Czegő Teréz és Egervári Klára a KultúRandevúban!

Czegő Teréz és Egervári Klára kézimunkáiból nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. A két zseniális művésznővel beszélgettek a KultúRandevúban. Az interjú IDE kattintva megtekinthető. 

Szőke Julianna a KultúRandevúban

Decemberben Magyar Teátrum Díjat kapott Szőke Julianna a Hevesi Sándor Színház jelmeztár-vezetője, a vele készült beszélgetés megtekinthető IDE kattintva.     Szőke Julianna Magyar Teátrum Díjat kapott

Ismét várja a nézőket a Hevesi Sándor Színház

Az ünnepek elmúltával lassan minden visszazökken a régi kerékvágásba, de szerencsére a hétköznapokba is csenhetünk emelkedett pillanatokat: szerdátólBesenczi Árpád,Szakály Aurél újra várja a nagyérdeműt a zalaegerszegi színház.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a színházi háttérszakmák legjobbjainak a békéscsabai Jókai Színházban csütörtökön megrendezett gálaesten. Hevesi Sándor Színház jelmeztár-vezetője, Szőke Julianna is elismerést kapott.Szőke Julianna

Chicago: Fekete Linda helyett Tánczos Adrienn lesz Velma

A színházi nagyüzemben ez is megtörténhet: a Weöres Sándor Színház Chicago-előadásának egyik főszereplője, a Velmát játszó Fekete Linda szerdán megbetegedett - egy ideig sajnos nem tud táncolni, a musicalnek pedig szerves része a koreográfia -, ezért új Velmát kellett találni, méghozzá nagyon gyorsan. Hiszen a bérletes szériának folytatódina kell.

Várják a cipősdobozokat

A Hevesi Sándor Színház is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipôsdoboz akciójához a teátrum önkéntes középiskolás segítôi, a Nézôtérítôk klubjának tagjai jóvoltából. December 17-ig a színházban is várják a rászoruló gyerekeknek szánt apró ajándékokat, használt, de jó állapotú tárgyakat.

Egervári Klára és Czegő Teréz kézimunkáiból nyílt kiállítás nemrég

Közel 30 kézimunkát láthat a közönség. Egervári Klára terítőket hímez és horgol, de gobelinezni is szeret. Czegő Teréz, Székelyföldről származó művésznőnek gyerekkora óta természetes, hogy szabadidejében hasznosan foglalja le magát. Alkotásainak fő motívuma a székelyírásos hímzés. A tárlatot december 23-ig tekintheti meg a közönség.

Légy jó mindhalálig - Az üzenet ma különösen aktuális...

Nyilas Misi története elevenedik meg péntektől a Hevesi Sándor Színház színpadán. Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című művének musicalváltozatát 19 órától láthatják a nézők.

Nyilas Misi nem akar debreceni diák lenni Zalaegerszegen sem

Zalaegerszeg – A debreceni kisdiák története a Dunántúlon is siker. Nyilas Misi az idei szezonban Zalaegerszegen táncol és énekel – a háttérben egy debreceni filmrendező képeivel.

Önkéntesek a színházban – Tények-riport

2011 az önkéntesség éve Magyarországon. A zalaegerszegi színház is csatlakozott a kezdeményezéshez. Eredetileg 10-15 önkéntes diákot vártak, például jegyszedőnek, de többszázan jelentkeztek. Az idei év utolsó premierjén, a Légy jó mindhalálig musical-változatánál az önkéntesek is részt vesznek.

Légy jó mindhalálig

Zalaegerszeg - Különleges díszletek és 60 szereplő várja a Hevesi Sándor Színház közönségét, a Légy jó mindhalálig című darabban. Pinczés István Jászai és Ucsimura díjas rendező, aki ezúttal díszlettervezője is volt a darabnak, látványelemként mozgóképeket felhasznált.

Sok Nyilas Misiből lett színész, zenész, tévésztár 20 év alatt

Debrecen – 20 éve mutatták be a Légy jó mindhalálig musicalt Debrecenben. Azóta csak Pinczés István rendező jóvoltából 32 Nyilas Misi nem akart debreceni diák lenni. A Dehir.hu utánajárt, mi lett a szereplőkkel.

Nézőtérítők a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - A pénteki KultúRandevú nézői Szabó Józseftől és Melles Dorinától megtudhatták, kik azok a Nézőtérítők.

Jótékonysági Gála a koraszülöttekért

Zalaegerszeg - Vasárnap Jótékonysági Gálaestet tartottak a Hevesi Sándor Színházban. Az est rendezőjével Sztarenki Pállal és Dr. Gárdos László osztályvezető főorvossal beszélgettünk a pénteki KultúRandevúban.

Jótékonysági gála- A Korszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára gyűjtöttek (Videó)

Ákos, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula és ez csak pár név azok közül a művészek közül, akik vasárnap este felléptek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára tartott jótékonysági gálán. A jegyekből és támogatásokból 1,7 millió forint gyűlt össze.

Jótékony gála a beteg gyerekekért

Idén a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára rendezett jótékonysági estet a Hevesi Sándor Színház, neves művészek közreműködésével. 

Gulyás Hermann Sándor: Minden a színpad felé terelt

Játszik és színdarabot ír, ha módja van rá, rendez, ha úgy adódik, kőműveskanalat vesz a kezébe. Legtöbbször úton van, beszélgetésünkre is a vasútállomásról érkezett Gulyás Hermann Sándor, a Hevesi Sándor Színház művésze.

Film, Színház, Muzsika

Látogatás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Megszólalók: Besenczi Árpád, Sztarenki Pál, Máriás Zsolt, Balogh Tamás, Naszlady Éva, Pinczés István.

Barsi Márton - A csokibár csak kitérő volt

Főiskolán jó alapokat szerezhet az ember, de mesterségbeli tudását mégiscsak egy kőszínházban, estéről estére csiszolhatja mívesre, vallja Barsi Márton. A fiatal színművésznek szerencsére van módja a játékra: két szerepben máris láthatja a Hevesi Sándor Színház közönsége, de vár még rá bőven feladat az évadban.

NÉZŐTÉRÍTŐK, FIGYELEM!

Nézőtérítők, figyelem!(Fotó: Óvári Tamás)Honlapunkon hamarosan elkészül nézőtérítő önkénteseink felülete (Nézőtérítők klubja menüpontunk).