Lépések a teljes megújulás felé

A Besenczi Árpád csaknem egy évtizeddel ezelőtti, első igazgatói kinevezése után, az elért sikerek és eredmények hatására — a bérletesek száma az évek alatt megduplázódott — mára elültek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház körüli viharok, amit legfőképp az bizonyít, hogy a városi közgyűlés egyhangúlag megszavazta vezetői munkájának folytatását. 

istenpenze-33- 

ELHUNYT GYÖRGY JÁNOS SZÍNMŰVÉSZ

Mély fájdalommal, és megrendüléssel tudatjuk, hogy György János színházunk Örökös tagja, Aase-díjas színművésze 66 éves korában 2019. július 4.-én elhunyt...

jred 

Beszélgetés Helvaci Ersan David színművésszel

Illúziót teremt a színpadon, érti önmagát és a világot: ő Helvaci inkább Ersan, mint Dávid, a Hevesi Sándor Színház színművésze, aki 2017 óta lopja be magát a nézők szívébe szerepei által.

 

Helvaci-Ersan-Kozepes- 

Ismét Besenczi Árpád a színház igazgatója

Több intézményvezetői pályázatról is döntés született a városi közgyűlés múlt heti ülésén. A Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára ismét dr. Besenczi Árpádot választották.

szinhaz_sajtaj_1-1- 

Évadzáró a Hevesi Sándor Színházban – Az igazgató folytatná a nézőket szolgáló művészi munkát

Hat nagyszínpadi előadással várta a most zárult évadban nézőit a Hevesi Sándor Színház, amely tegnap tartotta évadzáró társulati ülését.

evadz 

Magas nézőszám és díjazások

Hat nagyszínpadi bemutató, összesen 248 előadás, több mint 72 ezer néző és 11 ezernél is több bérletes – e számokkal zárta az idei évadot a Hevesi Sándor Színház. A társulat évadzáró ülésén dr. Besenczi Árpád igazgató azt is elmondta: nagyon gyorsan, békésen és komolyabb „balhék” nélkül múlt el a 2018/19-es színházi év.

evadzaro_dijazottak_2019 

Jelmezekről és díszletekről beszélgetett a Színházbarátok Köre a Hevesiben

A Hevesi Sándor Színház nézőtéri büféjében hétfőn Szőke Julianna jelmeztervezőt, a jelmeztár vezetőjét és Mészáros Tibor dísz­lettervezőt faggatták a Színházbarátok Köre klub tagjai.

szbk 

Beszélgetés Szakály Aurél színművésszel

Nem csupán a színpadon, de a magánéletben is szeret nevettetni.

aurelcikk 

A REMÉNY SZÍNHÁZA, A GYEREKSZÍNHÁZ

Yvette Hardie üzenete a 2019-es Gyerekszínházi Világnap alkalmából.

ASSITEJ-vilagnapi-logo-2019 

Karakterszerepek mesterfokon

Sokat foglalkoztatott színművész. Több mint 20 éve a zalaegerszegi társulat tagja. Főszerepben kevésbé látható, karakterekkel írta be magát a színháztörténelembe. Elismeréseit is ilyen alakításokkal érdemelte ki. Ecsedi Erzsébettel közelgő születésnapja kapcsán beszélgettünk.

ecsi_1 

Tíz év színikritikái egy kötetben

Megjelent az Egerszegi színházi esték kötet második része. Szemes Béla irodalomtanár, kritikus először 2008-ban jelentkezett egy tíz év színházi élményeit, vagy épp bírálatait összegző kötettel. Most pedig a Hevesi Sándor Színház 2008-2018 közötti előadásairól gyűjtötte össze a megjelent írásait; melyek jó része lapunk hasábjain látott napvilágot.

szemes_konyv_1 

Abigél: Pénteken premier előadás lesz a Hevesiben

A Hevesi Sándor Színház február 22-én, pénteken este mutatja be a Szabó Magda Abigél című regényéből készült színpadi adaptációt Kátai Kinga főszereplésével.

PEZ7047-900x600 

„AZ ÉN MASZAT-HEGYEM!”

Salamon Emőkének a Hevesi színház tölti ki az élete nagy részét.

Emo 

Egy érzékeny lelkű, önmagát folyton vizsgáló nő a deszkákon - Beszélgetés Kováts Dóra színésznővel

Vajon hány féle szerepet képes egy nő eljátszani a színpadon? Miként tudja alakítani önmagát több szemszögből, fiktív rokoni szálakat kapcsolva a történethez és saját személyéhez? Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy Kováts Dóra, a Hevesi Sándor Színház színésznője az Advent a Hargitán című darabban minderre meglelte a választ.

PEZ_6087_Snapseed 

Rock-musical és Sose halunk meg

Elkészült a Hevesi Sándor Színház 2019/20-as évadjának műsorterve. A részletekről dr. Besenczi Árpád igazgató tartott sajtótájékoztatót, aki vendégeket is hívott az eseményre.

szinhaz_sajtaj_1 

Gálaest és díjátadások a kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálaest keretében adták át az idei Kultúra mecénása díjat, valamint a közművelődés terén dolgozó kulturális szakemberek tevékenységét elismerő okleveleket.

galaest_2019 

Jókai Anna Emlékturné - Fejünk felől a tetőt

Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt  2019. március 30. 19 óra 

FFTBiancoKi 

A Világhírű Kiev City Ballet Zalaegerszegen! Rómeó és Júlia

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget.

 Kijevi Balett - Rómeó és Júlia 2019.március 24. 19 óra – Jegyek kizárólag nálunk kaphatók!

Kiev-City-Ballet-Romeo-es-Julia-01 

Három és félmilliárd forintból megújul a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

A színház és az új fenntartó, a városi önkormányzat Vigh László országgyűlési képviselővel karöltve öt éve próbált forrást találni a felújításhoz. A kitartás mostanra gyümölcsözött.

hevesisajtto 

A TAPS AZ Ő MUNKÁJUKNAK IS SZÓL - Miként készülnek a jelmezek a Hevesi Sándor Színház férfi szabótárában?

A női szabók varázslatairól már beszámoltunk olvasóinknak, ezúttal a férfi szabótár rejtelmeibe kukkanthattunk be Herceg Ferencné Anikó férfiszabótár vezető és munkatársai segítségével.

FF-Szabotar