Az új teátrumi programról is tárgyaltak

Zalaegerszegen tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság. A Hevesi Sándor Színházban megrendezett eseményen a szakmai szervezet hatvanhárom tagszínházának, illetve két újonnan jelentkező intézménynek a képviselője vett részt.

teatrumi_2 

Műhelybeszélgetés Pap Lujzával, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Domján Edit-díjas színművésznőjével

Pap Lujza művésznő kijött hozzám. Bekanyarodott kis autójával, kipattant belőle, lesétált velünk a kertbe, mindent megcsodált, majd feljöttünk és leültünk a szobában.

PEZ_9798 

AGARAK A SZÍNHÁZBAN

A " 35 éves a Hevesi Sándor Színház " kiállítás-sorozatunk záró akkordjaként Tóth Zoltán díszletfestő, a Hevesi Sándor Színház festőtár vezetőjének alkotásaiból nyílik kiállítás.

Toth-Zoltan-kiallitas-meghivo 

MEGVANNAK A IX. KAPOSVÁRI ASSITEJ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI BIENNÁLÉ DÍJAZOTTAI

Díjkiosztóval zárult a IX. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyen május 7. és 12. között az elmúlt két év legjobb hazai produkcióit láthatta a közönség.

 biennale-768x410

Mester Edit 60!

Isten éltesse a színművésznőt! 

 mester_edit

:)

Ott vagyunk a Biennálén!

Nagy örömünkre a VERONA, 1301 című osztálytermi színházi nevelési előadásunk is szerepel a 2002 óta az ASSITEJ Magyar Központja és a kaposvári Csiky Gergely Színház által kétévente megrendezésre kerülő IX. Kaposvári Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé programjában. 


Verona1 Verona2

Beszélgetést tartottak a Hevesi Sándor Színház művészeivel Egerszegen

A több mint 25 éve működő megyeszékhelyi Színházbarátok Köre a tegnap délutáni összejövetelén a Hevesi Sándor Színház két színművészét, Lőrincz Nikolt és Barsi Mártont invitálta beszélgetésre.

Marcziek 

„Ecsedi, te olyan vagy, mint a vasbeton!” - Nászta Katalin interjúja

Van nekünk itt egy nagyon közeli, nagyon egyszerű, nagyon belevaló színésznőnk, aki messziről indult, mélyről kezdte, minden akadályt sikerrel vett, igazi túlélő típus. Már nem találkoztunk kolléganőként a színpadon – ilyen ez a pálya. Az egyik jön, a másik megy. Ki hogy éli túl ezeket, és hogyan építi be később az életébe – emberfüggő. Ecsedi Erzsébet, többszörösen is díjazott színművésszel beszélgetek.

PEZ_8442 

Az első évek Zalaegerszegen – Böhm György visszaemlékezése

Böhm György Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas rendező visszaemlékezései a “35 éves a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház” című sorozatból.

 

bohm_d7n7149 

Szemes Péter beszéde Balogh Tamás és Farkas Ignác táblájának avatásán

„A színész a szerep írott szövegével szemben teljesen önálló művész. Hogy a szerep szavai miként alakulnak ki lelkében, hogy az alak szóbeli kivonata hogyan formálódik benne emberré: ez merőben a színész egyéniségén múlik.”

PEZ_9829-Kozepes- 

ÚJRA ELŐADÁST CSERÉLÜNK A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZZAL!

Május 14– én 19 órakor a József Attila Színház mutatja be színházunkban is, Verebes István – Nemlaha György LUCIFER SHOW című zenés történelmi revüjét, melyet  Verebes István rendezett.

lucifershow-1400x788 

Újabb örökös tagok a színházban

Két új bronz „fotó” került a Hevesi Sándor Színház bejáratánál lévő örökös tagok arcképcsarnokba. Balogh Tamás és Farkas Ignác színművészek domborművét Béres János szobrászművész készítette.


orokos_tagok 

Képzelt riport - ZTV Híradó

https://www.youtube.com/embed/lhcE_OZqSdg

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a zalaegerszegi színházban

Pénteken este mutatja be a Hevesi Sándor Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című popmusicalt, melyet Déry Tibor kisregénye alapján Pós Sándor írt színpadra, zenéjét Presser Gábor szerezte, a dalszövegeket Adamis Anna költötte.

PEZ_8546 

Elbúcsúztatták Egervári Klára színművésznőt Zalaegerszegen

A Hevesi Sándor Színházban hétfő délután búcsúztatták a színház örökös tagját, a március 12-én, 82 éves korában elhunyt Egervári Klára színművésznőt.

KlarikaBucsu 

Czegő Teréz Gobbi Hilda-életműdíjat vehetett át Zalaegerszegen

Felemelő hangulatú nézőtéri vastaps közepette adták át kedden késő este, az aznapi színházi előadás után a Gobbi Hildáról elnevezett életműdíjat Czegő Teréz színművésznek, a Hevesi Sándor Színház tagjának.


czegokep 

2018 SZÍNHÁZI VILÁGNAPI ÜZENET

2018-ban ünnepli a Nemzetközi Színházi Intézet fennállása 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból – az eddigi szokásoktól eltérően – öt földrész öt alkotóját kérték fel az idei Színházi Világnapi üzenet megfogalmazására. Az európai üzenetet Simon McBurney írta.

A-szinhazi-vn 

Czegő Teréz Gobbi Hilda-életműdíjas!

A színházi világnap alkalmából idén is odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat, valamint a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elismerését, a Hevesi Sándor-díjat.

czego 

Elhunyt Egervári Klára színművésznő

Március tizenkettedikén, hétfőn délután a megyei kórházban elhunyt Egervári Klára színművész, Érdemes Művész, a Hevesi Sándor Színház örökös tagja.

larika 

Elhunyt Egervári Klára, a zalaegerszegi színház legendás színésznője, mindenki Egérkéje.

Rövid betegség után, tegnap délután elhunyt a 81 éves Egervári Klára, a zalaegerszegi színház legendás színésznője, becenevén mindenki Egérkéje.

klarikafemina