Shakespeare-művel kezdik a jövő évadot a Hevesi Sándor Színházban - Zalai Hírlap

Mesejáték, színmű, musical, vígjáték is szerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 2011-2012-es repertoárján, derült ki Besenczi Árpád igazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján.

60 milliós a hiány Zalaegerszegen

Takarékos új évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

KultúRandevú - új videó

Scapin a spanom címmel beavató színház működik Zalaegerszegen, Szkok István műsorvezető erről beszélget Madák Zsuzsával, a Hevesi Sándor Színház dramaturgjával. Műsorunkból kiderül az is hogy alakulnak a Zrínyi Gimnázium diákszínpadjának hétköznapjai és telefonon értük el Csanádi Krisztiánt a Kowalsky meg a Vega zenekar gitárosát.

Lehetne még előadás…

A könyvtárban teázva értékelték a Munkácsys diákok és felkészítő tanáraik az Ádámok és Évák zalaegerszegi színházi előadásában való részvételüket. Visszanézték felvételről a konstantinápolyi és londoni színeket, melyek előadói voltak.

Portugál: idegen érkezik a kocsmába (képgalériával)

Az irgácsi kocsmában békésen telnek a hétköznapok, ám egy szép napon idegen jelenik meg a faluban... Bemutatóra készül a zalaegerszegei Hevesi Sándor Színház társulata. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját péntektől láthatja a teátrum közönsége.

A portugál a Hevesi Sándor Színházban

Március 4.-től tűzte műsorra a Hevesi Sándor Színház a Portugál című tragikomédiát. A szabadszájú szövegéről és a vidéki élet elviselhetetlen könnyűségéről/nehézségéről is híres előadást Egressy Zoltán jegyzi szerzőként és Lendvai Zoltán rendezőként: a főbb szerepekben Kovács Olga, Barsi Márton, Farkas Ignác és Urházy Gábor László látható.

Beavató színházi program Scapin jegyében Zala Megyében - szerelemben és háborúban mindent szabad

Moliére valószínűleg "nem véletlenül írta meg" a Scapin furfangjai című vígjátékot, de azt még a zseniális francia drámaíró sem sejthette, hogy 340 esztendő múlva egy zalaegerszegi ifjú hölgy is hasonlóképpen vélekedik majd.

A "Portugál" Zalaegerszegen

Kortárs magyar darabban szerepel először a nagyszínpadon a zalaegerszegi színház igazgatója, Besenczi Árpád. Amikor igazgatóvá választották, azt ígérte, hogy minden évadban legalább egy mai, magyar darabot bemutatnak, mert a magyar valóság megismertetése fontos feladata a színháznak. Most Egressy Zoltán Portugál című darabját mutatják be.

Madák Zsuzsanna nagyszerűen érzi magát Egerszegen

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház dramaturgját egyebek mellett arról kérdeztük, hogy érzi magát a zalai megyeszékhelyen.

Scapin a Spanom

Zalaegerszeg - "Scapin a spanom" - azaz "Scapin, a haverom". Ez a címe a Hevesi Sándor Színház beavató színházi programjának. Moliére komédiáját - a Scapin furfangjait - alig egy hónapja mutatták be a Zsinagógában. Az eleve rendhagyó - mondhatni interaktív - produkció, amely a közönséget is bevonja a játékba, kiváló lehetőségeket kínál arra is, hogy közelebb hozza a diákokat a színház világához. Ma a Mindszenty Általános Iskola és Gimnáziumban volt rendhagyó dráma-foglalkozás.

Scapin, a spanom!

Scapin, a spanom! címmel tartottak beavató színházi programot szerdán a Mindszenty-iskolában. A jó hangulatú játékhoz a Hevesi Sándor Színház előadása szolgáltatott alapot.

A Hevesi-teátrum művésze, Bellus Attila hazavágyott Hollandiából

Festőnek készült, de elvarázsolta a színpad. Amit korábban hivatásának szánt, mára olyan kifejezési forma lett számára, amit csak olykor-olykor gyakorol, ám a színházi munka, melyről először nem gondolta, hogy ennyire meghatározza őt, mára mestersége lett. A Hevesi Sándor Színház művésze, Bellus Attila mostanság a Portugál című tragikomédia bemutatójára készül.

Ádámok és Évák farmer helyett tógában - Zalai Hírlap

Farmer helyett tógát öltöttek néhányan, volt, aki angyalként, más bakó jelmezben várt jelenésére a kulisszák mögött. Diákok vették birtokba hétfőn a Hevesi Sándor Színházat.

Primadonnák - Kerekes-bérlet

A 2011. január 29-i Primadonnák előadása a Kerekes-bérletben áramszünet miatt félbeszakadt. 

Ádámok és Évák a színházban - ZTV.hu

Zalai diákok előadásában tekintheti meg a nagyérdemű az Ember tragédiáját a Hevesi Sándor színházban. A darab különlegessége, hogy minden színt más közép és általános iskola rendezett meg, saját ötletei alapján. A program célja, hogy a diákok közelebb kerüljenek a színházhoz.

Ádámok és Évák ünnepe: Madách, ahogy még soha sem láthattuk

Ahány szín, annyi Ádám és annyi Éva: rendhagyó módon kerül színpadra Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeménye a Hevesi Sándor Színházban.

Scapin furfangjai - Moliere-bemutató a zalaegerszegi zsinagógában

 Moliere Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be Naszlady Éva rendezésében a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata pénteken; az előadást rendhagyó módon a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, az egykori zsinagógában láthatja a közönség.

Barátok közt: Kálóczi Orsolya színművész otthonra lelt Zalaegerszegen

Nem panaszkodhat, hiszen feladatból bőven jut Kálóczi Orsolyának. Bemutatkozhatott drámában és vígjátékban egyaránt, Csehov Cseresznyéskertjében Ányát, Szigligeti Liliomfi című vígjátékában pedig Mariskát játssza. A Hevesi Sándor Színház művésznője most egy Moliere-vígjátékra készül.

Van, aki forrón szereti: Primadonna-kalandok Zalaegerszegen - Zalai Hírlap

Sikert sejtet és persze humor forrása, ha egy előadás férfi főhőse szoknyába kényszerül. Ken Ludwig Primadonnák című vígjátékában két művész is megküzd a női ruhadarabokkal.

Színház a zsinagógában - tv2.hu

Különleges helyen, a zalaegerszegi zsinagógában is játszani fog a Hevesi Sándor Színház. Egy Moliere-vígjátékot mutatnak be, a jövő héten. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy újabb és újabb játszóhelyek után néznek, mert egy nagyszínháznak szüksége van stúdióra is.