Beszélgetés Szakály Aurél színművésszel

Nem csupán a színpadon, de a magánéletben is szeret nevettetni.

aurelcikk 

A REMÉNY SZÍNHÁZA, A GYEREKSZÍNHÁZ

Yvette Hardie üzenete a 2019-es Gyerekszínházi Világnap alkalmából.

ASSITEJ-vilagnapi-logo-2019 

Karakterszerepek mesterfokon

Sokat foglalkoztatott színművész. Több mint 20 éve a zalaegerszegi társulat tagja. Főszerepben kevésbé látható, karakterekkel írta be magát a színháztörténelembe. Elismeréseit is ilyen alakításokkal érdemelte ki. Ecsedi Erzsébettel közelgő születésnapja kapcsán beszélgettünk.

ecsi_1 

Tíz év színikritikái egy kötetben

Megjelent az Egerszegi színházi esték kötet második része. Szemes Béla irodalomtanár, kritikus először 2008-ban jelentkezett egy tíz év színházi élményeit, vagy épp bírálatait összegző kötettel. Most pedig a Hevesi Sándor Színház 2008-2018 közötti előadásairól gyűjtötte össze a megjelent írásait; melyek jó része lapunk hasábjain látott napvilágot.

szemes_konyv_1 

Abigél: Pénteken premier előadás lesz a Hevesiben

A Hevesi Sándor Színház február 22-én, pénteken este mutatja be a Szabó Magda Abigél című regényéből készült színpadi adaptációt Kátai Kinga főszereplésével.

PEZ7047-900x600 

„AZ ÉN MASZAT-HEGYEM!”

Salamon Emőkének a Hevesi színház tölti ki az élete nagy részét.

Emo 

Egy érzékeny lelkű, önmagát folyton vizsgáló nő a deszkákon - Beszélgetés Kováts Dóra színésznővel

Vajon hány féle szerepet képes egy nő eljátszani a színpadon? Miként tudja alakítani önmagát több szemszögből, fiktív rokoni szálakat kapcsolva a történethez és saját személyéhez? Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy Kováts Dóra, a Hevesi Sándor Színház színésznője az Advent a Hargitán című darabban minderre meglelte a választ.

PEZ_6087_Snapseed 

Rock-musical és Sose halunk meg

Elkészült a Hevesi Sándor Színház 2019/20-as évadjának műsorterve. A részletekről dr. Besenczi Árpád igazgató tartott sajtótájékoztatót, aki vendégeket is hívott az eseményre.

szinhaz_sajtaj_1 

Gálaest és díjátadások a kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálaest keretében adták át az idei Kultúra mecénása díjat, valamint a közművelődés terén dolgozó kulturális szakemberek tevékenységét elismerő okleveleket.

galaest_2019 

Jókai Anna Emlékturné - Fejünk felől a tetőt

Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt  2019. március 30. 19 óra 

FFTBiancoKi 

A Világhírű Kiev City Ballet Zalaegerszegen! Rómeó és Júlia

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget.

 Kijevi Balett - Rómeó és Júlia 2019.március 24. 19 óra – Jegyek kizárólag nálunk kaphatók!

Kiev-City-Ballet-Romeo-es-Julia-01 

Három és félmilliárd forintból megújul a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

A színház és az új fenntartó, a városi önkormányzat Vigh László országgyűlési képviselővel karöltve öt éve próbált forrást találni a felújításhoz. A kitartás mostanra gyümölcsözött.

hevesisajtto 

A TAPS AZ Ő MUNKÁJUKNAK IS SZÓL - Miként készülnek a jelmezek a Hevesi Sándor Színház férfi szabótárában?

A női szabók varázslatairól már beszámoltunk olvasóinknak, ezúttal a férfi szabótár rejtelmeibe kukkanthattunk be Herceg Ferencné Anikó férfiszabótár vezető és munkatársai segítségével.

FF-Szabotar 

Isten pénze, ember jósága - Hálából a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak és a Közönségnek

Kedves Színházi Közösség !

Hálás szívvel köszönöm 2018. december 12-ének felejthetetlen élményét! Az Isten pénze csodálatos előadása magában is az lett volna, de mi, atádi színházbarátok megtapasztaltuk ráadásnak azt az emberi jóságot, aminek értékéről ez a darab szól.

Ambiciózus fiatal, aki folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket - Beszélgetés Ticz András színművésszel

Aki látta a Hevesi Sándor Színházban a Dzsungel Könyvét és az Advent a Hargitán című darabot – hogy csak néhányat említsünk, melyben András játszott-, az láthatta, hogy Ticz András épp úgy megállja a helyét egy mesés közegben, mint egy drámai hangvételű darabban. Ez nem véletlen, hiszen a zalaegerszegi színház fiatal színművésze minden energiájával törekszik a lehető legtöbbet kihozni magából minden fajta környezetben. Lendületes, tudásvágya hatalmas s nem fél kérdezni, figyelni, tanulni.

PEZ_6855 

Advent a Hargitán - M5 Kult’30

https://www.youtube.com/embed/r2xMS2Q8H74

Zala Megyei Prima Díj 2018 – Pap Lujza

Pap Lujza, színházunk művésznője a Zala Megyei Príma Díj jelöltjei között!!
Kérjük szavazataikkal az alábbi linken támogassák művészünket!


PapLujza-768x1152 

 

SZAVAZÁS!

Meghalt Tóth Loon, a színházunk egykori művésze

Negyvenkilenc évesen elhunyt Tóth Loon színművész. A Veszprémi Petőfi Színház művészét hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban érte a halál – közölte a színház a távirati irodával.

tothloon14412_2-e1538919129243 

Balogh Tamás kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Vidéki Színházak Fesztiválján

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Balogh Tamás, a Hevesi Sándor Színház művésze nyerte el a Vidéki Színházak Fesztiválján.

BaloghFeszt 

Hat nagyszínpadi bemutató

Sok munka vár a következő szezonban a Hevesi Sándor Színház társulatára. Hat nagyszínpadi produkcióval készülnek az új évadra, a színház életben pedig történt néhány személyi változás is.

PEZ_8685