Keményen bekezdenek Zalaegerszegen

Az év első hónapjában három premierrel jelentkezik a zalaegerszegi teátrum: január 12-én Székely János Caligula helytartója című drámáját mutatják be Sztarenki Pál rendezésében. Január 24-én lesz a Pán Péter című darab premierje, az ifjúsági előadást Bereczki Csilla állítja színpadra. Január 26-án Gergye Krisztián rendezésében Müller Péter A vihar kapujában című színműve kerül műsorra.

hevesi 

Mi zajlik az öltözőkben? A színház öltöztetőnőivel találkoztunk

A Hevesi Színház Evita musicalje látványában is elvarázsol. Nem csak a színészek ének teljesítménye, hanem a sok szép ruha is lenyűgözi az embert.


IMG9160-1 

Mészáros Tibor Magyar Teátrum díjat kapott!

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze december 3-án, a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak képviselői Békéscsabán, a Jókai Színházban, hogy látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeljék meg a színházi háttérszakmákat.

Meszi 

Földrészeken át – Zala Péter természetfotós tárlata a Hevesi-színházban

Földrészeken át címmel Zala Péter természetfotós 86 felvételéből nyílt kiállítás hétfőn este a Hevesi-színház nézőtéri előcsarnokában.

image2-900x600 

Szent Péter esernyője pénteken este nyílik ki a színházban

Glogova bárhol lehetne, s valójában bármelyik időben. De a mi színpadi Glogovánk Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényének színi adaptációjában kel életre.

PEZ_0643 

A „közönség füle”- Interjú Köves Marcell hangtechnikussal

Van, amikor nem túlzás azt mondani, egyszerre ötvenfelé figyel. Sőt ez a megállapítás pontos tényt takar. Köves Marcell 20 éve dolgozik hangtechnikusként a Hevesi Sándor Színházban. Főként a zenés művek lelke a hangosítás, melynek egyik legnagyobb szakmai kihívása épp mostanában zajlik. Mégis erre a munkára leginkább csak akkor figyel fel a közönség, ha valami nem stimmel.

koves_marci 

„A Mindenségen át” - in memoriam John Lennon / 2017. december 10. 19 óra /

A 2 órás előadásban John Lennon visszaemlékezései és novellái, valamint 26 Beatles dal hangzik el magyarul és angolul.

2017.-julius 

Nyári beszélgetés Farkas Ignác, Jászai díjas színművésszel – a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház immár örökös tagjával

Mikor áttelepültünk Zalaegerszegre Sepsiszentgyörgyről és első szerepemben partnerem volt, Farkas Ignác, a nálam majd tíz évvel fiatalabb színész olyan megértő, elfogadó magatartást tanúsított felém, amivel a kezdeti – nem kis izgalmakkal járó – lépéseimet sokban segítette.

PEZ_9585 

Kedves Közönségünk!

Nagy örömünkre ebben az évben társulatunk két tagját is jelölték a Zalai Prima Díj közönségdíjára!

Szőke Julianna jelmeztárunk vezetője, jelmeztervező, valamint Kovács Kata énektanár, korrepetitor, a Városi Vegyeskar vezetője a közönségdíj várományosai között van.

  KovacsKata-768x1073SzokeJulia-767x1260

Vizuális színritmusok – Bischof Sándor kiállítása a Hevesi-színházban

Vizuális színritmusok címmel nyílt kiállítás pénteken este Bischof Sándor nagyméretű, expresszív festményeiből a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában.

IMG9957 

A Hevesi Sándor Színházban pénteken mutatják be az Evita musicalt

Az Evitát többnyire olyan színházban tűzik műsorra, ahol van tánckar, zene- és énekkar. Mire a szokásosnál hosszabb próbafolyamat végére értek, a Hevesi Sándor Színházban mindegyik megszületett.

PEZ_5460 

Groteszk rockoperaként kerül színpadra Zalaegerszegen az Evita

Groteszk, humorral átszőtt rockoperaként, nem pedig patetikus operai előadásként játssza péntektől a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata Andrew Lloyd Webber és Tim Rice darabját, az Evitát, Böhm György rendezésében.

PEZ_5501 

Beszélgetés Debrei Zsuzsanna színművésznővel

Ha újrakezdhetné, sem választana más hivatást, mint a színészetet

 

Dráma, komédia, vagy épp tragédia kerül színpadra a Hevesi Sándor Színházban, egy biztos: hogy Debrei Zsuzsanna játékában nem találunk hibát. Akad ugyan, amikor megküzd a szereppel, de alázatos profizmusának köszönhetően ezt mi sosem látjuk a nézőtérről. Pedig a szülei gyermekkorában nem ezt a pályát álmodták meg számára, azonban a sorsát senki sem kerülheti el....

dzs 

Ray Cooney bohózatot mutatnak be Zalaegerszegen

A Család ellen nincs orvosság című darabot Besenczi Árpád állította színpadra a Hevesi Sándor Színházban, aki egyben játszik is az előadásban.

PEZ_8906 

A Hevesi Sándor Színház szombaton mutatja be új bohózatát

Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című kétrészes bohózatát viszi színpadra a zalaegerszegi teátrum, a bemutatót szombaton este tartják.

PEZ_9110 

Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az ötödik pecsét című produkciója, Csiszár Imre rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Cserna Antal, Hartai Petra, Szabó Gabi és Nagy Péter színművész játékát, valamint a La Mancha lovagja című előadás látványvilágát is díjazta a zsűri.


vszfr
 

A Hevesi Sándor Színház színpadán az Evita

Ebben az évadban 35 éves a Hevesi Sándor Színház.

A legnagyobb vállalkozás az Evita című musical előadása lesz, a feladat az eddigiekhez képest még fegyelmezettebb munkát követel a társulattól, mondta tegnap a Hevesi Sándor Színház évadnyitó társulati ülésén dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója.

PEZ_7645_290817_4c 

Nyolc nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Nyolc nagyszínpadi előadást, köztük Andrew Lloyd Webber nagysikerű művét, az Evita című musicalt mutatja be a 2017/2018-as évadban az alapításának 35. évfordulóját ünneplő zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.