Ahol a fény nem fényűzés - A Hevesi színház világosítótárának rejtelmei

Hogy hány lámpa van a Hevesi színházban, azt meg lehet mondani a leltár alapján, de azt, hogy estéről estére mennyit használnak, szinte képtelenség.

vz 

Gyilkos elegancia - Agatha Christie-krimi a Hevesi Sándor Színházban

Az eredeti cím (Tíz kicsi néger) helyett És már senki sem címmel mutatja be a Hevesi Sándor Színház pénteken Agatha Christie világhírű krimijét.

PEZ_6626-Medium- 

Ha unalmas, akkor senki sem kiabál

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház öt éve működő, középiskolásokat, felső tagozatosokat megszólító, és a maga nemében egyedülálló Tantermi Deszka programjának szakmai vezetőjét 2010-ben dramaturgnak hívták Zalaegerszegre – de ő nem fért a bőrébe.

Madak-Zsuzsi 

Tizenhat előadással várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Tizenkét társulat tizenhat produkcióval várja a közönséget az ötödik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 27. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

PEZ_1054-Medium- 

Agatha Christie-regény színpadi változatát mutatják be Zalaegerszegen

Az évad utolsó bemutatójára készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata: a Tíz kicsi néger című Agatha Christie-regény színpadi változatát ...És már senki sem! címmel március 31-én mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.

esmarsenkisem_1

Színházi Világnapi üzenet, 2017 Isabelle Huppert

55 év óta minden tavasszal megünnepeljük a Színházi Világnapot. Mintha 24 óra alatt bejárnánk a színházi univerzumot, kezdve a NO-val és a Kathakalival, folytatva a Pekingi Operával és a Kathakalival, elidőzünk Görögországban, Aiszkhülosztól, Szophoklésztől  Skandináviába látogatunk Ibsenhez és Strindberghez, majd Angliában Sarah Kane-től Itáliába száguldunk Pirandellóhoz, azután Franciaországba, Párizsba, ahol talán a legtöbb külföldi társulatot látjuk vendégül.0

theatre-masks-1 

Gyerekszínházi világnap

A március 20-ai Gyermekszínházi Világnap alkalmából Yvette Hardie ASITEJ elnök és Francisco Hinojosa mexikói gyermekkönyvíró üzenetét Novák János tolmácsolásában olvashatják.

LOGO-ASSITEJ-INGLE-S_-HORIZONTAL-1024x199 

Norvég partnereink érkeznek Magyarországra

Márciusban a Nyugat-Norvégiai Egyetem Dráma Tanszékének professzorai és a bergeni Hordaland Teater művészei látogatást tesznek Magyarországon. Március 13-19. között számos magyar színházi nevelési programban vesznek részt, illetve nyolc workshopot tartanak az érdeklődők számára.

 KEBAb

“Megéreztem, hogy van dolgom a fiatalokkal” – Madák Zsuzsanna a Tantermi Deszkáról

Hogyan illeszthető be egy vidéki kőszínház életébe a színházi nevelés? Madák Zsuzsanna, a zalaegerszegi színház Tantermi Deszka programjának szakmai vezetője válaszolt.

madak-768x452 

DUAL-ACT

MÁRCIUS 2-ÁN 18 ÓRÁTÓL LÁTHATÓ BALLÓ ANDREA ÉS VARGA GERI KIÁLLÍTÁSA SZÍNHÁZUNKBAN!

Dual-Act-kiallitas-meghivo 

Molnár Ferenc Liliom című színműve Zalaegerszegen

Bár az első premier alkalmával még nem érzett rá a közönség a rendkívüliségére, az 1909-as vígszínházi bemutató óta mégis feltétlen sikerre számíthat az a teátrum, amely műsorára tűzi.

Lil 

A Hevesi színház hangtárának rejtelmei

A néző természetesnek tartja, ha egy színielőadáson motorhangot, s fékezést hall, amikor arról beszélnek a szereplők, hogy most érkezett meg valaki.

marczi 

Bellus Attila mesélt

A Színházbarátok Köre Bellus Attila színművészt faggatta művészetéről és az élete fordulatairól. Bellus Attila hat év alatt 27 darabban játszott a Hevesi Sándor Színházban, derült ki a kör vezetőjével, Iványi Ildikóval folytatott közvetlen beszélgetésből, amelyet telt ház kísért a nézőtéri büfében.

 aBellus

Mindenből a legjobb - Hevesi Sándor Színház jövő évadbeli műsorterve

A zenés játék, a komédia, a fontos mondandójú dráma, a fiataloknak szánt színmű azonos szempont szerint került a műsortervbe: ez a szempont a minőség.

Sajto1718 

Kilenc bemutatót tartanak Zalaegerszegen

Nyolc nagyszínpadi előadást és egy stúdiószínházi darabot tűz műsorra a következő évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

hevesi 

Beszélgetés a Zalaegerszegért-díjas Nagy Ferenccel

Nagy Ferencet, vagy, ahogy a legtöbben ismerik, Francit, nem szükséges részletesen bemutatnunk a zalaegerszegieknek, hiszen csaknem 35 éve oszlopos tagja a Hevesi Sándor Színháznak, a szervezési osztály vezetőjeként igyekszik egyengetni a helyi kultúra útját. Munkásságát nemrégiben Zalaegerszegért-díjjal jutalmazta a város.

9a 

Megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás

A Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában hétfőn megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.

sajtofoto2

HANGSÚLYOS DRAMATURGIAI PILLANAT

A régi-új Nyílt Fórum, amely idén visszatért Zalaegerszegre, igazából teljesen új. Izgalmasabb, konstruktívabb formát pedig el sem tudnék képzelni szerzők és szövegek feltrancsírozására.

nyiltforum2 

Kedves nézőink, barátaink!

Mint bizonyára értesültek róla, a nagy hidegre való tekintettel több helyen elindult a Szabadfogas mozgalom, többek között már Zalaegerszegen is működik egy.

Szabadfogas