Beszélgetés Támadi Anita színművésszel

A Hevesi Sándor Színház berkein belül az utóbbi években jelentős fiatalítást történ. Pályakezdő színművészek próbálgatják itt a szárnyaikat, egyre több lehetőséget kapva és egyre nagyobb sikert aratva.

tamadi_anita_1 

Évadzáró a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

A Tanú, a Vágy villamosa, a Herkules, A Noszty fiú esete..., a Kőműves Kelemen, a Tanulmány a nőkről és a Volt egy seregünk című színművek 163 előadását 47 481 néző tekintette meg a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Evaddij2023 

Az év színésze díjat elsőként Ticz András kapta

Az öt jelöltre összesen több mint 2000 szavazat érkezett, ebből 662-et Ticz András színművészre adtak le a voksolásban részt vevők. A Mediaworks oklevelét, plakettjét és az ajándékot a főszerkesztő Horváth A. Attila megbízásából Arany Horváth Zsuzsa újságíró adta át az évadzáró társulati ülésen.

Ticz2023 

"Aki nem tud kiszolgálni, menjen el vendégnek!"

Hétfőn, már reggel nagyüzembe csöppenek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jegyirodájában, ahol egymást érik kéréseikkel a betérők.

szervi 

Ecsedi Erzsébet színművész kapja 2023-ban a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját!

A Színházi Kritikusok Céhe évente egyszer titkos szavazással életművéért kritikusdíjat adományozhat olyan, a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, lezárt pályával vagy pályaszakasszal rendelkező 65 év feletti művésznek (színész, rendező, tervező, dramaturg stb.), aki dokumentálhatóan sokat tett a magyar nyelvű színház fejlődéséért, eredményeiért, színvonalának emeléséért, és közvetve vagy közvetlenül hozzájárult, illetve hozzájárul a magyar színházművészet jövőjének alakításához, a fiatalabb színházi generációk neveléséhez, formálásához. 2023-ban Ecsedi Erzsébet színművész kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját.

ecsedi-erzsebet-v-1536x864 

Részegek - 10. Színházi Olimpia a Hevesiben

Május 7-én a 10. Színházi Olimpia keretén belül színházunkban vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Ivan Viripajev: Részegek című előadásával!

Zalaegerszeg színházi élete

Zalaegerszeg teátrumainak, a Hevesi Sándor Színháznak és a Griff Bábszínháznak az aktualitásairól szólt a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatának márciusi alkalma.

Jokerdesu 

Zalaegerszeg színházi élete

Zalaegerszeg teátrumainak, a Hevesi Sándor Színháznak és a Griff Bábszínháznak az aktualitásairól szólt a Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatának márciusi alkalma.

Márciusban Zalaegerszegen jár a Magyar Színházi Társaság

A Jó kérdés „Újratöltve” alcímű évada Budapest határain túlra tekint: Szeged, Szombathely, Győr,

Székesfehérvár és Budaörs után március 1-én Zalaegerszeg ad otthont a szakmai beszélgetésnek. Az

ország egyik legfiatalabb színháza, az idén 40 éves Hevesi Sándor részéről Besenczi Árpád igazgató, a

Griff Bábszínház részéről pedig Bartal Kiss Rita művészeti vezető és Szűcs István igazgató

beszélgetéséhez Turbuly Lilla újságíró, a zalai színházi élet jó ismerője csatlakozik. Őket kérdezi Seres

Gerda újságíró az aktualitásokról.

Az eseménynek a Hevesi Sándor Színház nézőtéri büféje ad otthont március 1-jén 17.00 órakor. A

beszélgetés nyitott a közönség számára, és online is követhető élőben a Magyar Színházi Társaság, a

Jó kérdés, a házigazda színházak Facebook-oldalain, később pedig visszanézhető a Magyar Színházi

Társaság YouTube-csatornáján.

Támogató: NKA

Mi jelent önnek a színház? - Válaszol BESENCZI ÁRPÁD

  • Annyi interjút készítettek önnel, kedves igazgató úr, hogy azon gondolkoztam, mit kérdezhetek, amit még nem...
    Cseng a telefon, a kétéves kisfiú már kiáltja: Anya, anya...! A két kisebbik gyermekével jött fel az irodába, a harmadik emeletre, és ez így megy, napok óta. Próbálják a következő darabot. Kőműves Kelemen, amiben ők is szerepelnek. Nem anya. Folytathatjuk.

    besenczi_arpad-1 

Gyászjelentés

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a Hevesi Sándor Színház öltöztetője, Mester
Ferencné Judit  58 éves korában, 2023. január 10-én elhunyt.
2002 óta volt színházunk tagja, emlékét megőrizve osztozunk a család
gyászában.

juditka_Snapseed 

Kiss Csaba rendezi A vágy villamosa című drámát a Hevesi Sándor Színházban

A 2022/2023-as évad újabb bemutatójára készül a Hevesi Sándor Színház. Az amerikai Tennesse Williams világhírű és gyakran játszott színművét, A vágy villamosa című drámát viszik színre Kiss Csaba Jászai- és József Attila-díjas író, rendező vezetésével. A premier december 16-án, pénteken este hét órakor kezdődik.

desire-87- 

Az élet nem habostorta, Pelikán

Pénteken este hét órakor a félmúlttól nevetve szabaduló szatíra költözik a Hevesi Sándor Színház színpadára. Az 1969-ben Bacsó Péter rendező által forgatott, majd egy évtizedig betiltott A tanú című filmből Hamvai Kornél készített színpadi átiratot 2012-ben a Thália Színház számára, Zalaegerszegen Böhm György rendezésében láthatja a közönség.

tanu-87- 

Pelikánnak fekete autó kell! - Kellékautót keres a Hevesi Sándor Színház A tanú című előadáshoz

A gátőr nagy bajban van. „Fogalmam sincs, hogy jutok el Virág elvtárshoz, pedig életbe vágó, nem tudnának nekem egy fekete Pobedát, Warsawát, vagy Volgát szerezni?”, fordult lapunkhoz kétségbeesve Pelikán József gátőr.

pobeda