Elkészült a jövő évad műsorterve - Sütő András, Szabó Magda művei a színpadon

A jövő évad terveiről és az előttünk álló három hónap fontosabb eseményeiről tartott szerdán sajtótájékoztatót dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

besi_2 

Az ügynök halála című dráma pénteken látható a Hevesi Sándor Színházban

A Hevesi Sándor Színház felkérésére Lukáts Andor Kossuth-díjas színművész-rendező állítja színpadra az amerikai Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját.

PEZ_6194 

Kováts Dóra: az életben minden akkor jön el, amikor el kell jönnie

Kováts Dórával, a zalaegerszegi színház 30 éves színésznőjével beszélgettünk.

PEZ_6359-Medium-
 

VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet! A világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes májusban a nagyszínpadon!

A 80 éves fennállását ünneplő, főként az Egyesült Államokban fellépő, VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes európai turnéjának egyik állomása Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház. 2 x 50 perces, lélegzetelállító, a gravitációt meghazudtoló műsorukat 2018. május 26-án 19 órakor láthatják a nagyszínpadon.

Virsky-Poster-2018-jegy.hu 

Színpadi előadás készült a bűn megelőzéséről

Az idősekre leselkedő veszélyekről szóló előadást láthatott a közönség tegnap a megyei rendőr-főkapitányság nagytermében, ahol a Színpadon a bűnmegelőzés című, Verebes István által írt darab premierjét tartották.

vigyazat 

Filozófiai példázat és artisztikum – két zalaegerszegi bemutatóról

Létezik a valóságban olyan színházi szakmai térkép, amely alapján a kritikusok eldöntik, hol nézzenek előadást? Le-, illetve visszakerülhet egy színház a minőségtől függően? Erről is elmélkedett Zappe László a Hevesi Sándor Színház két új bemutatóját taglaló írásában.

PEZ_1896 PEZ_6838

 

 

 

 

 

 

 

Beszélgetés Balogh Tamással, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház immár örökös tagjával

Idén januárban került bemutatásra Zalaegerszegen a Caligula helytartója című Székely János darab. Ez adta beszélgetésünk apropóját.

Balogh_Tamas 

Amíg a színpadkép összeáll – egy délután a Hevesi színház díszítőtárának munkatársaival

A díszítőtár két csapatra oszlik, Imre István és Ható István színpadmesterek vezetésével hat-hat fős brigádok gondoskodnak arról, hogy minden díszlet flottul álljon a színpadon. A díszítőtár munkáját Oláh János színpadi felügyelő hangolja össze.

diszitok 

Színpadon a bűnmegelőzés

Az áldozattá válás megelőzése a bűnmegelőzés egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb módszere.

PEZ_7944-2 

Petronius és Barakiás vitája – egy szobor miatt?

A Hevesi Sándor Színház pénteken este hét órakor tartja Székely János Caligula helytartója című drámájának premierjét.

PEZ_1896 

Segítők a papírtól a színpadig tartó úton

Második alkalommal rendezik meg ezekben a napokban a Hevesi Sándor Színházban a megújult Nyílt Fórumot, a dramaturgok és a szerzők műhelybeszélgetéseit.

Nyilt-Forom-2018 

Ismét sajtófotó-kiállítás Zalaegerszegen

Január 19-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában a VIII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.

sajtofoto-768x511 

Keményen bekezdenek Zalaegerszegen

Az év első hónapjában három premierrel jelentkezik a zalaegerszegi teátrum: január 12-én Székely János Caligula helytartója című drámáját mutatják be Sztarenki Pál rendezésében. Január 24-én lesz a Pán Péter című darab premierje, az ifjúsági előadást Bereczki Csilla állítja színpadra. Január 26-án Gergye Krisztián rendezésében Müller Péter A vihar kapujában című színműve kerül műsorra.

hevesi 

Mi zajlik az öltözőkben? A színház öltöztetőnőivel találkoztunk

A Hevesi Színház Evita musicalje látványában is elvarázsol. Nem csak a színészek ének teljesítménye, hanem a sok szép ruha is lenyűgözi az embert.


IMG9160-1 

Mészáros Tibor Magyar Teátrum díjat kapott!

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze december 3-án, a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak képviselői Békéscsabán, a Jókai Színházban, hogy látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeljék meg a színházi háttérszakmákat.

Meszi 

Földrészeken át – Zala Péter természetfotós tárlata a Hevesi-színházban

Földrészeken át címmel Zala Péter természetfotós 86 felvételéből nyílt kiállítás hétfőn este a Hevesi-színház nézőtéri előcsarnokában.

image2-900x600 

Szent Péter esernyője pénteken este nyílik ki a színházban

Glogova bárhol lehetne, s valójában bármelyik időben. De a mi színpadi Glogovánk Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színi adaptációjában kel életre.

PEZ_0643 

A „közönség füle”- Interjú Köves Marcell hangtechnikussal

Van, amikor nem túlzás azt mondani, egyszerre ötvenfelé figyel. Sőt ez a megállapítás pontos tényt takar. Köves Marcell 20 éve dolgozik hangtechnikusként a Hevesi Sándor Színházban. Főként a zenés művek lelke a hangosítás, melynek egyik legnagyobb szakmai kihívása épp mostanában zajlik. Mégis erre a munkára leginkább csak akkor figyel fel a közönség, ha valami nem stimmel.

koves_marci 

„A Mindenségen át” - in memoriam John Lennon / 2017. december 10. 19 óra /

A 2 órás előadásban John Lennon visszaemlékezései és novellái, valamint 26 Beatles dal hangzik el magyarul és angolul.

2017.-julius 

Nyári beszélgetés Farkas Ignác, Jászai díjas színművésszel – a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház immár örökös tagjával

Mikor áttelepültünk Zalaegerszegre Sepsiszentgyörgyről és első szerepemben partnerem volt, Farkas Ignác, a nálam majd tíz évvel fiatalabb színész olyan megértő, elfogadó magatartást tanúsított felém, amivel a kezdeti – nem kis izgalmakkal járó – lépéseimet sokban segítette.

PEZ_9585