Kapukód: 01 - lakásszínházi program Zalaegerszegen

Sikerült-e a művenkénti két katarzis a Szigligetben? - kérdezte Szkok István Sztarenki Páltól, a Hevesi-színház művészeti vezetőjétől, rendezőjétől.

Sztankay István: ha a színházakat megszüntetik, mindent megszüntethetnek

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - Sztankay István, akit épp egy hete választottak a nemzet színészének, pályájára emlékezve Törőcsik Marival, Ruttkai Évával és Schütz Ilával közös munkáiról beszélt. Mint mondta, bár mostanában már nem lép színpadra, a színház továbbra is szívügye, drukkol, hogy ne kényszerüljenek bezárásra.Sztankay István-MTI Fotó Beliczay László

Sztankay Istvánt a nemzet színészének választották

Sztankay IstvánBudapest, 2012. január 24., kedd (MTI) - Sztankay István Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.

Tervek a színházban a közeljövőre és a következő évadra

Idén közel 10.000 bérletet adott el a színház, ebből 4500 diákbérlet volt - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Besenczi Árpád a Hevesi Sándor Színház igazgatója tartott. Beszámolt a 2011/12-es évad második felének bemutatóiról, valamint előzetes ismertetést adott a jövő évi jubileumi évadról. Többek között azt is elmondta január elsejétől a színház százszázalékos fenntartója a város lett. Idén rendezett anyagi körülmények között dolgozhatnak a művészek.

Tények-riport a Szigliget kapcsán

30 éves fennállásának legsikeresebb évadát tartja a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház. Soha ennyien még nem vásároltak náluk színházbérletet. Besenczi Árpád igazgató azt mondta, hogy sikerült sok nézőt visszacsábítani, és persze újakat is megnyerni. Most 2012 első bemutatójára készülnek, a címe: Szigliget.#Sztarenki-Pal

Lakásszínház, mesebalett és önálló estek a Hevesi-teátrumban

Lakásszínházi előadásokkal, önálló estekkel, intearktív mesebalettel is várja még ebben az évadban a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, mely készül már jubileumi 30. évadjára is.

Szigliget: pénteken premier a Hevesi-színházban

Félreértés, megtévesztés, szerepcsere, megcsalás, átöltözések, egy magához térő hulla... Klasszikus bohózat kulcsszavai is lehetnének ezek, melyek azonban egy "balmoral"-hoz tartoznak. Bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház társulata.Farkas Ignác,Kovács Olga, Gulyás Hermann Sándor, Wellmann György

A Szigliget című előadásunkról a KultúRandevúban!

A Szigliget című előadásunkról volt látható beszélgetés a KultúRandevúban.A műsor vendége volt Sztarenki Pál, az előadás rendezője, valamint Kovács Olga és Kiss Ernő színművészek. IDE kattintva megtekinthetik a beszélgetést.

Czegő Teréz és Egervári Klára a KultúRandevúban!

Czegő Teréz és Egervári Klára kézimunkáiból nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. A két zseniális művésznővel beszélgettek a KultúRandevúban. Az interjú IDE kattintva megtekinthető. 

Szőke Julianna a KultúRandevúban

Decemberben Magyar Teátrum Díjat kapott Szőke Julianna a Hevesi Sándor Színház jelmeztár-vezetője, a vele készült beszélgetés megtekinthető IDE kattintva.     Szőke Julianna Magyar Teátrum Díjat kapott

Ismét várja a nézőket a Hevesi Sándor Színház

Az ünnepek elmúltával lassan minden visszazökken a régi kerékvágásba, de szerencsére a hétköznapokba is csenhetünk emelkedett pillanatokat: szerdátólBesenczi Árpád,Szakály Aurél újra várja a nagyérdeműt a zalaegerszegi színház.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a színházi háttérszakmák legjobbjainak a békéscsabai Jókai Színházban csütörtökön megrendezett gálaesten. Hevesi Sándor Színház jelmeztár-vezetője, Szőke Julianna is elismerést kapott.Szőke Julianna

Chicago: Fekete Linda helyett Tánczos Adrienn lesz Velma

A színházi nagyüzemben ez is megtörténhet: a Weöres Sándor Színház Chicago-előadásának egyik főszereplője, a Velmát játszó Fekete Linda szerdán megbetegedett - egy ideig sajnos nem tud táncolni, a musicalnek pedig szerves része a koreográfia -, ezért új Velmát kellett találni, méghozzá nagyon gyorsan. Hiszen a bérletes szériának folytatódina kell.

Várják a cipősdobozokat

A Hevesi Sándor Színház is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipôsdoboz akciójához a teátrum önkéntes középiskolás segítôi, a Nézôtérítôk klubjának tagjai jóvoltából. December 17-ig a színházban is várják a rászoruló gyerekeknek szánt apró ajándékokat, használt, de jó állapotú tárgyakat.

Egervári Klára és Czegő Teréz kézimunkáiból nyílt kiállítás nemrég

Közel 30 kézimunkát láthat a közönség. Egervári Klára terítőket hímez és horgol, de gobelinezni is szeret. Czegő Teréz, Székelyföldről származó művésznőnek gyerekkora óta természetes, hogy szabadidejében hasznosan foglalja le magát. Alkotásainak fő motívuma a székelyírásos hímzés. A tárlatot december 23-ig tekintheti meg a közönség.

Légy jó mindhalálig - Az üzenet ma különösen aktuális...

Nyilas Misi története elevenedik meg péntektől a Hevesi Sándor Színház színpadán. Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című művének musicalváltozatát 19 órától láthatják a nézők.

Nyilas Misi nem akar debreceni diák lenni Zalaegerszegen sem

Zalaegerszeg – A debreceni kisdiák története a Dunántúlon is siker. Nyilas Misi az idei szezonban Zalaegerszegen táncol és énekel – a háttérben egy debreceni filmrendező képeivel.

Önkéntesek a színházban – Tények-riport

2011 az önkéntesség éve Magyarországon. A zalaegerszegi színház is csatlakozott a kezdeményezéshez. Eredetileg 10-15 önkéntes diákot vártak, például jegyszedőnek, de többszázan jelentkeztek. Az idei év utolsó premierjén, a Légy jó mindhalálig musical-változatánál az önkéntesek is részt vesznek.

Légy jó mindhalálig

Zalaegerszeg - Különleges díszletek és 60 szereplő várja a Hevesi Sándor Színház közönségét, a Légy jó mindhalálig című darabban. Pinczés István Jászai és Ucsimura díjas rendező, aki ezúttal díszlettervezője is volt a darabnak, látványelemként mozgóképeket felhasznált.

Sok Nyilas Misiből lett színész, zenész, tévésztár 20 év alatt

Debrecen – 20 éve mutatták be a Légy jó mindhalálig musicalt Debrecenben. Azóta csak Pinczés István rendező jóvoltából 32 Nyilas Misi nem akart debreceni diák lenni. A Dehir.hu utánajárt, mi lett a szereplőkkel.