Jótékony gála a beteg gyerekekért

Idén a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára rendezett jótékonysági estet a Hevesi Sándor Színház, neves művészek közreműködésével. 

Gulyás Hermann Sándor: Minden a színpad felé terelt

Játszik és színdarabot ír, ha módja van rá, rendez, ha úgy adódik, kőműveskanalat vesz a kezébe. Legtöbbször úton van, beszélgetésünkre is a vasútállomásról érkezett Gulyás Hermann Sándor, a Hevesi Sándor Színház művésze.

Film, Színház, Muzsika

Látogatás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Megszólalók: Besenczi Árpád, Sztarenki Pál, Máriás Zsolt, Balogh Tamás, Naszlady Éva, Pinczés István.

Barsi Márton - A csokibár csak kitérő volt

Főiskolán jó alapokat szerezhet az ember, de mesterségbeli tudását mégiscsak egy kőszínházban, estéről estére csiszolhatja mívesre, vallja Barsi Márton. A fiatal színművésznek szerencsére van módja a játékra: két szerepben máris láthatja a Hevesi Sándor Színház közönsége, de vár még rá bőven feladat az évadban.

NÉZŐTÉRÍTŐK, FIGYELEM!

Nézőtérítők, figyelem!(Fotó: Óvári Tamás)Honlapunkon hamarosan elkészül nézőtérítő önkénteseink felülete (Nézőtérítők klubja menüpontunk).

Csak Rómeó és Júlia...

Csak Rómeó és Júlia... hírösszefoglalója 30:45-től látható

VI. Zalai Prima Díj: Wellmann György, Bücs Angéla és a Kutyakölykök a legprímábbak

A Hevesi Sándor Színházban péntek este ünnepélyes gálaesten adták át a Zalai Prima díjakat, melyeket a Vállalkozók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete alapított.

Fűszeresen is lehet jó: beszélgetés Nádasdy Ádámmal

Nyelvhasználattal kapcsolatos kritika már az ókorban is előfordult, a római birodalomban is születtek írások arról, hogy a fiatalok helytelenül beszélnek. Erről is szót ejtettünk Nádasdy Ádámmal, akivel a zalaegerszegi teátrum bemutatóján találkoztunk.

Ruszt József-emlékkiállítás nyílt a Hevesi Sándor Színházban

Ruszt József, a zalaegerszegi színház alapítójának emlékére nyílt állandó kiállítás pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

Bizalmat kaptak a közönségtől

Shakespeare-komédiával indították útnak múlt pénteken az évadot a Hevesi Sándor Színházban, a bemutatót a már hagyománnyá vált művész-közönség találkozó követte.

Vízkereszt, vagy bánom is én – premier a zalaegerszegi színházban

Vízkereszt, vagy bánom is én - ez az idei év első premierje Zalaegerszegen. Az egyik főszereplő a színház igazgatója, Besenczi Árpád. A bemutató előtt a színház egyik alapítójára, a nagy rendezőre, Ruszt Józsefre emlékeztek.

Vízkereszt, vagy bánom is én

Ez a mű egyfajta összegzése annak a világnak, amit Shakespeare a komédiáiban láttatni akart, fogalmazott Csiszár Imre rendező a Hevesi-színház közelgő bemutatója kapcsán.

FELRÚGJÁK A RENDET ZALAEGERSZEGEN - VÍZKERESZT BEMUTATÓ

Shakespeare-komédia premierjével indul a kőszínházi évad Zalaegerszegen: a klasszikus vígjátékot Vízkereszt, vagy bánom is én címmel pénteken mutatja be a Hevesi Sándor Színház társulata.

Vízkereszt, vagy bánom is én a KultúRandevúban

Zalaegerszeg - Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékával kezdődik az évad a Hevesi Sándor Színházban. Csiszár Imre rendező volt a KultúRandevú vendége.

Interjú Barsi Mártonnal

Studio FM 96.3 

A Hevesi-színház művésznője, Czegő Teréz mindig fabrikál valamit

Szerepformálásaival réges-régen belopta magát a nézők szívébe, de akad más is, amivel örömet okoz. Igaz, Czegő Teréz míves kézimunkáiban – legalábbis egyelőre – kevesen gyönyörködhetnek.

Csak Rómeóval és Júliával...

Ezúttal egy Shakespeare-dráma kapcsán is a kulisszák mögé tekinthetnek a diákok: a minap tartották a Tantermi deszka elnevezésű beavató program újabb bemutatóját a Hevesi Sándor Színházban.

Évadnyitó színházi forgatag Zalaegerszegen

A nézők megismerkedhettek a színház minden szegletével, a színészek pedig különleges produkciókkal készültek. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy a nyílt nappal is még közelebb akarják hozni színházukat a nézőkhöz.

Kulisszajárás: betekintés a színfalak mögé

Milyen fekvés esik a koporsóban? Még akár ezt is kipróbálhatták azok az érdeklődők, akik szombaton ellátogattak az egerszegi Hevesi színházba, az idei évadnyitó forgatagra.

JELENTKEZZ A HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZ MOST INDULÓ ÖNKÉNTES PROGRAMJÁBA!

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz.
A színház: szerelem! Örökké tartó láz.” (Polgár Ernő)

FELHÍVÁS


LÉGY TE IS RÉSZESE A SZÍNHÁZ ÉLETÉNEK!