Molnár Ferenc Liliom című színműve Zalaegerszegen

Bár az első premier alkalmával még nem érzett rá a közönség a rendkívüliségére, az 1909-as vígszínházi bemutató óta mégis feltétlen sikerre számíthat az a teátrum, amely műsorára tűzi.

Lil 

A Hevesi színház hangtárának rejtelmei

A néző természetesnek tartja, ha egy színielőadáson motorhangot, s fékezést hall, amikor arról beszélnek a szereplők, hogy most érkezett meg valaki.

marczi 

Bellus Attila mesélt

A Színházbarátok Köre Bellus Attila színművészt faggatta művészetéről és az élete fordulatairól. Bellus Attila hat év alatt 27 darabban játszott a Hevesi Sándor Színházban, derült ki a kör vezetőjével, Iványi Ildikóval folytatott közvetlen beszélgetésből, amelyet telt ház kísért a nézőtéri büfében.

 aBellus

Mindenből a legjobb - Hevesi Sándor Színház jövő évadbeli műsorterve

A zenés játék, a komédia, a fontos mondandójú dráma, a fiataloknak szánt színmű azonos szempont szerint került a műsortervbe: ez a szempont a minőség.

Sajto1718 

Kilenc bemutatót tartanak Zalaegerszegen

Nyolc nagyszínpadi előadást és egy stúdiószínházi darabot tűz műsorra a következő évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

hevesi 

Beszélgetés a Zalaegerszegért-díjas Nagy Ferenccel

Nagy Ferencet, vagy, ahogy a legtöbben ismerik, Francit, nem szükséges részletesen bemutatnunk a zalaegerszegieknek, hiszen csaknem 35 éve oszlopos tagja a Hevesi Sándor Színháznak, a szervezési osztály vezetőjeként igyekszik egyengetni a helyi kultúra útját. Munkásságát nemrégiben Zalaegerszegért-díjjal jutalmazta a város.

9a 

Megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás

A Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában hétfőn megnyílt a VII. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.

sajtofoto2

HANGSÚLYOS DRAMATURGIAI PILLANAT

A régi-új Nyílt Fórum, amely idén visszatért Zalaegerszegre, igazából teljesen új. Izgalmasabb, konstruktívabb formát pedig el sem tudnék képzelni szerzők és szövegek feltrancsírozására.

nyiltforum2 

Kedves nézőink, barátaink!

Mint bizonyára értesültek róla, a nagy hidegre való tekintettel több helyen elindult a Szabadfogas mozgalom, többek között már Zalaegerszegen is működik egy.

Szabadfogas 

Visszatért a dramaturgok ihlette Színházi Nyílt Fórum Egerszegre

Négy nap, húsz dramaturg, nyolc szerző, nyolc szöveg. Ez a mérlege a vasárnap zárult Színházi Nyílt Fórumnak, amely 15 év után Pécsről visszaköltözött a Hevesi Sándor Színház égisze alá.

forum1 

Nyílt Fórum Zalaegerszegen - Az M5 beszámolója

https://www.youtube.com/embed/jDVsvWZRQ-U

Színpadi szerzők és jövendő darabok alkotói tanácskoztak három napon át a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. A Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumát tartották itt: a műhelymunkákon dramaturgok, kritikusok film- és színházi rendezők, színészek tárgyalták meg a résztvevők munkáit.

Nyílt fórum a színházban

A zalaegerszegi-egervári korszak zárultával a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szakmai programjaként működött 2001-2015 között.

KAT_1128_060117_1_4c 

Bepillantás a kulisszák mögé - ezúttal másképp

A Zalaegerszegre 15 év után visszatérő Nyílt Fórum meghívja a színházrajongó közönséget január 8-án, vasárnap, 10 órára, hogy az érdeklődők beleshessenek a színházcsinálás titkaiba. Találkozó a színház művészbejárójánál.

Forum 

Zsűrizték a sajtófotókat - Paravánra kerülnek a legjobbak!

A minden évben megmutatkozó hivatásos szakemberek, Katona Tibor és Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap fotóriporterei, valamint Seres Péter, a város hivatalos fotográfusa felvételei mellett ez alkalommal is paravánra kerülnek az amatőr pályázók munkái. Idén 23 pályázó nevezett összesen 195 képpel, a zsűri a napokban tekintette át az anyagot.

sajtofoto 

Peter előadás felnőtteknek Budapesten

A 21. századi Pán Péter-történetünket ismét Budapestre utaztatjuk. Ez alkalommal rendhagyó módon felnőtt résztvevőket várunk január 13-án 19 órakor a Jurányi Házba

PEZ_7497-Medium- 

Átadták az idei Zalaegerszegért díjakat

Az ünnepélyes alkalom szónoka, Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Zalaegerszegért-díj a közösségért való fáradozást, a szorgalmas, kitartó munkát, a tehetséget, példamutató életművet elismerve tisztelettel adózik a város hírnevét öregbítők előtt.

franci 

„…vagy nem lenni” - Kiállítás nyílik a színházi áldozatok emlékére

A magyar holokauszt színházi áldozatai címmel a Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület kiállítást rendez a színház nézőtéri előcsarnokában.

Holo 

Kedvenc dalaink, kedves színészeink

A Pannon Lapok Társasága kiadó a Hevesi Sándor Színház művészeivel karöltve rendhagyó produkció létrehozására vállalkozott.

Az eredmény: négy hang, tizenhárom musical, tizenhat dal, ami exkluzív CD-ben testesül meg. A zalaegerszegi városi önkormányzat támogatását is élvező vállalkozás keretében négy színművész-énekes, Debrei Zsuzsanna, Foki Veronika, Bot Gábor és Hertelendy Attila hangján szólal meg „A dal csak így lesz szép!” című lemezen megannyi népszerű musical betétdal, amelyeket szinte mindannyian jól ismerünk, s szívesen hallgatunk.

 

Botek 

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? Gyűjtőpont a szervezési osztályon

Varázsoljuk együtt szebbé több ezer rászoruló gyermek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat által immár 13. alkalommal meghirdetett népszerű Cipősdoboz Akcióhoz, — melynek ötlete egy angol nagymamától ered a II. világháború utáni időkből —, idén is csatlakozott gyűjtőpontként a Hevesi Sándor Színház. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat december 16-ig várjuk a szervezési osztályon.

ciposdobozakcio1511