Scapin furfangjai - Moliere-bemutató a zalaegerszegi zsinagógában

 Moliere Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be Naszlady Éva rendezésében a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata pénteken; az előadást rendhagyó módon a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, az egykori zsinagógában láthatja a közönség.

Barátok közt: Kálóczi Orsolya színművész otthonra lelt Zalaegerszegen

Nem panaszkodhat, hiszen feladatból bőven jut Kálóczi Orsolyának. Bemutatkozhatott drámában és vígjátékban egyaránt, Csehov Cseresznyéskertjében Ányát, Szigligeti Liliomfi című vígjátékában pedig Mariskát játssza. A Hevesi Sándor Színház művésznője most egy Moliere-vígjátékra készül.

Van, aki forrón szereti: Primadonna-kalandok Zalaegerszegen - Zalai Hírlap

Sikert sejtet és persze humor forrása, ha egy előadás férfi főhőse szoknyába kényszerül. Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékában két művész is megküzd a női ruhadarabokkal.

Színház a zsinagógában - tv2.hu

Különleges helyen, a zalaegerszegi zsinagógában is játszani fog a Hevesi Sándor Színház. Egy Moliere-vígjátékot mutatnak be, a jövő héten. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy újabb és újabb játszóhelyek után néznek, mert egy nagyszínháznak szüksége van stúdióra is.

Primadonnák - bemutató a Hevesi Sándor Színházban (Videó) - zalaegerszeg.hu

Újabb bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház. A zalaegerszegi teátrum színpadán január 21-én láthatja a közönség Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékát - Méhes László rendezésében. A világszerte népszerű bohózat főszerepeit Kiss Ernő és Sághy Tamás alakítja.

Primadonnák a színházban - ZTV

Zalaegerszeg - Egy hét múlva, január 21-én lesz a Primadonnák bemutatója a Hevesi Sándor Színházban. A bohózat Ken Ludwig, amerikai szerző tollából született, világszerte nagy sikerrel játsszák. A Méhes László által rendezett darabot minden bizonnyal a zalaegerszegi közönség is hamar a szívébe zárja.

Randevú Szigfriddel - Kolontári és Devecseri gyerekek a Hevesi-színházban

Szombaton késő délután láthatta a közönség a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház meseelőadását. A rendhagyó időpontnak, programnak két oka is volt. A teátrum vezetői szerették volna, hogy a családtagok együtt is megnézhessék Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című történetét, ezért a szombat délutáni időpont. Az előadást jótékonysági programmal is összekötötték, így szülők, pedagógusok kíséretében devecseri és kolontári, zömében alsó tagozatos diákok érkeztek délelőtt a teátrumba.

Sztankay Orsolya jól érzi magát Zalaegerszegen - Zalai Hírlap

A színházi társalgó asztalán szövegkönyv pihen, Moliere Scapin furfangjai című vígjátékának próbája nemrégiben ért véget. Új szerepre készül Sztankay Orsolya, miközben persze a Cseresznyéskert című előadásban is estéről estére színpadra lép.

Karácsonyi meglepetés: kora esti meseelőadás és ’oroszlánsimogató’

Közkívánatra december 18-án szombaton, 17 órakor tekinthetik meg A kisfiú meg az oroszlánok című zenés meseelőadást, amelyre sok szeretettel várjuk a kicsiket, a nagyokat és a legnagyobbakat! Az előadás után kezdetét veszi az ’oroszlánsimogató’, ahol a kedvenc mesehősökkel találkozhatnak, fotózkodhatnak a gyerekek és a felnőttek egyaránt!  

A zalaegerszegi Hevesi-színház Liliomfi című előadását is láthatják Siófokon - Zalai Hírlap

A siófoki színház pénteken induló évadjában nem a fővárosi, hanem a vidéki színházak vendégszerepelnek többször a bérletes előadásokban, amelyek iránt minden korábbinál nagyobb érdeklődés tapasztalható - tájékoztatta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója pénteken az MTI-t.

Mennyből jön a hulla - Zalai Hírlap

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház hétfőn idegenben, Keszthelyen mutatta be új darabját, a Mennyből a hulla című Alfonso Paso-komédiát. Az alkalomra Magyarországra látogatott a spanyol szerző lánya, Almudena is.

Hevesi Sándor Színház: bűnügyi komédiát mutatnak be Keszthelyen - kulturkalandor.hu

Keszthelyen, a Balaton Színházban mutatja be Alfonso Paso Mennyből a hulla című bűnügyi komédiáját a Hevesi Sándor Színház társulata Radó Denise rendezésében; a hétfői premieren részt vesz a szerző lánya, Almudena Paso is.

Hevesi-színház: Fekete Gizi és Szalma Tamás visszatért - Zalai Hírlap

Fekete Gizi és Szalma Tamás színművészek múlt csütörtökön a Hevesi Sándor Színházban vendégeskedtek. A két színművész a Ruszt József emlékkönyvsorozat első két kötetének bemutatójára érkezett Zalaegerszegre, hogy az egykori alapító-főrendező szavait tolmácsolja az egybegyűlteknek.

Ruszt-emlékkönyvsorozat - zegtv.hu

Csütörtökön este a Hevesi Sándor Színházban mutatták be Ruszt József életműsorozatának első két kötetét. A színészpedagógus életéről és a könyvekről Nánay István kritikus beszélt. A művekből Fekete Gizi, Pap Lujza, Szalma Tamás színművészek idéztek részleteket.

Budapesti Évadnyitó Fesztivál

Az Andrássy úton- több budapesti és vidéki színház közreműködésével - a Hevesi Sándor Színház is részt vesz a Budapesti Évadnyitó Fesztiválon, amit 2010. szeptember 18-án immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

Hevesi Sándor Színház: több mint 800 érdeklődő a kulisszák mögött

Az évadnyitó színházi forgatag keretében több mint 800 érdeklődőt fogadtak pénteki kulisszajáró programjukon a Hevesi Sándor Színház társulatának tagjai.

Évadnyitó színházi forgatag a Hevesi Sándor Színházban

Évadnyitó színházi forgataggal várta a nap folyamán az érdeklődőket a Hevesi Sándor Színház. A társulat tagjai kulisszajárásra, ismerkedésre és játékra invitálták a résztvevőket - adásunkkal egyidőben pedig késő estig tartó könnyűzenei koncertsorozat kezdődik a földönjáró toronyóra melletti téren. (zegtv.hu) 

A Hevesi Sándor Színház a Tv2-n

Jegy sorsolás!

A Hevesi Sándor Színház felhívja Kedves Nézői figyelmét, hogy a www.hevesisandorszinhaz.hu weblapon regisztrált felhasználók között 10 jegyet sorsol ki a 2010-2011-es évad bemutató előadásaira.

Köszöntő

A Hevesi Sándor Színház új vezetősége nevében tisztelettel és szeretettel köszöntjük Önöket a 2010/2011-es színházi évad bérleti felhívása alkalmából!