Alföldi Róbert Zalaegerszegen rendez

Az állatok farsangja című interaktív mesebaletté lesz az idei utolsó bemutató2012/2013 évad, de nemcsak a lassan magunk mögött hagyott évadról, hanem a következő szezonról is szó esett a Hevesi Sándor Színház sajtótájékoztatóján.

Jubileumi évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Lessing Bölcs Náthán című drámai költeményének díszbemutatójával Bérletfelhíváskezdődik a 2012/2013-as jubileumi évad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban: a darab tisztelgés a színház 30 éves története és a színházalapító, Ruszt József emléke előtt – ismertette Besenczi Árpád igazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

Czegő Teréz születésnapi köszöntése

Czegő Terézt köszöntötte a társulat 65. születésnapja alkalmából az IllatszertárCzegő Teréz keddi előadásának tapsrendjében. A művésznő 24 éve tagja a Hevesi Sándor Színház társulatának, számos emlékezetes színészi alakítás fűződik a nevéhez.

Ádámok és Évák

Háromszáznál is több diák vette birtokba a megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház színpadát: két előadással zárult hétfőn az Ádámok és Évák című projekt.Ádámok és Évák

Ahány szín, annyi Ádám, annyi Éva

Az Ádámok és Évák című projektet – az ötletgazda szolnoki Szigligeti Színház előadásán felbuzdulva – először tavaly indították útnak a zalai megyeszékhelyen, s mivel sikeresnek bizonyult, így Madách Imre drámai költeményét idén is közösen viszik színre a zalai diákok. A párizsi jelenetet tavaly a Páterdombi iskola vitte színre - Fotó: archív

Új darab a Hevesiben - Kollégium, lázadás, szerelem: diáksorsok

Az egerszegi színház fontosnak tartja a kortárs színműveket,Zsíros Viktor, Bellus Attila és Ecsedi Csenge Berta a produkció jelenetében – Fotó: Pezzetta Umberto így természetesen a diákoknak szóló Tantermi deszka című sorozatból sem hiányozhatnak a jelenkori drámák, melyek kimondottan  rólunk, nekünk szólnak, említette a választás egyik okát Madák Zsuzsanna, a teátrum dramaturgja az előadással egybekötött beavató színházi program vezetője, a produkció rendezője.

Más drámák hősei a Portugálban – darabtemetés Zalaegerszegen

A gyanútlan néző csak álmélkodik, portugalkapkodja a fejét, miközben úgy érzi, hogy „feje tetejére” állt minden a színházban; más drámák hősei suhannak át a színen, szokatlan dallamok csendülnek fel, a súgó „átveszi” az irányítást, a színészek meg kezdhetik elölről a jelenetet. Szerencsére a nézőtéren nem „gyanútlan nézők”, hanem szakavatott színházrajongók ülnek: ők viszont pontoson tudják, hogy kivételes, ritka pillanatok – darabtemetés szemtanúi.

Illatszertár a tv2 Tények műsorában

Háromszor is filmet készítettek Hollywoodban az Illatszertár című magyar darabból, amit most a zalaegerszegi színházban mutatnak be. Játszik benne Besenczi Árpád, a színház igazgatója is, aki 17 évvel ezelőtt ebben a vígjátékban mutatkozott be Budapesten. Besenczi mostani szerepét annak idején Sztankay István játszotta. Az új, zalaegerszegi előadásban pedig a női főszereplő éppen a lánya, Sztankay Orsolya.

Illatszertár: premier a Hevesi Sándor Színházban

Névtelen levelek bonyolítják az illatszertár boltoskisasszonyainak, drogistáinak életét: Asztalos úr másfél éve levelez egy csodálatos lánnyal, Hammerschmidt úr levélből értesül felesége félrelépéséről...

Kapocs az alkotók közt

A színpad ugyan nem idegen tőle, de az utóbbi években már jobbára aháttérben dolgozik. A zalai közönség a nemrégiben bemutatott Footloose című musicalben láthatta Vass János Pált,aki ettől az évadtól tagja a Hevesi Sándor Színház társulatának.

Hét év után újból a színpadra lép Kató Balázs

A Laura című musicalben, a 2004-2005-ös évadban láthatta utoljára a zalai Kató Balázs - Fotó: Pezzetta Umbertoközönség, aztán hét év után búcsút vett a Hevesi Sándor Színháztól. Dolgozott kellékesként Budapesten, mosogatófiúként Londonban, idén azonban a Footloose című musicalben ismét színpadra lép Zalaegerszegen Kató Balázs

A Prah rendhagyó színházi bemutatója Zalaegerszegen

Rendhagyó színházi környezetben, az Ady utca egyik patinás épületének földszinti lakásában mutatja be Spiró György Prah című kétszemélyes komédiáját február 26-án a Hevesi Sándor Színház Zalaegerszegen.

A Prah, és a Footloose a tv2 Tények című műsorában!

Szobaszínházat avatnak Zalaegerszegen. Spiró György egyik darabját ugyanis egy lakásban mutatják be, amit egy színházbaráttól kaptak kölcsön. Mindössze 25 néző fér be. Besenczi Árpád igazgató azt mondja, hogy izgatottan várja a hétvégét, mert lesz náluk egy másik bemutató is: a Footloose című, világsikerű musicalt a nagyszínházban játsszák majd.

Footloose - Ne legyen több tánc?

A Footloose című filmet 1984-ben mutatták be Kevin Bacon főszereplésével. A moziból musical is készült, melyet műsorra tűzött a Hevesi Sándor Színház: az előadás bemutatóját pénteken 19 órától tartják.

Lakásszínház lottó ötössel

Bemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház, ám Spiró György történetének szereplőivel nem a teátrumban találkozhat a közönség, hanem egy lakásban, az Ady utca 10-ben. Ecsedi Erzsébet (a Nő ) és Farkas Ignác (a Férfi) – Fotó: Pezzetta Umberto
Egy szoba a világ, benne a néző- és a játéktér is. Az egyik sarokban konyhakredenc, a tetején befőttesüvegek sorakoznak, polcán  poharak, szódásszifon, mellette sparhelt. A Nő krumplit pucol, amikor a Férfi hazatér. A Nő rosszat sejt, pedig arról van szó, hogy ötösük lett a lottón. Elgondolkodnak, mire  költik majd azt a rengeteg pénzt...

A színház minden szegmense érdekli Madák Zsuzsannát

Londonban látta a Macskák című musicalt még kisgyermekként és az idő tájt találkozott először - szintén az angol fővárosban - A diótörő című mesebalettel is. A két előadás meghatározó volt számára, nem meglepő, hogy felcseperedve a színházi pályát választotta Madák Zsuzsanna, a Hevesi Sándor Színház dramaturgja.Madák Zsuzsanna- Fotó: Pezzetta Umberto

A Rongyláb modern változata a színházban


A Rongyláb (Footloose) című musical modern változatát mutatja be február 24-én a Hevesi Sándor Színház társulata Zalaegerszegen.

Napló-Szilánkok - Koltai Róbert önálló Móricz-estje

Kedves Nézőink!