Minden jót, Elling!

Minden jót, Elling! - plakát

színmű 

Ingvar Ambjörnsen regényéből – Peter Naess közreműködésével – színpadra alkalmazta Axel Hellstenius

Fordította: Domsa Zsófi


Stúdióelőadás
házi színpad 

 

KJELL BJARNE Kezdhetnénk azzal, hogy elmegyünk ebédelni ide, a kifőzdébe. A minap zúzapörkölt volt a menü. Tök rendben van az a hely. 

ELLING És onnan haza is lehet jönni, ha valami adódna...

KJELL BJARNE Akár hazáig szaladhatunk... 

Mi lenne, ha mindent elölről kellene kezdeni? Ha újra neki kellene futni az életnek? Ha újra meg kellene tanulni a mindennapok csínját-bínját? Milyen lenne nagyra nőtt gyerekként létezni a világban? A dolog nem volna könnyű, ahogy Ellingnek és Kjell Bjarnénak sem az... A két barát nemrég szabadult egy elmegyógyintézetből, és kaptak egy lehetőséget az önálló életre. Azonban ez az önállóság nem könnyű, rengeteg a bosszantó apróság, ami felzaklatja mindennapi életüket... A valóság rémisztő és veszélyes. Ugyanakkor idővel kiderül, hogy a telefonálás teljesen ártalmatlan tevékenység, a bevásárlás is megoldható különösebb atrocitás nélkül, és az sem elképzelhetetlen számukra, hogy „idegenekkel” is kapcsolatba lépjenek... Axel Hellstenius a legalapvetőbb emberi érzéseket tárja fel hősein keresztül. Félelmeik, vágyaik, álmaik gyermeki őszinteségben nyilvánulnak meg. Ezek a félelmek, vágyak, álmok nem kizárólag a sajátjuk... és ahhoz, hogy felismerjük, nem kell feltétlenül „elölről” kezdeni.

 

Szereposztás: 

Elling - SCHNELL ÁDÁM mv. Jászai-díjas
Kjell Bjarne - BESENCZI ÁRPÁD Jászai-díjas
Gunn - KOVÁCS OLGA
Frank Ásli - BELLUS ATTILA
Johanne - PETE ZSUZSANNA
Nordsletten, Reidun - KOVÁCS OLGA


Díszlet – Jelmez: Pilinyi Márta
Zenei szerkesztő: Sztarenki Pál
Szakmai konzultáns: Bodor Péter, PhD
Dramaturg: Madák Zsuzsanna
Ügyelő, súgó, rendezőasszisztens: Magyar Cecília 

Rendező: Sztarenki Pál 

 

Bemutató: 2010. november 12.

 

Az előadás a CREATÍV MÉDIA Színházi Ügynökség, a színmű előadási jogainak magyarországi képviselőjének közvetítésével jött létre. 

Kapcsolódó oldalak: