Önkéntesek a színházban – Tények-riport

2011 az önkéntesség éve Magyarországon. A zalaegerszegi színház is csatlakozott a kezdeményezéshez. Eredetileg 10-15 önkéntes diákot vártak, például jegyszedőnek, de többszázan jelentkeztek. Az idei év utolsó premierjén, a Légy jó mindhalálig musical-változatánál az önkéntesek is részt vesznek.

Légy jó mindhalálig

Zalaegerszeg - Különleges díszletek és 60 szereplő várja a Hevesi Sándor Színház közönségét, a Légy jó mindhalálig című darabban. Pinczés István Jászai és Ucsimura díjas rendező, aki ezúttal díszlettervezője is volt a darabnak, látványelemként mozgóképeket felhasznált.

Sok Nyilas Misiből lett színész, zenész, tévésztár 20 év alatt

Debrecen – 20 éve mutatták be a Légy jó mindhalálig musicalt Debrecenben. Azóta csak Pinczés István rendező jóvoltából 32 Nyilas Misi nem akart debreceni diák lenni. A Dehir.hu utánajárt, mi lett a szereplőkkel.

Nézőtérítők a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - A pénteki KultúRandevú nézői Szabó Józseftől és Melles Dorinától megtudhatták, kik azok a Nézőtérítők.

Jótékonysági Gála a koraszülöttekért

Zalaegerszeg - Vasárnap Jótékonysági Gálaestet tartottak a Hevesi Sándor Színházban. Az est rendezőjével Sztarenki Pállal és Dr. Gárdos László osztályvezető főorvossal beszélgettünk a pénteki KultúRandevúban.

Jótékonysági gála- A Korszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára gyűjtöttek (Videó)

Ákos, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula és ez csak pár név azok közül a művészek közül, akik vasárnap este felléptek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára tartott jótékonysági gálán. A jegyekből és támogatásokból 1,7 millió forint gyűlt össze.

Jótékony gála a beteg gyerekekért

Idén a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára rendezett jótékonysági estet a Hevesi Sándor Színház, neves művészek közreműködésével. 

Gulyás Hermann Sándor: Minden a színpad felé terelt

Játszik és színdarabot ír, ha módja van rá, rendez, ha úgy adódik, kőműveskanalat vesz a kezébe. Legtöbbször úton van, beszélgetésünkre is a vasútállomásról érkezett Gulyás Hermann Sándor, a Hevesi Sándor Színház művésze.

Film, Színház, Muzsika

Látogatás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Megszólalók: Besenczi Árpád, Sztarenki Pál, Máriás Zsolt, Balogh Tamás, Naszlady Éva, Pinczés István.

Barsi Márton - A csokibár csak kitérő volt

Főiskolán jó alapokat szerezhet az ember, de mesterségbeli tudását mégiscsak egy kőszínházban, estéről estére csiszolhatja mívesre, vallja Barsi Márton. A fiatal színművésznek szerencsére van módja a játékra: két szerepben máris láthatja a Hevesi Sándor Színház közönsége, de vár még rá bőven feladat az évadban.

NÉZŐTÉRÍTŐK, FIGYELEM!

Nézőtérítők, figyelem!(Fotó: Óvári Tamás)Honlapunkon hamarosan elkészül nézőtérítő önkénteseink felülete (Nézőtérítők klubja menüpontunk).

Csak Rómeó és Júlia...

Csak Rómeó és Júlia... hírösszefoglalója 30:45-től látható

VI. Zalai Prima Díj: Wellmann György, Bücs Angéla és a Kutyakölykök a legprímábbak

A Hevesi Sándor Színházban péntek este ünnepélyes gálaesten adták át a Zalai Prima díjakat, melyeket a Vállalkozók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete alapított.

Fűszeresen is lehet jó: beszélgetés Nádasdy Ádámmal

Nyelvhasználattal kapcsolatos kritika már az ókorban is előfordult, a római birodalomban is születtek írások arról, hogy a fiatalok helytelenül beszélnek. Erről is szót ejtettünk Nádasdy Ádámmal, akivel a zalaegerszegi teátrum bemutatóján találkoztunk.

Ruszt József-emlékkiállítás nyílt a Hevesi Sándor Színházban

Ruszt József, a zalaegerszegi színház alapítójának emlékére nyílt állandó kiállítás pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

Bizalmat kaptak a közönségtől

Shakespeare-komédiával indították útnak múlt pénteken az évadot a Hevesi Sándor Színházban, a bemutatót a már hagyománnyá vált művész-közönség találkozó követte.

Vízkereszt, vagy bánom is én – premier a zalaegerszegi színházban

Vízkereszt, vagy bánom is én - ez az idei év első premierje Zalaegerszegen. Az egyik főszereplő a színház igazgatója, Besenczi Árpád. A bemutató előtt a színház egyik alapítójára, a nagy rendezőre, Ruszt Józsefre emlékeztek.

Vízkereszt, vagy bánom is én

Ez a mű egyfajta összegzése annak a világnak, amit Shakespeare a komédiáiban láttatni akart, fogalmazott Csiszár Imre rendező a Hevesi-színház közelgő bemutatója kapcsán.

FELRÚGJÁK A RENDET ZALAEGERSZEGEN - VÍZKERESZT BEMUTATÓ

Shakespeare-komédia premierjével indul a kőszínházi évad Zalaegerszegen: a klasszikus vígjátékot Vízkereszt, vagy bánom is én címmel pénteken mutatja be a Hevesi Sándor Színház társulata.

Vízkereszt, vagy bánom is én a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékával kezdődik az évad a Hevesi Sándor Színházban. Csiszár Imre rendező volt a KultúRandevú vendége.