Beavató színházi program Scapin jegyében Zala Megyében - szerelemben és háborúban mindent szabad

Moliére valószínűleg "nem véletlenül írta meg" a Scapin furfangjai című vígjátékot, de azt még a zseniális francia drámaíró sem sejthette, hogy 340 esztendő múlva egy zalaegerszegi ifjú hölgy is hasonlóképpen vélekedik majd.

A "Portugál" Zalaegerszegen

Kortárs magyar darabban szerepel először a nagyszínpadon a zalaegerszegi színház igazgatója, Besenczi Árpád. Amikor igazgatóvá választották, azt ígérte, hogy minden évadban legalább egy mai, magyar darabot bemutatnak, mert a magyar valóság megismertetése fontos feladata a színháznak. Most Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be.

Madák Zsuzsanna nagyszerűen érzi magát Egerszegen

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház dramaturgját egyebek mellett arról kérdeztük, hogy érzi magát a zalai megyeszékhelyen.

Scapin a Spanom

Zalaegerszeg - "Scapin a spanom" - azaz "Scapin, a haverom". Ez a címe a Hevesi Sándor Színház beavató színházi programjának. Moliére komédiáját - a Scapin furfangjait - alig egy hónapja mutatták be a Zsinagógában. Az eleve rendhagyó - mondhatni interaktív - produkció, amely a közönséget is bevonja a játékba, kiváló lehetőségeket kínál arra is, hogy közelebb hozza a diákokat a színház világához. Ma a Mindszenty Általános Iskola és Gimnáziumban volt rendhagyó dráma-foglalkozás.

Scapin, a spanom!

Scapin, a spanom! címmel tartottak beavató színházi programot szerdán a Mindszenty-iskolában. A jó hangulatú játékhoz a Hevesi Sándor Színház előadása szolgáltatott alapot.

A Hevesi-teátrum művésze, Bellus Attila hazavágyott Hollandiából

Festőnek készült, de elvarázsolta a színpad. Amit korábban hivatásának szánt, mára olyan kifejezési forma lett számára, amit csak olykor-olykor gyakorol, ám a színházi munka, melyről először nem gondolta, hogy ennyire meghatározza őt, mára mestersége lett. A Hevesi Sándor Színház művésze, Bellus Attila mostanság a Portugál című tragikomédia bemutatójára készül.

Ádámok és Évák farmer helyett tógában - Zalai Hírlap

Farmer helyett tógát öltöttek néhányan, volt, aki angyalként, más bakó jelmezben várt jelenésére a kulisszák mögött. Diákok vették birtokba hétfőn a Hevesi Sándor Színházat.

Primadonnák - Kerekes-bérlet

A 2011. január 29-i Primadonnák előadása a Kerekes-bérletben áramszünet miatt félbeszakadt. 

Ádámok és Évák a színházban - ZTV.hu

Zalai diákok előadásában tekintheti meg a nagyérdemű az Ember tragédiáját a Hevesi Sándor színházban. A darab különlegessége, hogy minden színt más közép és általános iskola rendezett meg, saját ötletei alapján. A program célja, hogy a diákok közelebb kerüljenek a színházhoz.

Ádámok és Évák ünnepe: Madách, ahogy még soha sem láthattuk

Ahány szín, annyi Ádám és annyi Éva: rendhagyó módon kerül színpadra Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeménye a Hevesi Sándor Színházban.

Scapin furfangjai - Moliere-bemutató a zalaegerszegi zsinagógában

 Moliere Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be Naszlady Éva rendezésében a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata pénteken; az előadást rendhagyó módon a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, az egykori zsinagógában láthatja a közönség.

Barátok közt: Kálóczi Orsolya színművész otthonra lelt Zalaegerszegen

Nem panaszkodhat, hiszen feladatból bőven jut Kálóczi Orsolyának. Bemutatkozhatott drámában és vígjátékban egyaránt, Csehov Cseresznyéskertjében Ányát, Szigligeti Liliomfi című vígjátékában pedig Mariskát játssza. A Hevesi Sándor Színház művésznője most egy Moliere-vígjátékra készül.

Van, aki forrón szereti: Primadonna-kalandok Zalaegerszegen - Zalai Hírlap

Sikert sejtet és persze humor forrása, ha egy előadás férfi főhőse szoknyába kényszerül. Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékában két művész is megküzd a női ruhadarabokkal.

Színház a zsinagógában - tv2.hu

Különleges helyen, a zalaegerszegi zsinagógában is játszani fog a Hevesi Sándor Színház. Egy Moliere-vígjátékot mutatnak be, a jövő héten. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy újabb és újabb játszóhelyek után néznek, mert egy nagyszínháznak szüksége van stúdióra is.

Primadonnák - bemutató a Hevesi Sándor Színházban (Videó) - zalaegerszeg.hu

Újabb bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház. A zalaegerszegi teátrum színpadán január 21-én láthatja a közönség Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékát - Méhes László rendezésében. A világszerte népszerű bohózat főszerepeit Kiss Ernő és Sághy Tamás alakítja.

Primadonnák a színházban - ZTV

Zalaegerszeg - Egy hét múlva, január 21-én lesz a Primadonnák bemutatója a Hevesi Sándor Színházban. A bohózat Ken Ludwig, amerikai szerző tollából született, világszerte nagy sikerrel játsszák. A Méhes László által rendezett darabot minden bizonnyal a zalaegerszegi közönség is hamar a szívébe zárja.

Randevú Szigfriddel - Kolontári és Devecseri gyerekek a Hevesi-színházban

Szombaton késő délután láthatta a közönség a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház meseelőadását. A rendhagyó időpontnak, programnak két oka is volt. A teátrum vezetői szerették volna, hogy a családtagok együtt is megnézhessék Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című történetét, ezért a szombat délutáni időpont. Az előadást jótékonysági programmal is összekötötték, így szülők, pedagógusok kíséretében devecseri és kolontári, zömében alsó tagozatos diákok érkeztek délelőtt a teátrumba.

Sztankay Orsolya jól érzi magát Zalaegerszegen - Zalai Hírlap

A színházi társalgó asztalán szövegkönyv pihen, Moliere Scapin furfangjai című vígjátékának próbája nemrégiben ért véget. Új szerepre készül Sztankay Orsolya, miközben persze a Cseresznyéskert című előadásban is estéről estére színpadra lép.

Karácsonyi meglepetés: kora esti meseelőadás és ’oroszlánsimogató’

Közkívánatra december 18-án szombaton, 17 órakor tekinthetik meg A kisfiú meg az oroszlánok című zenés meseelőadást, amelyre sok szeretettel várjuk a kicsiket, a nagyokat és a legnagyobbakat! Az előadás után kezdetét veszi az ’oroszlánsimogató’, ahol a kedvenc mesehősökkel találkozhatnak, fotózkodhatnak a gyerekek és a felnőttek egyaránt!  

A zalaegerszegi Hevesi-színház Liliomfi című előadását is láthatják Siófokon - Zalai Hírlap

A siófoki színház pénteken induló évadjában nem a fővárosi, hanem a vidéki színházak vendégszerepelnek többször a bérletes előadásokban, amelyek iránt minden korábbinál nagyobb érdeklődés tapasztalható - tájékoztatta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója pénteken az MTI-t.