Ecsedi Erzsébetnél jártunk

Játsszon komédiában vagy tragédiában, alakítson színésznőt, szenátornét vagy egyszerű asszonyt, az ember mindig úgy érzi, a való életben is találkozott már az általa formált figurával. A színésznő egy kedvenc felvétele a Prah című előadás egyik jelenetével: partnerével, Farkas Ignáccal a fotón. Fotó: Pezzetta Umberto

György János a KultúRandevúban

http://www.youtube.com/embed/G_FkYMphxSs?rel=0

Besenczi Árpád: 'Népszínházi vonalat követünk'

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatójával, Besenczi Árpáddal készített interjút a Magyar Nemzet.

Két újabb Ruszt-kötet

A Ruszt József-életműsorozat két újabb kötetét mutatták be szerdán a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. Péntek Imre, Nánay István, Tucsni András

Leleplezték Ruszt József alapító-főrendező mellszobrát a színházban

A színházban pénteken mutatták be G. E. Lessing Bölcs Náthán című művét, melyet korábban Ruszt József rendezett. Ruszt JózsefA premiert az alapító-főrendezőt ábrázoló mellszobor leleplezésével tették emlékezetessé.

Felavatták Ruszt József emlékszobrát

Felavatták Ruszt József emlékszobrát pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.Ruszt József

Hol lehet a világ közepe?

Az alázat a legfontosabb: alázat egymás, a természet, egyáltalán a létezésünk iránt, azért, hogy az életünk kellemes legyen és működjön, fogalmazott Kiss Mari színművésznő.Kiss Mari

VÖLGYHÍD FELNŐTTEKNEK - előadással egybekötött beszélgetés

Kedves nézőink, pedagógusok és szülők!VÖLGYHÍD

Nem Tordy Géza lesz Náthán

A Hevesi Sándor Színház hétfőn közleményben tudatta, hogy a Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze, Tordy Géza egészségügyi okok miatt kénytelen volt lemondani Lessing Bölcs Náthán című játékának címszerepét.

Gyerekdarabbal indul a Hevesi Sándor Színház évada

Egressy Zoltán Fafeye, a tenger ész című zenés játékát mutatják be Naszlady Éva rendezésében pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.Gulyás Hermann Sándor, Kováts Dóra

Fafeye, a jóságos tengerész

Fafeyee, a tenger ész hajótörést szenved és egy kis városba Fafeyevetődik. Kalandjaival pénteken 14.30-tól ismerkedhet először az egerszegi Hevesi Sándor Színház közönsége.

A FAFEYE, A TENGER ÉSZ koreográfusának szólójával indul a TÁNCTÉR sorozat

A TÁNCTÉR programsorozat első előadása

Újvári Milán: A KERINGŐTŐL A MAMBÓIG

 

''Úgyis színész leszek!''

Örökös tag. Ezzel jár, ha valaki a keszthelyi szabadtéri színpad szomszédságban nő fel? György Jánossal, a Hevesi Sándor Színház színészével ez történt. A színi varázslat 1971 óta tart az ötvenkilenc éves férfivel.

Farkas Ignác Jászai-díjas színművész gondolatai a 30 éves Hevesi Sándor Színházról

Drága Barátaim! Isten hozott Benneteket! Üdv, Nektek!

Ünnepelt a Hevesi Sándor Színház és közönsége

A közönséget – immár harmadik alkalommal – évadnyitó forgatagba, a társulat régi, valamint jelenlegi tagjait ugyanakkor jubileumi gálaműsorra várta szombaton az alapításának harmincadik évfordulóját ünneplő megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház.

Kedves Barátaink!

Örömmel tudatjuk, hogy a Hevesi Sándor Színház

a 2012/13-as évadban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját!

Az eseményre meginvitáljuk mindazon kedves barátunkat, akik az 1982-ben megtartott első társulati ülés óta eltelt 30 év alatt színházunk művésze, munkatársa, vendége volt.

 

Harminc éves a Hevesi-színház

Három évtizeddel ezelőtt, 1982. szeptember 13-án tartotta első évadnyitó társulati ülését a zalaegerszegi állandó színház. A jövő héten e jubileum jegyében zajlanak programok. SajtótájekoztatóA rendezvényekről csütörtökön dr. Besenczi Árpád igazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit. Az emlékezést szeptember 13-án, csütörtökön a színház alapító igazgatója, Ruszt József előtti főhajtással kezdik, koszorút helyezve el a jeles rendező síremlékén.

Jubileumi évad, szezonnyitó forgatag Zalaegerszegen

Évadnyitó forgataggal várja szeptember közepén a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amely fennállásának 30. évfordulóját ünnepelve a színházalapító Ruszt József emléke előtt is tiszteleg.