismerkedhettek a színház minden szegletével, a színészek pedig különleges produkciókkal készültek. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy a nyílt nappal is még közelebb akarják hozni színházukat a nézőkhöz.

Kulisszajárás: betekintés a színfalak mögé

Milyen fekvés esik a koporsóban? Még akár ezt is kipróbálhatták azok az érdeklődők, akik szombaton ellátogattak az egerszegi Hevesi színházba, az idei évadnyitó forgatagra.

JELENTKEZZ A HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZ MOST INDULÓ ÖNKÉNTES PROGRAMJÁBA!

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz.
A színház: szerelem! Örökké tartó láz.” (Polgár Ernő)

FELHÍVÁS


LÉGY TE IS RÉSZESE A SZÍNHÁZ ÉLETÉNEK!

Hevesi-színház: évadnyitó, főleg az anyagiakat firtató beszélgetés

Churchill angol miniszterelnöknek a második világháború alatt azt ajánlották tanácsadói, hogy vonjanak el minden pénzt a kultúrától, s költsék fegyverekre, hogy megnyerjék a háborút. Mire Churchill azt kérdezte: "Jó, de akkor miért is harcolunk?" Színházról, de sokkal inkább pénzről beszélgetünk az alábbiakban.

Besenczi Árpád a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - Besenczi Árpád a KultúRandevú nézőinek elárulta, mire számíthatnak a 2011/2012-es színházi évadban.

Évadnyitók: a Hevesiben és a Griffben is munkához láttak

A viszontlátás öröme után ma már a munkára koncentrálnak a művészek: évadnyitót tartottak hétfőn a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban is.

Fajsúlyosabbak lesznek Zalaegereszegen

A könnyedebb műfajtól a komolyabb, fajsúlyosabb előadásokig mindent megtalálhat a  közönség a Hevesi Sándor Színház idei műsortervében – jelentette ki Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

Meghallgatás

A Hevesi Sándor Színház meghallgatást (castingot) tart

Móricz-Kocsák-Miklós:
LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
című musicaljének készülő előadásához,

"A harc nem fejeződhet be" - Ruszt Józsefre emlékezünk

Ha élne, ma ünnepelné 74. születésnapját Ruszt József - kiemelkedő rendező, iskolateremtő művész, társulatalapító és -megtartó. Lassan hat éve nincs közöttünk. Ruszt legendás Az ember tragédája című előadásának megidézésével emlékezünk rá - Nánay István írásával.

Sikeres évadot zárt a Hevesi Sándor Színház

Zalaegerszeg - 244 előadás 74 ezer 300 néző. Számokban így foglalható össze a Hevesi Sándor Színház 2010/2011-es évadja. Ma tartották az évadzáró társulati ülést, melyen Besenczi Árpád igazgató úgy fogalmazott: nehéz, de minden tekintetben sikeres évad áll a színészek és technikai dolgozók mögött.

Alázatos munkával - A Hevesi Sándor Színház társulata a pénteki előadással zárja a szezont

A Hevesi Sándor Színház 244 előadását összesen 74300 néző látta, hangzott el a tegnapi évadzáró társulati ülésen. A 2010-2011-es szezonzárón hagyományos és újonnan alapított díjakat is átadtak.

Hevesi Sándor Színház: javult a színház és a város közti kapcsolat

Nyitottabbá vált a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, látványosan javult a közönség és a város közötti kapcsolat – értékelt Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a csütörtöki évadzáró ülésen.

Thália leendő papjai és papnői vizsgáztak

Moliere-darabokból válogatott jelenetekkel vizsgáztak hétfőn a Hevesi Sándor Színházban működő színészképző stúdió növendékei.

Az első év után – interjú Besenczi Árpáddal

Andor Éva vendége volt Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház fiatal fiúk és lányok számára meghallgatást (castingot) tart

Móricz-Kocsák-Miklós: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
című musicaljének készülő előadásához.

Maszat hegy a Hevesiben

Zalaegerszeg - Mese a jóról és a rosszról, a pacáról meg a tisztaságról, a mértéktelenségről és a teljes elutasításról - dióhéjban ez Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos zenés-verses mesejátéka - a szerzők megfogalmazásában "minekmondják - vagy is a történet, ami arról szól: mi is van Túl a Maszat-hegyen. A darabot először a kolozsvári magyar színházban mutatták be, 2006-ban - tavaly év vége óta pedig nagy sikerrel játsszák a Pesti Színházban. Zalaegerszegen Bal József rendezésében láthatja a közönség, szombaton.

Fűszer gyűjtő színművész

Balogh Tamás színművész 23 éve a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja. Arisztokratikus megjelenésű a színpadon és azon túl egyaránt. Számos, ennek megfelelő szerepet kapott pályája során, de emellett emlékezetes alakításai voltak más személyiségek megformálásakor is. A megyeszékhelyi belépője egy kortárs darab volt, jelenleg Korláthy grófot alakítja a Mágnás Miskában.

Közel az évadzáró a Hevesi Sándor Színházban

Egy hét múlva mesebemutatót tartanak, néhány esten még a Mágnás Miska című operettel is szórakoztatják a nézőket, de hamarosan maguk mögött hagyják a 2010-2011-es szezont a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai. Besenczi Árpád igazgató és Sztarenki Pál vezető rendező, főrendező a Hevesi-színház lassan véget érő évadjával összességében elégedett.

Akrobatikus mesejáték

Egyetlen gyerekdarabként szerepel a zalaegerszegi színház mesedarabja a vidéki színházak fesztiválján. Lázár Ervin egyik történetét mutatják be, A kisfiú meg az oroszlánok címűt. Tele van akrobatikus elemekkel. Besenczi Árpád, a színház igazgatója azt mondta, hogy szeretnék visszahódítani a gyerekeket a színházba.

Színészek lepték el a várost

Zalaegerszeg - Ma van a költészet napja - 1964 óta emlékezünk meg róla, annak tiszteletére, hogy 1905-ben április 11-én született József Attila. Országszerte vers- maratonokat, irodalmi műsorokat, felolvasóesteket tartottak és tartanak. Zalaegerszegen például Híradónkkal egyidőben helyi költők mondják el saját verseiket a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben - a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai pedig sajátos performance-szal szolgáltak a járókelőknek.