Kétszéknyi távolságra - Így érinti a Hevesi-színház működését a járványhelyzet

A Hevesi Sándor Színház működését is érinti a járványhelyzet miatt kedden este hazánkban bevezetett rendkívüli jogrend, de a nézők nem maradnak előadás nélkül.

LEGALÁBB 200 VÁLLFA EGY DOXA

Október 9-én, pénteken este hat órakor – tehát nem a szokásos hét órai kezdettel! – mutatják be a Hevesi Sándor Színházban a Sose halunk meg című zenés játékot, amelyet Koltai Róbert Jászai-díjas színművész, rendező az azonos című, 1993-as, nagy sikerű filmjéből készített Gaál Ildikó rendezővel.

PEZ_6295-Kozepes- 

Folyamatos fertőtlenítés színházunkban!

https://www.youtube.com/embed/wjq6A0wZOUQ

Koltaival próbálnak – Bizakodva készül a Hevesi Sándor Színház az évadra

A Hevesi Sándor Színházban hétfőn az évadnyitó társulati ülés után kezdődtek el a Sose halunk meg című zenés játék próbái.

sose 

Csonka évadot zárt a Hevesi Sándor Színház

A társulati ülésen dr. Besenczi Árpád igazgató tekintette át az elmúlt hónapok eseményeit, felidézve, hogy március 12-én készen állt a nemzeti ünnepre időzített, A kőszívű ember fiai című színdarab, amikor kihirdették a pandémia miatti korlátozásokat.

AT7312 

TISZTELET A MINDENNAPI HŐSÖKNEK

Köszönetként koncertet adtak a kórház udvarán a Hevesi-színház művészei

PEZ_1181 

Teázás, túrázás és online színház

Vajon hogyan telnek a napjai mostanában a Sóska, sültkrumpli című tragikomédia két (nem túl életvidám) partjelzőjét alakító színművésznek, Baj Lászlónak és Szakály Aurélnak? A kialakult körülményekhez képest szerencsére jól érzik magukat, sőt a kényszerű pihenőidőt mind a ketten igyekeznek tartalmasan eltölteni.

bajl_aurel_foto 

Kihirdette 2020/21-es évadát a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

A zalaegerszegi Hevesi Sándor színház igazgatója, Besenczi Árpád Facebookon ismertette az új évaddal kapcsolatos terveiket, amely a műfaji sokszínűség jegyében született meg és hat nagyszínpadi előadást fog felvonultatni.

BeFunky-collage-3-1 

Elkészült a Hevesi Sándor Színház műsorterve a következő évadra

Bár a színházi előadások a veszélyhelyzet miatt ezen a tavaszon elmaradtak, ahogy a többi teátrum, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház is a háttérben dolgozik tovább.

besi 

Maszkok a Hevesiből

https://www.youtube.com/embed/psqsd9wMb_M

Maszkokat gyárt a Hevesi-színház varrodája

Hétfőtől profilt váltott a Hevesi Sándor Színház női-férfi szabótára, az öt dolgozó maszkokat varr a koronavírus-járvány fékezése érdekében.

Szabotar-Maszk 

Tóték: Premier a Hevesi Sándor Színházban

Péntek este új bemutatóval jelentkezett a Hevesi Sándor Színház: Örkény István Tóték című tragikomédiáját Csiszár Imre Kossuth-díjas rendező állította színre.

PEZ_0702 

„ÉVATÁR” – A KÉT ÉVA BIRODALMÁBAN

Két Éva birodalma a Hevesi Sándor színház fodrásztára, amit egymás közt csak Évatárnak hívnak!

evatar 

Még nem akarok egy „karakter” lenni - Beszélgetés Kovács Virág színésznővel

Harmadik évadját kezdte meg Kovács Virág színésznőként a Hevesi Sándor Színházban. November elejére pedig az első főszerepét is megkapta az Óz Dorkájaként.

kovacsvirag_2 

Búcsú Balogh Tamás színművésztől

Kollégái, barátai, tisztelői vettek végső búcsút Balogh Tamás színművésztől a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előcsarnokában. Mint ismert, a zalaegerszegi társulat örökös tagja október 2-án, 75 éves korában hunyt el.

baloght_bucsu_2 

MADÁCH MOST: A TELJES SZÍNHÁZI SZAKMA ELMONDJA A TRAGÉDIÁT

A Színházak Éjszakája kezdeményezésére eddig több mint 700 hazai színművész vállalta, hogy okostelefonja kamerájába elmond néhány sort Madách Imre örökérvényű drámájából.

mad-768x452 

Dr. Besenczi Árpád: „Én szeretem, ha munkabéke vesz körül”

Kilenc éve érkezett Egerszegre direktornak, a József Attila Színházat cserélve fel.Hogy bevált-e? Az újrázás mellett az is igazolja, hogy szinte mindenki Besinek szólítja.

Dr. Besenczi Árpád (54) Jászai-díjas színművészt, rendezőt június 12-én újabb öt évre nevezte ki igazgatónak a zalaegerszegi önkormányzat a Hevesi Sándor Színház élére.

BesiZaol