Beszélgetés Debrei Zsuzsanna színművésznővel

Ha újrakezdhetné, sem választana más hivatást, mint a színészetet

 

Dráma, komédia, vagy épp tragédia kerül színpadra a Hevesi Sándor Színházban, egy biztos: hogy Debrei Zsuzsanna játékában nem találunk hibát. Akad ugyan, amikor megküzd a szereppel, de alázatos profizmusának köszönhetően ezt mi sosem látjuk a nézőtérről. Pedig a szülei gyermekkorában nem ezt a pályát álmodták meg számára, azonban a sorsát senki sem kerülheti el....

dzs 

Ray Cooney bohózatot mutatnak be Zalaegerszegen

A Család ellen nincs orvosság című darabot Besenczi Árpád állította színpadra a Hevesi Sándor Színházban, aki egyben játszik is az előadásban.

PEZ_8906 

A Hevesi Sándor Színház szombaton mutatja be új bohózatát

Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című kétrészes bohózatát viszi színpadra a zalaegerszegi teátrum, a bemutatót szombaton este tartják.

PEZ_9110 

Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az ötödik pecsét című produkciója, Csiszár Imre rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Cserna Antal, Hartai Petra, Szabó Gabi és Nagy Péter színművész játékát, valamint a La Mancha lovagja című előadás látványvilágát is díjazta a zsűri.


vszfr
 

A Hevesi Sándor Színház színpadán az Evita

Ebben az évadban 35 éves a Hevesi Sándor Színház.

A legnagyobb vállalkozás az Evita című musical előadása lesz, a feladat az eddigiekhez képest még fegyelmezettebb munkát követel a társulattól, mondta tegnap a Hevesi Sándor Színház évadnyitó társulati ülésén dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója.

PEZ_7645_290817_4c 

Nyolc nagyszínpadi előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Nyolc nagyszínpadi előadást, köztük Andrew Lloyd Webber nagysikerű művét, az Evita című musicalt mutatja be a 2017/2018-as évadban az alapításának 35. évfordulóját ünneplő zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Beszélgetés Czegő Teréz színművésznővel

Nem csupán játszani, de közben adni, tanítani, példát mutatni a nézőnek

 

Czegoteri

Norvég-magyar tapasztalatcsere

Izgalmas kisfilm készült az InSite Drama által életre hívott egyéves projektről, a norvég-magyar tapasztalatcseréről, amelyben színházunk is részt vett partnerként.

https://www.youtube.com/embed/wPkFErkeUCo 

“Márpedig a művészet szerelem!” – 80 éve született Ruszt József

1937. július 4-én született Ruszt József Kossuth-díjas rendező, a zalaegerszegi színház alapítója, a 20. századi magyar színjátszás meghatározó egyénisége.


rusztjozsef1 

Kik játszanak a legtöbbet - a vidéki kőszínházakban?

Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház:01
1. Szakály Aurél – 155 előadás
2. Bellus Attila – 154 előadás
3. Farkas Ignác – 123 előadás
4. Barsi Márton – 105 előadás
5. Urházy Gábor László – 100 előadás

 

 

 

 

Sikeres évadot zárt a színház

269 előadás, közel 77 ezer néző és 11 ezer 170 bérlet – röviden ez a Hevesi Sándor Színház idei évadának gyorsmérlege. Dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a társulat évadzáró ülésén úgy fogalmazott: sikeres volt a 2016/17-es szezon, növekedtek a bevételeik, és ennyi bérletet még soha nem adtak el.

hevesi 

AZ ÖTÖDIK PECSÉT a Vidéki Színházak Fesztiválján!

A fesztivál nagyszínpadi előadásainak sora szeptember 6-án Az ötödik pecsét című produkcióval folytatódik, amely a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház vendégjátéka. A Sánta Ferenc regényéből készült darab által - amit Hamvai Kornél alkalmazott színpadra - 1944-be, a nyilas korszak végnapjaihoz utazhatunk vissza. Az előadás rendezője Csiszár Imre.

PEZ_9445 

Rómeó és Júlia kicsit másképp

VERONA -1301 címmel mutatja be új osztálytermi színházi nevelési előadását a 13-19 éves generációnak ajánlva a Hevesi Sándor Színház, melynek ma délután van a bemutatója.

PEZ_5101

Ismét csere-bere a József Attila Színházzal

A korábbi évekhez hasonlóan idén is előadást cserél egy este erejéig a két intézmény. Először, május 9-én 19 órakor a Hevesi Sándor Színház vendégjátékát, az egyik legnépszerűbb kortárs vígjátékíró Francis Veber BALFÁCÁNT VACSORÁRA című vígjátékát tekintheti meg a budapesti közönség a József Attila Színházban Besenczi Árpád rendezésében.

 PEZ_3814

30 éve Zalaegerszegen - Beszélgetés Mester Edit színművésszel

Gyönyörű szőke, kék szemű, csinos színésznő végzett 1980-ban a Színművészeti Főiskolán. Csodálatos szerepek várták, játszhatott Budapesten, Pécsen, Nyíregyházán, Zalaegerszegen.

mester_edit_barbara_bruckner_szerepeben_mephisto 

Ma van a magyar költészet napja !

Ma van a magyar költészet napja, amit 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünnepelünk.

https://www.youtube.com/embed/QciCWcaXob4 

A színház az én ápolónőm

Az embernek néha két élete van. Urházy Gábor Lászlóé ilyen. Egyik a színpadon zajlik, ahová teljes lényét viszi, a másik a hétköznapokban, ahol szinte rangrejtettségben szeret lenni. Ezt kell megértenünk, elfogadnunk.

Zsazsa