Alázatos munkával - A Hevesi Sándor Színház társulata a pénteki előadással zárja a szezont

A Hevesi Sándor Színház 244 előadását összesen 74300 néző látta, hangzott el a tegnapi évadzáró társulati ülésen. A 2010-2011-es szezonzárón hagyományos és újonnan alapított díjakat is átadtak.

Hevesi Sándor Színház: javult a színház és a város közti kapcsolat

Nyitottabbá vált a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, látványosan javult a közönség és a város közötti kapcsolat – értékelt Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a csütörtöki évadzáró ülésen.

Thália leendő papjai és papnői vizsgáztak

Moliere-darabokból válogatott jelenetekkel vizsgáztak hétfőn a Hevesi Sándor Színházban működő színészképző stúdió növendékei.

Az első év után – interjú Besenczi Árpáddal

Andor Éva vendége volt Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház fiatal fiúk és lányok számára meghallgatást (castingot) tart

Móricz-Kocsák-Miklós: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
című musicaljének készülő előadásához.

Maszat hegy a Hevesiben

Zalaegerszeg - Mese a jóról és a rosszról, a pacáról meg a tisztaságról, a mértéktelenségről és a teljes elutasításról - dióhéjban ez Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos zenés-verses mesejátéka - a szerzők megfogalmazásában "minekmondják - vagy is a történet, ami arról szól: mi is van Túl a Maszat-hegyen. A darabot először a kolozsvári magyar színházban mutatták be, 2006-ban - tavaly év vége óta pedig nagy sikerrel játsszák a Pesti Színházban. Zalaegerszegen Bal József rendezésében láthatja a közönség, szombaton.

Fűszer gyűjtő színművész

Balogh Tamás színművész 23 éve a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja. Arisztokratikus megjelenésű a színpadon és azon túl egyaránt. Számos, ennek megfelelő szerepet kapott pályája során, de emellett emlékezetes alakításai voltak más személyiségek megformálásakor is. A megyeszékhelyi belépője egy kortárs darab volt, jelenleg Korláthy grófot alakítja a Mágnás Miskában.

Közel az évadzáró a Hevesi Sándor Színházban

Egy hét múlva mesebemutatót tartanak, néhány esten még a Mágnás Miska című operettel is szórakoztatják a nézőket, de hamarosan maguk mögött hagyják a 2010-2011-es szezont a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai. Besenczi Árpád igazgató és Sztarenki Pál vezető rendező, főrendező a Hevesi-színház lassan véget érő évadjával összességében elégedett.

Akrobatikus mesejáték

Egyetlen gyerekdarabként szerepel a zalaegerszegi színház mesedarabja a vidéki színházak fesztiválján. Lázár Ervin egyik történetét mutatják be, A kisfiú meg az oroszlánok címűt. Tele van akrobatikus elemekkel. Besenczi Árpád, a színház igazgatója azt mondta, hogy szeretnék visszahódítani a gyerekeket a színházba.

Színészek lepték el a várost

Zalaegerszeg - Ma van a költészet napja - 1964 óta emlékezünk meg róla, annak tiszteletére, hogy 1905-ben április 11-én született József Attila. Országszerte vers- maratonokat, irodalmi műsorokat, felolvasóesteket tartottak és tartanak. Zalaegerszegen például Híradónkkal egyidőben helyi költők mondják el saját verseiket a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben - a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai pedig sajátos performance-szal szolgáltak a járókelőknek.

Verskommandó az utcán a költészet napján

Sikerült meglepni a megye két városában a járókelőket. Kérésünkre színművészek és versmondók szavaltak az utcákon. Páran zavarban voltak, mások velük együtt mondták a strófákat.

Mágnás Miska hamarosan Zalaegerszegre érkezik

Cintányéros cudar világ, Csiribiri kék dolmány, Hoppsza Sári: dalok a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb művéből, melyet péntektől láthat a zalaegerszegi Hevesi-színház közönsége.

Nem színészgyár

Nagy álmom, hogy színész legyek, Eperjes Károly a példaképem. Nemcsak a játéka, hanem erkölcsi tartása, életvitele is követendő számomra - nagyon tudatosan építi magát Horváth Márk, a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon 11.-es tanulója.

Farkas Ignác Budapestre megy játszani

A Hevesi Sándor Színház színművésze jövő kedden Budapesten a Katona József Színház Portugál című darabjába ugrik be Csuja Imre helyett. A szerep ugyanaz, ám a társulat nem, s a rendezői felfogás is eltér egymástól.

Shakespeare-művel kezdik a jövő évadot a Hevesi Sándor Színházban - Zalai Hírlap

Mesejáték, színmű, musical, vígjáték is szerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 2011-2012-es repertoárján, derült ki Besenczi Árpád igazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján.

60 milliós a hiány Zalaegerszegen

Takarékos új évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

KultúRandevú - új videó

Scapin a spanom címmel beavató színház működik Zalaegerszegen, Szkok István műsorvezető erről beszélget Madák Zsuzsával, a Hevesi Sándor Színház dramaturgjával. Műsorunkból kiderül az is hogy alakulnak a Zrínyi Gimnázium diákszínpadjának hétköznapjai és telefonon értük el Csanádi Krisztiánt a Kowalsky meg a Vega zenekar gitárosát.

Lehetne még előadás…

A könyvtárban teázva értékelték a Munkácsys diákok és felkészítő tanáraik az Ádámok és Évák zalaegerszegi színházi előadásában való részvételüket. Visszanézték felvételről a konstantinápolyi és londoni színeket, melyek előadói voltak.

Portugál: idegen érkezik a kocsmába (képgalériával)

Az irgácsi kocsmában békésen telnek a hétköznapok, ám egy szép napon idegen jelenik meg a faluban... Bemutatóra készül a zalaegerszegei Hevesi Sándor Színház társulata. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját péntektől láthatja a teátrum közönsége.

A portugál a Hevesi Sándor Színházban

Március 4.-től tűzte műsorra a Hevesi Sándor Színház a Portugál című tragikomédiát. A szabadszájú szövegéről és a vidéki élet elviselhetetlen könnyűségéről/nehézségéről is híres előadást Egressy Zoltán jegyzi szerzőként és Lendvai Zoltán rendezőként: a főbb szerepekben Kovács Olga, Barsi Márton, Farkas Ignác és Urházy Gábor László látható.