Mindenük odaveszett a tűzben - Rudolf Péter és alkotótársai jótékony célú estje a magyarföldi család javára

A magyarföldi birtokkal rendelkező Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész és családja barátokkal siet a bajba jutott család segítségére.

rudolf 

PEDAGÓGUSOKAT VÁRUNK A SZÉTTÖRT TÁL MÁJUSI MUNKABEMUTATÓJÁRA!

Kedves Tanárnő, Tanár Úr!

A 2016/2017-es évadban műsorra tűztük Edward Bond Széttört tál című színdarabját színházunk nagyszínpadán.

SZt 

Sztarenki Pál a POSZT szakmai zsűrijében!

A POSZT új vezetése sajtótájékoztatón számolt be a megújuló színházi találkozó előkészületeiről, a legfontosabb változásokról, újdonságokról, "A POSZT bemutatja" sorozat exkluzív produkcióiról, valamint a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő "POSZT Fesztivál" tervezett programjáról.

 

poszt_logo_weba 

Egy igazi úr a zalaegerszegi teátrumból

Mindig elegánsan érkezik, legyen szó előadásról vagy akárcsak olvasópróbáról. Mintha itt maradt volna a boldog békeidőkből. Beszélgetőtársam: Balogh Tamás.

 

PEZ_8371 

Marcsától Jaffáig, avagy egy Soós Imre-díjas színésznő pályaképe

Beszélgetés Lőrincz Nikollal, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjával a „Pályakezdő” díj apropója kapcsán.

nikolinnyo-Medium- 

MADÁK ZSUZSANNA KÉT RENDEZÉSE IS BUDAPESTEN A FÓRUM'16-ON

2016. május 20-21-én Fórum'16 elnevezéssel komplex színházi nevelési előadások szakmai találkozóját szervezi a — május 5-én nálunk is bemutatkozott — budapesti Káva Kulturális Műhely.

forum16 

A Dzsungel könyvének táncosait keresik

A Hevesi Sándor Színház a következő évadban mutatja be a Dzsungel könyve című musicalt, amihez már tegnap keresték a táncosokat.

KAT_5648-1 

ZALAI TÁNCMŰVÉSZEK IS SZEREPELNEK A MÁJUSI TÁNCBOHÓZATBAN!

2016. május 21-én 19 órakor tekinthetik meg a nagyszínpadon két részben A JÓ, A ROSSZ ÉS A (CSÚF) COLOS címmel a Pécsi Nyári Színház táncbohózatát.

matola Tuboly_Szilard_fenykep

Lőrincz Nikol és Barsi Márton nyerte idén a Pethes–Agárdi-díjat!

A Pethes-Agárdi díj kuratórium (Balogh Gábor, Csizmadia Tibor és Gali László) sorsolás útján döntött, melyik az a fiatal színészházaspár, aki a díj jóvoltából az idei évben külföldre utazhat.

NikolesMarci 

PETER ELŐADÁS FELNŐTTEKNEK A PRÓBATEREMBEN!

A Peter című színházi nevelési programunkkal hónapok óta járjuk a zalai iskolákat. Előadásinkon eddig közel 600 diák vett részt. Május 18-án 18 órakor a próbateremben a „felnőtteké" a főszerep! Egy interaktív játékra hívunk minden érdeklődőt, akik kíváncsiak a 25 éves norvég fiúra, Peterre! Mihály Péter és Madák Zsuzsanna várja Önöket!

petrefeln-1

 

EGY SZÍNÉSZI PÁLYA TÖRTÉNETE. KÖNYVBEMUTATÓ SZÍNHÁZUNKBAN!

2016. április 27-én 17 órakor a nézőtéri előtérben Egervári Klára (Egér), Egy színészi pálya története című könyvet mutatja be a szerkesztő, Tucsni András, Egervári Klára, Papp Lujza valamint Farkas Ignác közreműködésével. A kötet Klárika 80. születésnapja alkalmából jelent meg. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretik és tisztelik a művésznőt!

 

klariuka 

FARKASOKAT ÉS MAJMÓCÁKAT KERESÜNK!

Táncosválogatást tartunk A dzsungel könyve produkcióhoz.

A Hevesi Sándor Színház táncosválogatást tart Dés László - Geszti Péter - Békés Pál: A DZSUNGEL KÖNYVE című musicaljéhez, melynek koreográfusa Ladányi Andrea.

dzsungel

A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS a Hevesiben

Vadnyugati táncbohózat a Pécsi Balett táncművészeivel

2016. május 21-én 19 órakor láthatják a nagyszínpadon két részben A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS címmel Vidákovics Szláven rendezésében a Pécsi Nyári Színház táncbohózatát. Koreográfusa Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója.

  A_jo-_a_rossz_es_csuf_foto_1

Nemes László festőművész kiállítása a Hevesiben!

Ma 18 órakor tartjuk a színház előcsarnokában Nemes László festőművész interaktív “MŰTEREM 17” című kiállításának megnyitóiát. A kiállítást megnyitja: Balaicz Zoltán polgármester. Művészeti szempontból értékeli dr. Kostyál László, meghívott vendég: Takáts Eszter énekesnő.

 

ESP_lead_3799 

ZENÉS BALLADA BALÁZS FECÓ RAJONGÓKNAK

2016. május 14-én 19 órakor láthatják színházunkban a József Attila Színház vendégjátékát, az Angyalföldi balladát. Selmeczi Bea, Verebes István és a Korál együttes zenés színdarabja a 60-as évekbe repít bennünket.

https://www.youtube.com/embed/rfUwKLBXJWI 

3050 gramm - interaktív előadás felnőtteknek

3050 gramm egy csecsemő átlagsúlya. Hogyan változtatja meg egy alig három kilós kis csomag az egész életünket?

 

 kava

BUDAPESTEN A HÁZASSÁGLEVÉL

Efrájim Kishon A házasságlevél című vígjátékát mutatja be társulatunk Budapesten a József Attila Színházban 2016. április 23-án 19 órakor.

PEZ_8639

Születésnapi gálaműsor: a 80 éves Egervári Klárát köszöntötték

A társulat jelenlegi és volt tagjainak zenés köszöntőműsora végén megilletődötten, de a 80 éves - Aase-díjas érdemes művész - színművésznő maga is dalra fakadt a színpadon. Végül együtt énekelte a fellépőkkel a védjegyének számító Jamaicai trombitás című számot, amit ma is fergeteges energiával képes előadni.

FullSizeRender