Nyolc nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Nyolc nagyszínpadi előadást, köztük Andrew Lloyd Webber nagysikerű művét, az Evita című musicalt mutatja be a 2017/2018-as évadban az alapításának 35. évfordulóját ünneplő zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Széles és színes lesz a paletta, a repertoárban megtalálható a kortárs és a klasszikus darab, a családi vígjáték és musical is - mondta Besenczi Árpád.

Hozzáfűzte: az új évadban a legnagyobb, legkomolyabb vállalás a Webber-musical lesz. A színészek képesek megbirkózni a feladattal, és Böhm György rendező, és Bakó Gábor koreográfus is garancia a sikerre - fogalmazott az igazgató.

A műsortervről elmondta: az évad első bemutatója a Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című vígjátéka lesz, a családi darab felhőtlen szórakozást ígér a nézőknek. Az Evita októberi premierét követően novemberben klasszikus magyar darabot, a Szent Péter esernyőjét állítják színpadra Moravetz Levente rendezésében.

A 2018-as esztendőben Székely János drámáját láthatja a közönség, a Caligula helytartója című izgalmas színművet Sztarenki Pál rendezi. Márciusban Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját mutatják be Lukáts Andor rendezésében, az előadás Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác jutalomjátéka.
Az évadot zenés darab zárja: a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt áprilisban tűzik műsorra.

A stúdiószínházban A vihar kapujában című drámával várják a nézőket, Müller Péter Akutagava Rjúnoszuke elbeszélése nyomán írt darabot Gergye Krisztián rendezésében január 26-án mutatják be. A műsortervben két ifjúsági darab is szerepel: szeptemberben Szakonyi Károly átiratában Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét, jövő év januárjában pedig a Pán Péter című mesét állítják színpadra.

A Tantermi deszka elnevezésű iskolaszínházi program keretében Shakespeare Rómeó és Júliája nyomán a Verona, 1301 című előadást játsszák.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a zalaegerszegi társulat meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára, a Thália Színházban az Ötödik pecsét című darabot mutatják be. Januárban háromnapos országos konferencia helyszíne lesz a zalaegerszegi kőszínház, a meghívott színházi szakemberek, írók, dramaturgok a kortárs magyar darabok aktuális kérdéseiről tanácskoznak majd.

A színház alapításának 35. évfordulójáról kiállításokkal emlékeznek meg: szeptemberben Bischof Sándor, az évad végén pedig Tóth Zoltán festményeiből nyílik tárlat a kőszínház előcsarnokában.

Az igazgató kitért arra is, hogy az elmúlt évadban több mint 11 ezer bérletet váltottak az előadásokra, a következő évadban azt szeretnék, ha a bérletesek száma 12 ezret is meghaladná.

(MTI)

2017 augusztus 28.

webrádió.hu