ÉLNI KELL AZ ÉLETET

Mindkét védőoltáson túl van már Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész, a Hevesi Sándor Színház tagja, aki már alig várta, hogy újra játszhasson a színház. Pénteken mutatták be az Elnémult harangok című színművet, amelyben az erdélyi környezetben játszódó történet ortodox pópájának házvezetőnőjét alakítja.

Ecsi2021 

Premier a Hevesi-színházban – Felköszöntötték Wellmann Györgyöt a 75. születésnapján

Hosszú szünet után pénteken este darabbemutatót tartott a Hevesi Sándor Színház.Az Elnémult harangok című dráma premierje után ezúttal elmaradt a hagyományos fehér asztalos közönségtalálkozó, de egy bensőséges házi fogadás keretében szóltak az alkotók a darabválasztásról, a korábbra tervezett bemutatóról, és egy születésnap is alkalmat adott az ünneplésre.

 harang75

Kedves Középiskolások, Pedagógusok!

Örömmel tudatjuk, hogy az “Elnémult harangok” című előadásunk bemutatójának napjára, elkészültünk a programhoz kapcsolódó, középiskolásoknak szánt drámapedagógiai foglalkozásokkal is.

Elhunyt Fitos Ferenc

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Fitos Ferenc, színházunk alapító tagja-gépkocsivezető 66 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fitos Ferenc színházunk alapítása óta egészen 2019-es nyugdíjba vonulásáig volt társulatunk tagja. Megrendülten osztozunk a család gyászában.

Fitos-Ferenc_Snapseed-Kozepes- 

Elhunyt Fitos Ferenc

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Fitos Ferenc, színházunk alapító tagja-gépkocsivezető 66 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fitos Ferenc színházunk alapítása óta egészen 2019-es nyugdíjba vonulásáig volt társulatunk tagja. Megrendülten osztozunk a család gyászában.

Fitos-Ferenc_Snapseed-Kozepes- 

Ezekkel a darabokkal indul újra az élet a Hevesi Sándor Színházban

A körülmények által meghatározott rendhagyó évadról számoltak be a Hevesi Sándor Színház vezetői szerdán a sajtó képviselőinek, hiszen 5 hónapon át üresen maradt a nézőtér a vírusjárvány miatti korlátozó intézkedések miatt.

ujranyit-sajto 

Elhunyt dr. Bánhegyi Béla

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy dr. Bánhegyi Béla, színházunk egykori orvosa 80 éves korában elhunyt.

Dr. Bánhegyi Béla a Hevesi Sándor Színház alapítása óta egészen 2018 decemberéig volt társulatunkkal.Emlékét örökké őrizni fogjuk.

 banhegyi_bela_Snapseed

Újabb előadás a Hevesi Színázban: A magyar és a román nép sorsának jóslata

Múlt hét óta újabb előadás várja „ugrásra készen” a közönséget a Hevesi Sándor Színházban. A társulat az évad munkarendjének megfelelően a végére ért az Elnémult harangok című dráma próbafolyamatának, így a Kőszívű ember fiai, a Legyetek jók, ha tudtok és a Kölcsönlakás mellett immár négy előadás áll rendelkezésre, ha majd újra járhatunk színházba.

Harangzalai 

Tisztelt Közönségünk! AZ ÉLŐ SZÍNHÁZ MINDENKIÉ!

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete új honlappal és közösségi oldallal köszönti a színházszerető közönséget www.videkiszinhazak.hu címen.

Koronavírus: tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban dr. Besenczi Árpád

Tizenkét napot töltött súlyos állapotban a keszthelyi kórházban Covid-19 vírus okozta fertőzés miatt december végén és január elején dr. Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Jászai-díjas színművész.

BesiCovid 

Olvasópróba a Hevesi Sándor Színházban: Elnémult harangok

A színházi berkekben olvasópróbának nevezett első próbanapon mi is bepillanthattunk a Hevesi Sándor Színház készülő új darabjának első lépéseibe. Az Elnémult harangok című színműnek a járványhelyzet miatt még nincs pontos premierdátuma, ha lehet tartani a terveket, akkor február 5-én mutatnák be.

Harangolvaso 

Már három előadás kész, a negyediket kezdték a Hevesi-színházban

A Hevesi Sándor Színházban a Kőszívű ember fiai, a Félőlény és most már a Legyetek jók, ha tudtok című előadás várja készen a jobb időket.

LJHT-10- 

Arcmaszkokat varrnak a zalaegerszegi Hevesi-színházban

A tavaszi felajánlást megismételve, ismét arcmaszkokat varrnak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház férfi- és női jelmezvarrodáinak munkatársai.

maszk2020 

Kétszéknyi távolságra - Így érinti a Hevesi-színház működését a járványhelyzet

A Hevesi Sándor Színház működését is érinti a járványhelyzet miatt kedden este hazánkban bevezetett rendkívüli jogrend, de a nézők nem maradnak előadás nélkül.

LEGALÁBB 200 VÁLLFA EGY DOXA

Október 9-én, pénteken este hat órakor – tehát nem a szokásos hét órai kezdettel! – mutatják be a Hevesi Sándor Színházban a Sose halunk meg című zenés játékot, amelyet Koltai Róbert Jászai-díjas színművész, rendező az azonos című, 1993-as, nagy sikerű filmjéből készített Gaál Ildikó rendezővel.

PEZ_6295-Kozepes- 

Folyamatos fertőtlenítés színházunkban!

https://www.youtube.com/embed/wjq6A0wZOUQ

Koltaival próbálnak – Bizakodva készül a Hevesi Sándor Színház az évadra

A Hevesi Sándor Színházban hétfőn az évadnyitó társulati ülés után kezdődtek el a Sose halunk meg című zenés játék próbái.

sose 

Csonka évadot zárt a Hevesi Sándor Színház

A társulati ülésen dr. Besenczi Árpád igazgató tekintette át az elmúlt hónapok eseményeit, felidézve, hogy március 12-én készen állt a nemzeti ünnepre időzített, A kőszívű ember fiai című színdarab, amikor kihirdették a pandémia miatti korlátozásokat.

AT7312 

TISZTELET A MINDENNAPI HŐSÖKNEK

Köszönetként koncertet adtak a kórház udvarán a Hevesi-színház művészei

PEZ_1181