Fűszeresen is lehet jó: beszélgetés Nádasdy Ádámmal

Nyelvhasználattal kapcsolatos kritika már az ókorban is előfordult, a római birodalomban is születtek írások arról, hogy a fiatalok helytelenül beszélnek. Erről is szót ejtettünk Nádasdy Ádámmal, akivel a zalaegerszegi teátrum bemutatóján találkoztunk.

Ruszt József-emlékkiállítás nyílt a Hevesi Sándor Színházban

Ruszt József, a zalaegerszegi színház alapítójának emlékére nyílt állandó kiállítás pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

Bizalmat kaptak a közönségtől

Shakespeare-komédiával indították útnak múlt pénteken az évadot a Hevesi Sándor Színházban, a bemutatót a már hagyománnyá vált művész-közönség találkozó követte.

Vízkereszt, vagy bánom is én – premier a zalaegerszegi színházban

Vízkereszt, vagy bánom is én - ez az idei év első premierje Zalaegerszegen. Az egyik főszereplő a színház igazgatója, Besenczi Árpád. A bemutató előtt a színház egyik alapítójára, a nagy rendezőre, Ruszt Józsefre emlékeztek.

Vízkereszt, vagy bánom is én

Ez a mű egyfajta összegzése annak a világnak, amit Shakespeare a komédiáiban láttatni akart, fogalmazott Csiszár Imre rendező a Hevesi-színház közelgő bemutatója kapcsán.

FELRÚGJÁK A RENDET ZALAEGERSZEGEN - VÍZKERESZT BEMUTATÓ

Shakespeare-komédia premierjével indul a kőszínházi évad Zalaegerszegen: a klasszikus vígjátékot Vízkereszt, vagy bánom is én címmel pénteken mutatja be a Hevesi Sándor Színház társulata.

Vízkereszt, vagy bánom is én a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékával kezdődik az évad a Hevesi Sándor Színházban. Csiszár Imre rendező volt a KultúRandevú vendége.

Interjú Barsi Mártonnal

Studio FM 96.3 

A Hevesi-színház művésznője, Czegő Teréz mindig fabrikál valamit

Szerepformálásaival réges-régen belopta magát a nézők szívébe, de akad más is, amivel örömet okoz. Igaz, Czegő Teréz míves kézimunkáiban – legalábbis egyelőre – kevesen gyönyörködhetnek.

Csak Rómeóval és Júliával...

Ezúttal egy Shakespeare-dráma kapcsán is a kulisszák mögé tekinthetnek a diákok: a minap tartották a Tantermi deszka elnevezésű beavató program újabb bemutatóját a Hevesi Sándor Színházban.

Évadnyitó színházi forgatag Zalaegerszegen

A nézők megismerkedhettek a színház minden szegletével, a színészek pedig különleges produkciókkal készültek. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy a nyílt nappal is még közelebb akarják hozni színházukat a nézőkhöz.

Kulisszajárás: betekintés a színfalak mögé

Milyen fekvés esik a koporsóban? Még akár ezt is kipróbálhatták azok az érdeklődők, akik szombaton ellátogattak az egerszegi Hevesi színházba, az idei évadnyitó forgatagra.

JELENTKEZZ A HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZ MOST INDULÓ ÖNKÉNTES PROGRAMJÁBA!

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz.
A színház: szerelem! Örökké tartó láz.” (Polgár Ernő)

FELHÍVÁS


LÉGY TE IS RÉSZESE A SZÍNHÁZ ÉLETÉNEK!

Hevesi-színház: évadnyitó, főleg az anyagiakat firtató beszélgetés

Churchill angol miniszterelnöknek a második világháború alatt azt ajánlották tanácsadói, hogy vonjanak el minden pénzt a kultúrától, s költsék fegyverekre, hogy megnyerjék a háborút. Mire Churchill azt kérdezte: "Jó, de akkor miért is harcolunk?" Színházról, de sokkal inkább pénzről beszélgetünk az alábbiakban.

Besenczi Árpád a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - Besenczi Árpád a KultúRandevú nézőinek elárulta, mire számíthatnak a 2011/2012-es színházi évadban.

Évadnyitók: a Hevesiben és a Griffben is munkához láttak

A viszontlátás öröme után ma már a munkára koncentrálnak a művészek: évadnyitót tartottak hétfőn a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban is.

Fajsúlyosabbak lesznek Zalaegereszegen

A könnyedebb műfajtól a komolyabb, fajsúlyosabb előadásokig mindent megtalálhat a  közönség a Hevesi Sándor Színház idei műsortervében – jelentette ki Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

Meghallgatás

A Hevesi Sándor Színház meghallgatást (castingot) tart

Móricz-Kocsák-Miklós:
LÉGY JÓ MINDHALÁLIG
című musicaljének készülő előadásához,

"A harc nem fejeződhet be" - Ruszt Józsefre emlékezünk

Ha élne, ma ünnepelné 74. születésnapját Ruszt József - kiemelkedő rendező, iskolateremtő művész, társulatalapító és -megtartó. Lassan hat éve nincs közöttünk. Ruszt legendás Az ember tragédája című előadásának megidézésével emlékezünk rá - Nánay István írásával.

Sikeres évadot zárt a Hevesi Sándor Színház

Zalaegerszeg - 244 előadás 74 ezer 300 néző. Számokban így foglalható össze a Hevesi Sándor Színház 2010/2011-es évadja. Ma tartották az évadzáró társulati ülést, melyen Besenczi Árpád igazgató úgy fogalmazott: nehéz, de minden tekintetben sikeres évad áll a színészek és technikai dolgozók mögött.