Zsűrizték a sajtófotókat - Paravánra kerülnek a legjobbak!

A minden évben megmutatkozó hivatásos szakemberek, Katona Tibor és Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap fotóriporterei, valamint Seres Péter, a város hivatalos fotográfusa felvételei mellett ez alkalommal is paravánra kerülnek az amatőr pályázók munkái. Idén 23 pályázó nevezett összesen 195 képpel, a zsűri a napokban tekintette át az anyagot.

sajtofoto 

Peter előadás felnőtteknek Budapesten

A 21. századi Pán Péter-történetünket ismét Budapestre utaztatjuk. Ez alkalommal rendhagyó módon felnőtt résztvevőket várunk január 13-án 19 órakor a Jurányi Házba

PEZ_7497-Medium- 

Átadták az idei Zalaegerszegért díjakat

Az ünnepélyes alkalom szónoka, Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Zalaegerszegért-díj a közösségért való fáradozást, a szorgalmas, kitartó munkát, a tehetséget, példamutató életművet elismerve tisztelettel adózik a város hírnevét öregbítők előtt.

franci 

„…vagy nem lenni” - Kiállítás nyílik a színházi áldozatok emlékére

A magyar holokauszt színházi áldozatai címmel a Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület kiállítást rendez a színház nézőtéri előcsarnokában.

Holo 

Kedvenc dalaink, kedves színészeink

A Pannon Lapok Társasága kiadó a Hevesi Sándor Színház művészeivel karöltve rendhagyó produkció létrehozására vállalkozott.

Az eredmény: négy hang, tizenhárom musical, tizenhat dal, ami exkluzív CD-ben testesül meg. A zalaegerszegi városi önkormányzat támogatását is élvező vállalkozás keretében négy színművész-énekes, Debrei Zsuzsanna, Foki Veronika, Bot Gábor és Hertelendy Attila hangján szólal meg „A dal csak így lesz szép!” című lemezen megannyi népszerű musical betétdal, amelyeket szinte mindannyian jól ismerünk, s szívesen hallgatunk.

 

Botek 

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? Gyűjtőpont a szervezési osztályon

Varázsoljuk együtt szebbé több ezer rászoruló gyermek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat által immár 13. alkalommal meghirdetett népszerű Cipősdoboz Akcióhoz, — melynek ötlete egy angol nagymamától ered a II. világháború utáni időkből —, idén is csatlakozott gyűjtőpontként a Hevesi Sándor Színház. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat december 16-ig várjuk a szervezési osztályon.

ciposdobozakcio1511 

Kátai Kinga: a színház üde színfoltja

Szép. Mégsem szeretné, ha ez a tény inspirálná azokat, akik a szerepekre meghívják. Valóban egyszerre hordozza a vadóc kiskölyök, a tündéri kobold, a hideg díva, az ártatlan naiva, a szemtelen tini és a merész asszony lehetőségét. Kátai Kinga három éve játszik nekünk.

KingaZaolJAV 

Színház kerekesszékből

Vendégnek közkívántra Pap Lujzát, a Hevesei Sándor Színház Domján Edit-díjas művészét hívták meg. Sziva Beáta, az ifjúsági csoport vezetője elmondta: a zalaegerszegi színházzal példaértékű a kapcsoltuk, az előadások kerekesszékkel is látogathatók, s hogy elférjenek a nézőtéren, ki is vesznek számukra néhány ülést a sorból.

ludzsi 

Norvégiai egyetemen is játszottak a színészeink

Ez a hét segített elhelyezni magunkat Európában, mivel nem sok egyetem van, ahol a színházi nevelés területén mesterképzés is folyik, a szakra az egész világból (Kínából is) érkeznek Bergenbe a diákok.

Folyamatdr_makoezben_2911_4c 

Kialakult a Nyílt Fórum mezőnye - Januárban Zalaegerszegen folytatódik a program

A dramaturgokból, kritikusokból, rendezőkből és színészekből álló szakmai stáb plenáris üléseken együttesen tárgyalja a darabokat, azok tendenciáit, sajátosságait, illetve kisebb csoportokban egyenként véleményezik a darabokat a szerzők számára.

Nyilt-Forum 

Átadták a Mandulavirág díjakat

Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezetője köszöntője, és Török Zoltán lelkipásztor igehirdetése után átadták az idei Mandulavirág díjakat.

MandulaZH 

Komoly évad, könnyű évad - nem könnyű a döntés

Olyan nem lesz, hogy mindenkinek, minden darab bejön. Sokan vagyunk, sokfélék, ezért mindent kell játszanunk. Népszínház vagyunk, fontos a műfaji sokszínűség. Ezt Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója fogalmazta meg a Színházbarátok Köre legutóbbi találkozóján.

besenczei_szinhaz2-1 

Barátok a direktorral

A Hevesi Sándor Színház igazgatóját, dr. Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas színművészt faggathatták szerda délután a megyeszékhelyi teátrumban a Színházbarátok Köre tagjai.

szinhazbarato_4c_5 

A díszletépítés titkairól Mészáros Tiborral a Hevesi színház műhelyházának vezetőjével

Az illúzió szinte tökéletesre sikerült. Valóságos dzsungel hangulata áradt a színpadról, hatalmas fák törzsei nyúltak a magasba, sejtelmes fények villództak, s a néző ámulata csak fokozódott, amikor az óriás fatörzsek megmozdultak.

IMG_2919 

Országos turnén a Peter

A norvégiai fesztiválszereplés után országos turnéra indult a PETER produkció. Októberben öt alkalommal játszották az alkotók az előadást debreceni középiskolákban, és novemberben ismét visszatérnek Debrecenbe egy hétre.

PETER_Zsuzska-es-Peti_kicsi 

Élménybeszámoló a norvég útról

Októberben hét színészünk vett részt egy bergeni tanulmányúton. A program keretén belül színházunk a PETER produkcióval mutatkozott be! A tapasztalatokról Madák Zsuzsanna és Mihály Péter mesélt a ZTV-n.

https://www.youtube.com/embed/LzzmNu3j_ks 

FIGYELEM! PROGRAMVÁLTOZÁS!

Kedves Közönségünk!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a 2016.november 20-ára meghirdetett Jótékonysági Gálaest technikai okok miatt elmarad, egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Köszönjük megértésüket!

Újdonság a honlapunkon!

Kedves Nézőink!
Honlapunkon ezentúl az egyes előadások adatlapjára kattintva megtekinthető a következő előadások időpontja!

https://www.youtube.com/embed/k-aBxeJ5jr8 

Új bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház

Az évad második bemutatóját tartja pénteken a Hevesi Sándor Színház. A Dzsungel könyve című népszerű musicalt láthatja a közönség.

PEZ_8213 

A fantázia birodalmába utazhat színművészeinkkel!

2016. október 28-án 18:00–20:00 óra között Lőrincz Nikol és Barsi Márton színművészekkel játszhatják együtt a határtalan képzelet játékát, a gyönyörűen illusztrált DIXIT asszociációs társasjátékot, melyben a legfontosabb erény a képzelőerő.

barsi nikolinnyo-Medium-