Elkészült a Hevesi Sándor Színház műsorterve a következő évadra

Bár a színházi előadások a veszélyhelyzet miatt ezen a tavaszon elmaradtak, ahogy a többi teátrum, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház is a háttérben dolgozik tovább.

besi 

Maszkok a Hevesiből

https://www.youtube.com/embed/psqsd9wMb_M

Maszkokat gyárt a Hevesi-színház varrodája

Hétfőtől profilt váltott a Hevesi Sándor Színház női-férfi szabótára, az öt dolgozó maszkokat varr a koronavírus-járvány fékezése érdekében.

Szabotar-Maszk 

Tóték: Premier a Hevesi Sándor Színházban

Péntek este új bemutatóval jelentkezett a Hevesi Sándor Színház: Örkény István Tóték című tragikomédiáját Csiszár Imre Kossuth-díjas rendező állította színre.

PEZ_0702 

„ÉVATÁR” – A KÉT ÉVA BIRODALMÁBAN

Két Éva birodalma a Hevesi Sándor színház fodrásztára, amit egymás közt csak Évatárnak hívnak!

evatar 

Még nem akarok egy „karakter” lenni - Beszélgetés Kovács Virág színésznővel

Harmadik évadját kezdte meg Kovács Virág színésznőként a Hevesi Sándor Színházban. November elejére pedig az első főszerepét is megkapta az Óz Dorkájaként.

kovacsvirag_2 

Búcsú Balogh Tamás színművésztől

Kollégái, barátai, tisztelői vettek végső búcsút Balogh Tamás színművésztől a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában. Mint ismert, a zalaegerszegi társulat örökös tagja október 2-án, 75 éves korában hunyt el.

baloght_bucsu_2 

MADÁCH MOST: A TELJES SZÍNHÁZI SZAKMA ELMONDJA A TRAGÉDIÁT

A Színházak Éjszakája kezdeményezésére eddig több mint 700 hazai színművész vállalta, hogy okostelefonja kamerájába elmond néhány sort Madách Imre örökérvényű drámájából.

mad-768x452 

Dr. Besenczi Árpád: „Én szeretem, ha munkabéke vesz körül”

Kilenc éve érkezett Egerszegre direktornak, a József Attila Színházat cserélve fel.Hogy bevált-e? Az újrázás mellett az is igazolja, hogy szinte mindenki Besinek szólítja.

Dr. Besenczi Árpád (54) Jászai-díjas színművészt, rendezőt június 12-én újabb öt évre nevezte ki igazgatónak a zalaegerszegi önkormányzat a Hevesi Sándor Színház élére.

BesiZaol 

Hét nagyszínpadi bemutatóval készül az új évadra a Hevesi Sándor Színház

Hét nagyszínpadi produkció, valamint stúdiószínpadi és osztálytermi előadás is szerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 2019/2020-as évadában - közölték a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

PEZ3914 

SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ MUNKATÁRSAT KERESÜNK!

A Hevesi Sándor Színház (Zalaegerszeg 8900, Ruszt József tér 1.) pályázatot ír ki

SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ állásra

Lépések a teljes megújulás felé

A Besenczi Árpád csaknem egy évtizeddel ezelőtti, első igazgatói kinevezése után, az elért sikerek és eredmények hatására — a bérletesek száma az évek alatt megduplázódott — mára elültek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház körüli viharok, amit legfőképp az bizonyít, hogy a városi közgyűlés egyhangúlag megszavazta vezetői munkájának folytatását. 

istenpenze-33- 

ELHUNYT GYÖRGY JÁNOS SZÍNMŰVÉSZ

Mély fájdalommal, és megrendüléssel tudatjuk, hogy György János színházunk Örökös tagja, Aase-díjas színművésze 66 éves korában 2019. július 4.-én elhunyt...

jred 

Beszélgetés Helvaci Ersan David színművésszel

Illúziót teremt a színpadon, érti önmagát és a világot: ő Helvaci inkább Ersan, mint Dávid, a Hevesi Sándor Színház színművésze, aki 2017 óta lopja be magát a nézők szívébe szerepei által.

 

Helvaci-Ersan-Kozepes- 

Ismét Besenczi Árpád a színház igazgatója

Több intézményvezetői pályázatról is döntés született a városi közgyűlés múlt heti ülésén. A Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára ismét dr. Besenczi Árpádot választották.

szinhaz_sajtaj_1-1- 

Évadzáró a Hevesi Sándor Színházban – Az igazgató folytatná a nézőket szolgáló művészi munkát

Hat nagyszínpadi előadással várta a most zárult évadban nézőit a Hevesi Sándor Színház, amely tegnap tartotta évadzáró társulati ülését.

evadz 

Magas nézőszám és díjazások

Hat nagyszínpadi bemutató, összesen 248 előadás, több mint 72 ezer néző és 11 ezernél is több bérletes – e számokkal zárta az idei évadot a Hevesi Sándor Színház. A társulat évadzáró ülésén dr. Besenczi Árpád igazgató azt is elmondta: nagyon gyorsan, békésen és komolyabb „balhék” nélkül múlt el a 2018/19-es színházi év.

evadzaro_dijazottak_2019