Az első évek Zalaegerszegen – Böhm György visszaemlékezése

Böhm György Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas rendező visszaemlékezései a “35 éves a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház” című sorozatból.

 

bohm_d7n7149 

Szemes Péter beszéde Balogh Tamás és Farkas Ignác táblájának avatásán

„A színész a szerep írott szövegével szemben teljesen önálló művész. Hogy a szerep szavai miként alakulnak ki lelkében, hogy az alak szóbeli kivonata hogyan formálódik benne emberré: ez merőben a színész egyéniségén múlik.”

PEZ_9829-Kozepes- 

ÚJRA ELŐADÁST CSERÉLÜNK A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZZAL!

Május 14– én 19 órakor a József Attila Színház mutatja be színházunkban is, Verebes István – Nemlaha György LUCIFER SHOW című zenés történelmi revüjét, melyet  Verebes István rendezett.

lucifershow-1400x788 

Újabb örökös tagok a színházban

Két új bronz „fotó” került a Hevesi Sándor Színház bejáratánál lévő örökös tagok arcképcsarnokba. Balogh Tamás és Farkas Ignác színművészek domborművét Béres János szobrászművész készítette.


orokos_tagok 

Képzelt riport - ZTV Híradó

https://www.youtube.com/embed/lhcE_OZqSdg

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a zalaegerszegi színházban

Pénteken este mutatja be a Hevesi Sándor Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című popmusicalt, melyet Déry Tibor kisregénye alapján Pós Sándor írt színpadra, zenéjét Presser Gábor szerezte, a dalszövegeket Adamis Anna költötte.

PEZ_8546 

Elbúcsúztatták Egervári Klára színművésznőt Zalaegerszegen

A Hevesi Sándor Színházban hétfő délután búcsúztatták a színház örökös tagját, a március 12-én, 82 éves korában elhunyt Egervári Klára színművésznőt.

KlarikaBucsu 

Czegő Teréz Gobbi Hilda-életműdíjat vehetett át Zalaegerszegen

Felemelő hangulatú nézőtéri vastaps közepette adták át kedden késő este, az aznapi színházi előadás után a Gobbi Hildáról elnevezett életműdíjat Czegő Teréz színművésznek, a Hevesi Sándor Színház tagjának.


czegokep 

2018 SZÍNHÁZI VILÁGNAPI ÜZENET

2018-ban ünnepli a Nemzetközi Színházi Intézet fennállása 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból – az eddigi szokásoktól eltérően – öt földrész öt alkotóját kérték fel az idei Színházi Világnapi üzenet megfogalmazására. Az európai üzenetet Simon McBurney írta.

A-szinhazi-vn 

Czegő Teréz Gobbi Hilda-életműdíjas!

A színházi világnap alkalmából idén is odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat, valamint a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elismerését, a Hevesi Sándor-díjat.

czego 

Elhunyt Egervári Klára színművésznő

Március tizenkettedikén, hétfőn délután a megyei kórházban elhunyt Egervári Klára színművész, Érdemes Művész, a Hevesi Sándor Színház örökös tagja.

larika 

Elhunyt Egervári Klára, a zalaegerszegi színház legendás színésznője, mindenki Egérkéje.

Rövid betegség után, tegnap délután elhunyt a 81 éves Egervári Klára, a zalaegerszegi színház legendás színésznője, becenevén mindenki Egérkéje.

klarikafemina 

Elkészült a jövő évad műsorterve - Sütő András, Szabó Magda művei a színpadon

A jövő évad terveiről és az előttünk álló három hónap fontosabb eseményeiről tartott szerdán sajtótájékoztatót dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

besi_2 

Az ügynök halála című dráma pénteken látható a Hevesi Sándor Színházban

A Hevesi Sándor Színház felkérésére Lukáts Andor Kossuth-díjas színművész-rendező állítja színpadra az amerikai Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját.

PEZ_6194 

Kováts Dóra: az életben minden akkor jön el, amikor el kell jönnie

Kováts Dórával, a zalaegerszegi színház 30 éves színésznőjével beszélgettünk.

PEZ_6359-Medium-
 

VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet! A világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes májusban a nagyszínpadon!

A 80 éves fennállását ünneplő, főként az Egyesült Államokban fellépő, VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes európai turnéjának egyik állomása Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház. 2 x 50 perces, lélegzetelállító, a gravitációt meghazudtoló műsorukat 2018. május 26-án 19 órakor láthatják a nagyszínpadon.

Virsky-Poster-2018-jegy.hu 

Színpadi előadás készült a bűn megelőzéséről

Az idősekre leselkedő veszélyekről szóló előadást láthatott a közönség tegnap a megyei rendőr-főkapitányság nagytermében, ahol a Színpadon a bűnmegelőzés című, Verebes István által írt darab premierjét tartották.

vigyazat 

Filozófiai példázat és artisztikum – két zalaegerszegi bemutatóról

Létezik a valóságban olyan színházi szakmai térkép, amely alapján a kritikusok eldöntik, hol nézzenek előadást? Le-, illetve visszakerülhet egy színház a minőségtől függően? Erről is elmélkedett Zappe László a Hevesi Sándor Színház két új bemutatóját taglaló írásában.

PEZ_1896 PEZ_6838

 

 

 

 

 

 

 

Beszélgetés Balogh Tamással, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház immár örökös tagjával

Idén januárban került bemutatásra Zalaegerszegen a Caligula helytartója című Székely János darab. Ez adta beszélgetésünk apropóját.

Balogh_Tamas 

Amíg a színpadkép összeáll – egy délután a Hevesi színház díszítőtárának munkatársaival

A díszítőtár két csapatra oszlik, Imre István és Ható István színpadmesterek vezetésével hat-hat fős brigádok gondoskodnak arról, hogy minden díszlet flottul álljon a színpadon. A díszítőtár munkáját Oláh János színpadi felügyelő hangolja össze.

diszitok