Három és félmilliárd forintból megújul a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

A színház és az új fenntartó, a városi önkormányzat Vigh László országgyűlési képviselővel karöltve öt éve próbált forrást találni a felújításhoz. A kitartás mostanra gyümölcsözött.

hevesisajtto 

A TAPS AZ Ő MUNKÁJUKNAK IS SZÓL - Miként készülnek a jelmezek a Hevesi Sándor Színház férfi szabótárában?

A női szabók varázslatairól már beszámoltunk olvasóinknak, ezúttal a férfi szabótár rejtelmeibe kukkanthattunk be Herceg Ferencné Anikó férfiszabótár vezető és munkatársai segítségével.

FF-Szabotar 

Isten pénze, ember jósága - Hálából a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak és a Közönségnek

Kedves Színházi Közösség !

Hálás szívvel köszönöm 2018. december 12-ének felejthetetlen élményét! Az Isten pénze csodálatos előadása magában is az lett volna, de mi, atádi színházbarátok megtapasztaltuk ráadásnak azt az emberi jóságot, aminek értékéről ez a darab szól.

Ambiciózus fiatal, aki folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket - Beszélgetés Ticz András színművésszel

Aki látta a Hevesi Sándor Színházban a Dzsungel Könyvét és az Advent a Hargitán című darabot – hogy csak néhányat említsünk, melyben András játszott-, az láthatta, hogy Ticz András épp úgy megállja a helyét egy mesés közegben, mint egy drámai hangvételű darabban. Ez nem véletlen, hiszen a zalaegerszegi színház fiatal színművésze minden energiájával törekszik a lehető legtöbbet kihozni magából minden fajta környezetben. Lendületes, tudásvágya hatalmas s nem fél kérdezni, figyelni, tanulni.

PEZ_6855 

Advent a Hargitán - M5 Kult’30

https://www.youtube.com/embed/r2xMS2Q8H74

Zala Megyei Prima Díj 2018 – Pap Lujza

Pap Lujza, színházunk művésznője a Zala Megyei Príma Díj jelöltjei között!!
Kérjük szavazataikkal az alábbi linken támogassák művészünket!


PapLujza-768x1152 

 

SZAVAZÁS!

Meghalt Tóth Loon, a színházunk egykori művésze

Negyvenkilenc évesen elhunyt Tóth Loon színművész. A Veszprémi Petőfi Színház művészét hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban érte a halál – közölte a színház a távirati irodával.

tothloon14412_2-e1538919129243 

Balogh Tamás kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Vidéki Színházak Fesztiválján

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Balogh Tamás, a Hevesi Sándor Színház művésze nyerte el a Vidéki Színházak Fesztiválján.

BaloghFeszt 

Hat nagyszínpadi bemutató

Sok munka vár a következő szezonban a Hevesi Sándor Színház társulatára. Hat nagyszínpadi produkcióval készülnek az új évadra, a színház életben pedig történt néhány személyi változás is.

PEZ_8685 

8 ELŐADÁS SZEREPEL A VIDÉKI SZÍNHÁZAK FESZTIVÁLJÁN

Hét nap alatt nyolc előadás látható a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg a Pesti Magyar Színház épületében, a Thália Színház szervezésében.

l-videki 

Harminc év, száznál is több szerep - Interjú Farkas Ignáccal

Ez az én helyem. Harminc éve – mondta Farkas Ignác a róla készült kisfilmben, miközben felkapcsolta öltözőasztalának világítását. A Jászai Mari-díjas színművész harminc éve tagja a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának, munkásságát idén két elismeréssel is jutalmazták: a színház örökös tagjának választották, illetve esélyessé vált a Kaszás Attila-díj elnyerésére is. Ismerjük meg kicsit jobban!

Igavas 

Farkas Ignác, színházunk Jászai-díjas színművésze az ide Kaszás Attila-díj jelöltjei között!

Kedves Nézőink!
Farkas Ignác, színházunk Jászai-díjas színművésze az ide Kaszás Attila-díj jelöltjei között! Kérjük szavazataikkal támogassák az alábbi linken színházunk művészét!

 

 http://www.kultura.hu/kaszasattiladij/szavazas

36349984_10209605215967008_4642535235211231232_o 

“A SZÍNHÁZ GENERÁCIÓS ÖSSZEESKÜVÉS” – RUSZT JÓZSEFRE EMLÉKEZÜNK

1937. július 4-én született Ruszt József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színigazgató, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. Múltidéző összeállítással emlékezünk a mesterre.


ruszt-1 

VARGA KLÁRI, FARKAS IGNÁC ÉS NAGY CSONGOR ZSOLT A KASZÁS ATTILA-DÍJ IDEI JELÖLTJEI

Varga Klárit, Farkas Ignácot és Nagy Csongor Zsoltot jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A három színművész közül a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést szeptember 7-én a tatabányai Jászai Mari Színházban az országos színházi évadnyitón.


kaszas 

Sorsfintoroktól az örökös tagságig

Többször próbálta a sors eltéríteni, de nem adta fel. Balogh Tamás színművész bár már gyerekként rendre szerepeket kapott, és színészi pályáról álmodott, csak 31 évesen talált rá erre az útra. Közben többször döntött e bizonytalan jövő mellett a biztosabb másik lehetőség(ek) ellenére. Az idén a zalaegerszegi színház Örökös tagjai közé választotta.


baloghtamas 

Évadzáró társulati ülést tartottak a Hevesi Sándor Színházban

Díjak átadásával zárta le a Hevesi Sándor Színház az 2017/2018-as évadot.

evadzaro-14-Kozepes- 

A néző az én vendégem – Interjú Balogh Tamással

Alig hiszem, hogy van bárki is Zalaegerszegen, aki az elmúlt 30 évben fel ne figyelt volna arra a férfiúra, aki mindig elegánsan öltözve lép utcára. Bizonyára sokan utána is fordulnak, de mára még többen tudják, hogy a jól öltözött úr hivatása színész. Balogh Tamással beszélgetünk a zalaegerszegi Hevesi Színház klubjában.

BaloghTe 

Az új teátrumi programról is tárgyaltak

Zalaegerszegen tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság. A Hevesi Sándor Színházban megrendezett eseményen a szakmai szervezet hatvanhárom tagszínházának, illetve két újonnan jelentkező intézménynek a képviselője vett részt.

teatrumi_2 

Műhelybeszélgetés Pap Lujzával, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Domján Edit-díjas színművésznőjével

Pap Lujza művésznő kijött hozzám. Bekanyarodott kis autójával, kipattant belőle, lesétált velünk a kertbe, mindent megcsodált, majd feljöttünk és leültünk a szobában.

PEZ_9798 

AGARAK A SZÍNHÁZBAN

A " 35 éves a Hevesi Sándor Színház " kiállítás-sorozatunk záró akkordjaként Tóth Zoltán díszletfestő, a Hevesi Sándor Színház festőtár vezetőjének alkotásaiból nyílik kiállítás.

Toth-Zoltan-kiallitas-meghivo