Az egerszegi színház fogadóterei új köntösben várják a publikumot

Nyáron kisebb felújításon esett át a Hevesi Sándor Színház épülete. Az eredményről tegnap helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Szabó József, az intézmény gazdasági igazgatója.

PEZ_3138

Van képzelt barátod?

Tesztelőadás? Igen. Noha a művészek általában nem kényszerülnek arra, hogy előre megkérdezzék a befogadót: „szerinted ez a vers, szobor, festmény így jó lesz?”, a zalaegerszegi színház nem fél előre kiállni.

bethlenfalvy 

FELHÍVÁS!

Kedves Nézőink!

A színházunkban zajló felújítási munkálatok miatt a Szervezési Osztály technikai okokból nem lesz elérhető telefonon augusztus 22. - ig. Az említett időpontig a Hevesi Sándor Színház központi / 92/598-405 / száma él.

figyelem 

A Beugró művészei jótékony estet adtak

Fergeteges hangulatú estében lehetett részük azoknak, akik szombaton jegyet váltottak a Hevesi Sándor Színházba a Beugró című improvizációs játékra, amelyben Rudolf Pétert, Pokorny Liát, Kálloy Molnár Pétert, Debreczeni Csabát és Novák Pétert láthatták.

 beugr

Csaknem 70 ezer néző a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Szakmai sikerek fémjelezték a 2015/2016-es évadot a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a nézőszám viszont az elmúlt évhez képest mérsékelten csökkent - mondta Besenczi Árpad a társulat évadzáró ülésén pénteken Zalaegerszeg.

zeg-1-Medium-

Ez Lujza évada volt

„Ez Lujza évada volt”, fogalmazott a Hevesi Sándor Színház igazgatója, dr. Besenczi Árpád az évadzáró társulati ülésen. Pap Lujza színművésznő ugyanis több elismerő díjat (Nívódíj, Máriáss-díj, Közönségdíj) is elnyert a társulat, a nézők és a színházvezetés szavazása alapján: főszerepet alakított a Makrancos hölgy, a Szecsuáni jólélek című darabban, s a Dr. Herz című musicalban is kulcsfigurát játszott.

KAT_6032

ZSEBSZÖVEGEKET VÁRUNK ÖNÖKTŐL A BEUGRÓHOZ!

https://www.youtube.com/embed/_u9orFGh2cA 

A 2016. június 4-én 19 órakor kezdődő BEUGRÓ című improvizációs előadás zsebszöveg játékához Önöktől, a Közönségtől várunk frappáns mondatokat. Ha kedvet éreznek hozzá, hogy ezekkel a szituációt alakítsák, kérjük, juttassák el szövegüket a színház szervezési osztályához! Ugyanitt még kaphatók jegyek egységesen 3000 Ft/db áron.

jsz_075_beugro__673 (2)-1 

19 produkciót kínál a IV. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a nagykapornaki kosársuli lakóiról szóló Nekünk nyolc?! című darabbal érkezik a második napon.

 PEZ_6908

A BEUGRÓT LÁTHATJÁK A NAGYSZÍNPADON SEGÍTENI VÁGYÓ NÉZŐINK!

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy 2016. június 4-én 19 órakor jótékonysági rendezvény keretében a televízióból ismert népszerű BEUGRÓ című improvizációs játékot tekinthetik meg színházunkban Rudolf Péter, Pokorny Lia, Novák Péter, Kálloy Molnár Péter és Debreczeny Csaba vendégszereplésével.

 beugro_plakat

Mindenük odaveszett a tűzben - Rudolf Péter és alkotótársai jótékony célú estje a magyarföldi család javára

A magyarföldi birtokkal rendelkező Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész és családja barátokkal siet a bajba jutott család segítségére.

rudolf 

PEDAGÓGUSOKAT VÁRUNK A SZÉTTÖRT TÁL MÁJUSI MUNKABEMUTATÓJÁRA!

Kedves Tanárnő, Tanár Úr!

A 2016/2017-es évadban műsorra tűztük Edward Bond Széttört tál című színdarabját színházunk nagyszínpadán.

SZt 

Sztarenki Pál a POSZT szakmai zsűrijében!

A POSZT új vezetése sajtótájékoztatón számolt be a megújuló színházi találkozó előkészületeiről, a legfontosabb változásokról, újdonságokról, "A POSZT bemutatja" sorozat exkluzív produkcióiról, valamint a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő "POSZT Fesztivál" tervezett programjáról.

 

poszt_logo_weba 

Egy igazi úr a zalaegerszegi teátrumból

Mindig elegánsan érkezik, legyen szó előadásról vagy akárcsak olvasópróbáról. Mintha itt maradt volna a boldog békeidőkből. Beszélgetőtársam: Balogh Tamás.

 

PEZ_8371 

Marcsától Jaffáig, avagy egy Soós Imre-díjas színésznő pályaképe

Beszélgetés Lőrincz Nikollal, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjával a „Pályakezdő” díj apropója kapcsán.

nikolinnyo-Medium- 

MADÁK ZSUZSANNA KÉT RENDEZÉSE IS BUDAPESTEN A FÓRUM'16-ON

2016. május 20-21-én Fórum'16 elnevezéssel komplex színházi nevelési előadások szakmai találkozóját szervezi a — május 5-én nálunk is bemutatkozott — budapesti Káva Kulturális Műhely.

forum16 

A Dzsungel könyvének táncosait keresik

A Hevesi Sándor Színház a következő évadban mutatja be a Dzsungel könyve című musicalt, amihez már tegnap keresték a táncosokat.

KAT_5648-1 

ZALAI TÁNCMŰVÉSZEK IS SZEREPELNEK A MÁJUSI TÁNCBOHÓZATBAN!

2016. május 21-én 19 órakor tekinthetik meg a nagyszínpadon két részben A JÓ, A ROSSZ ÉS A (CSÚF) COLOS címmel a Pécsi Nyári Színház táncbohózatát.

matola Tuboly_Szilard_fenykep

Lőrincz Nikol és Barsi Márton nyerte idén a Pethes–Agárdi-díjat!

A Pethes-Agárdi díj kuratórium (Balogh Gábor, Csizmadia Tibor és Gali László) sorsolás útján döntött, melyik az a fiatal színészházaspár, aki a díj jóvoltából az idei évben külföldre utazhat.

NikolesMarci 

PETER ELŐADÁS FELNŐTTEKNEK A PRÓBATEREMBEN!

A Peter című színházi nevelési programunkkal hónapok óta járjuk a zalai iskolákat. Előadásinkon eddig közel 600 diák vett részt. Május 18-án 18 órakor a próbateremben a „felnőtteké" a főszerep! Egy interaktív játékra hívunk minden érdeklődőt, akik kíváncsiak a 25 éves norvég fiúra, Peterre! Mihály Péter és Madák Zsuzsanna várja Önöket!

petrefeln-1