Premier: A király beszéde című színmű pénteken az egerszegi Hevesi-színház színpadán

Hogyan lehet betartani a királyi fenséggel való érintkezéskor elvárt magatartási szabályokat, amikor egy herceg dadogását kell orvosolni? Miként lesz két egészen eltérő világot képviselő férfiból az egymásrautaltság élménye révén barát? Elfogadható, megérthető a tőlünk idegen szemlélet, nézőpont?

kir-19- 

Premier az egerszegi Hevesi-színházban: A fejedelem főszerepében Bot Gábor

Az Isten pénze, a Szent Péter esernyője, a Legyetek jók, ha tudtok, a Zrínyi 1566 után A fejedelem című musicalt állítja színpadra a Hevesi Sándor Színházban Moravetz Levente rendező, író, színművész, producer. Őt kérdeztük a pénteki premier közeledtén.

feg-34- 

Beáta cipőjét gyakran felölti

Kovács Virág színművész a Terminátor és a Cserebogár díjat is elnyerte az egerszegi színházban.

boi-46- 

ÉRETTSÉGI - új premierrel várja a közönségét a Hevesi Sándor Színház

Fodor László Érettségi című vígjátékát viszi színre a Hevesi Sándor Színház, a bemutató előadás pénteken este lesz. A darabot Farkas Ignác Jászai-díjas színművész, a társulat vezető művésze rendezi.

Erettzaol 

Rendhagyó társulati ülés díjátadásokkal

Rendhagyó módon évadzáró- és évadnyitó társulati ülést is tartott egy időben a Hevesi Sándor Színház vezetése. A furcsa helyzetet a járvány szülte, hiszen a tavalyi évadod csak most sikerült lezárnia a társulatnak, a befejezéssel viszont egy új is kezdődik.

szinhaz_dijazottak_1 

Czegő Teréz Aranydiplomás

Az idén nyáron vehette át Aranydiplomáját a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen Czegő Teréz, aki immár 51 éve járja a színészi pálya útjait. Valójában már tavaly érdemesült a jubileumi elismerésre, de csak az idén tudták átadni a címet.

czego_terez_foto 

Jeltelen sír

Augusztus 31-én mutatta be a Hevesi Sándor Színház Bozó László zeneszerző és Moravetz Levente rendező-színművész Volt egy seregünk című zenés darabját, amely főhajtás a második világháború magyar katonái, azon belül a Don-kanyarban elszenvedett vereség hősi áldozatai és családjai előtt.

0428798PEZ1126 

Boein-Boeing bemutató

https://www.youtube.com/embed/kiDMjnFuIDk

A Volt egy seregünk című drámát mutatta be a Hevesi Sándor Színház

A Hevesi Sándor Színház kedden este mutatta be a Volt egy seregünk című drámát, amely a magyar második hadsereg II. világháború alatti, a Don-kanyarnál elszenvedett tragédiáját dolgozza fel.

seregzala 

Biztos boldog akar lenni – Beszélgetés a 75 éves Wellmann Györggyel

Hetvenöt éves. Sok? Pont jó? A vitalitása, öniróniája érett az biztos. Az alkata pedig kell mint egy falat kenyér a társulatban, minden darabban van egy csetlő-botló korosodó édes figura. A legnagyobb persze Firsz volt a 2010/11-es évadban.

gyuriba75 

ÉLNI KELL AZ ÉLETET

Mindkét védőoltáson túl van már Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész, a Hevesi Sándor Színház tagja, aki már alig várta, hogy újra játszhasson a színház. Pénteken mutatták be az Elnémult harangok című színművet, amelyben az erdélyi környezetben játszódó történet ortodox pópájának házvezetőnőjét alakítja.

Ecsi2021 

Premier a Hevesi-színházban – Felköszöntötték Wellmann Györgyöt a 75. születésnapján

Hosszú szünet után pénteken este darabbemutatót tartott a Hevesi Sándor Színház.Az Elnémult harangok című dráma premierje után ezúttal elmaradt a hagyományos fehér asztalos közönségtalálkozó, de egy bensőséges házi fogadás keretében szóltak az alkotók a darabválasztásról, a korábbra tervezett bemutatóról, és egy születésnap is alkalmat adott az ünneplésre.

 harang75

Kedves Középiskolások, Pedagógusok!

Örömmel tudatjuk, hogy az “Elnémult harangok” című előadásunk bemutatójának napjára, elkészültünk a programhoz kapcsolódó, középiskolásoknak szánt drámapedagógiai foglalkozásokkal is.

Elhunyt Fitos Ferenc

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Fitos Ferenc, színházunk alapító tagja-gépkocsivezető 66 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fitos Ferenc színházunk alapítása óta egészen 2019-es nyugdíjba vonulásáig volt társulatunk tagja. Megrendülten osztozunk a család gyászában.

Fitos-Ferenc_Snapseed-Kozepes- 

Elhunyt Fitos Ferenc

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Fitos Ferenc, színházunk alapító tagja-gépkocsivezető 66 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fitos Ferenc színházunk alapítása óta egészen 2019-es nyugdíjba vonulásáig volt társulatunk tagja. Megrendülten osztozunk a család gyászában.

Fitos-Ferenc_Snapseed-Kozepes- 

Ezekkel a darabokkal indul újra az élet a Hevesi Sándor Színházban

A körülmények által meghatározott rendhagyó évadról számoltak be a Hevesi Sándor Színház vezetői szerdán a sajtó képviselőinek, hiszen 5 hónapon át üresen maradt a nézőtér a vírusjárvány miatti korlátozó intézkedések miatt.

ujranyit-sajto 

Elhunyt dr. Bánhegyi Béla

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy dr. Bánhegyi Béla, színházunk egykori orvosa 80 éves korában elhunyt.

Dr. Bánhegyi Béla a Hevesi Sándor Színház alapítása óta egészen 2018 decemberéig volt társulatunkkal.Emlékét örökké őrizni fogjuk.

 banhegyi_bela_Snapseed

Újabb előadás a Hevesi Színázban: A magyar és a román nép sorsának jóslata

Múlt hét óta újabb előadás várja „ugrásra készen” a közönséget a Hevesi Sándor Színházban. A társulat az évad munkarendjének megfelelően a végére ért az Elnémult harangok című dráma próbafolyamatának, így a Kőszívű ember fiai, a Legyetek jók, ha tudtok és a Kölcsönlakás mellett immár négy előadás áll rendelkezésre, ha majd újra járhatunk színházba.

Harangzalai