Harminc éves a Hevesi-színház

Három évtizeddel ezelőtt, 1982. szeptember 13-án tartotta első évadnyitó társulati ülését a zalaegerszegi állandó színház. A jövő héten e jubileum jegyében zajlanak programok. SajtótájekoztatóA rendezvényekről csütörtökön dr. Besenczi Árpád igazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit. Az emlékezést szeptember 13-án, csütörtökön a színház alapító igazgatója, Ruszt József előtti főhajtással kezdik, koszorút helyezve el a jeles rendező síremlékén.

Jubileumi évad, szezonnyitó forgatag Zalaegerszegen

Évadnyitó forgataggal várja szeptember közepén a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amely fennállásának 30. évfordulóját ünnepelve a színházalapító Ruszt József emléke előtt is tiszteleg.

Szakály Aurél a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjazottja!

Augusztus 31-én, pénteken este az Egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának, előadásával befejeződött a Szarvasi Vízi Színház 2012-es nyári évada, az előadást követő éjszakai díjátadóval pedig a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál.Saárossy Kinga és Szakály Aurél

Kedves nézőink!

Színházunkban elkezdődtek a BÖLCS NÁTHÁN, a FAFEYE, A TENGER ÉSZ és a SZÍNÉSZNŐK (PLAYHOUSE CREATURES) próbái. A bemutatókig jó böngészést kívánunk megújult honlapunkon. A FAFEYE, A TENGER ÉSZ című zenés játék jelmez- és látványterveit megtekinthetik az előadás bejegyzésének galériájában (itt). 

Irish Dance Tornado a Hevesi Sándor Színházban!

Catherine Gallagher's Irish Dance, Tornado szuperprodukciója

 Irish Dance Tornado

Zalaegerszegen szeptember 7.-én.

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót. A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat.  Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Színházi évadnyitó - Dráma, bohózat és musical is lesz

Színházi évadnyitó - Dráma, bohózat és musical is lesz

Új évad kezdődik, mégpedig nem akármilyen: jubileumi szezon lesz az idei, hiszen harminc éve alapították a Hevesi Sándor Színházat. Ez lesz ugyanakkor az első olyan évad, mely teljes egészében a város fenntartásában zajlik - mondta köszöntőjében Gyutai Csaba polgármester.

Kedves nézőink!

Üdvözöljük önöket megújult honlapunkon. Reméljük továbbra is sok érdekes információval, naprakész hírekkel szolgálhatjuk önöket. Vendégkönyvünkben ezentúl előzetes regisztráció nélkül várjuk előadásainkkal és a színházzal kapcsolatos hozzászólásaikat. Megújult honlapunkról közvetlenül megtalálhatják színházunkat a Facebook-on!
Jó böngészést kívánunk!

Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház: ha kell, eltört karral is játszanak

Találkoztunk Malvolióval, Orsino herceggel, Ren McCornackkel, Ariellel, Malacsikkal, Elisával és Carlosszal, Nyilas Misivel valamint Rómeóval, no meg Júliával. Rajtuk keresztül saját magunkkal. Hiszen ha akarjuk, ha nem, ez utóbbiért járunk színházba. A színészek tudják.

Június 11-én a POSzTon járt a Hevesi Sándor Színház…

A Párválasztóban – mely a Teátrum Sátor napi sorozata – Sztarenki Pál és Schnell Ádám ült le egy asztalhoz. A beszélgetés moderátora a Pécsi Nemzeti Színház színművésze Lipics Zsolt volt.

Évadzáró társulati ülés a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Besenczi Árpád igazgató évadértékelő beszédével kezdődött szerda délelőtt a Hevesi Sándor Színház nézőterén a 2011-2012-es évad utolsó eseménye, mely számba vette a hat nagyszínpadi bemutatót, interaktív beavató diákelőadásokat, s az újdonságként lakásszínházi premiert hozó időszakot.Fotó: Pezzetta Umberto

Az állatok farsangja a tv2 Tények című műsorában

120 gyerekszereplővel közösen készítettek interaktív mesebalettet a zalaegerszegi színházban. A város művészeti iskoláinak szinte minden korosztályát bevonták a darab elkészítésébe. Besenczi Árpád színházigazgató azt mondta, hogy az a céljuk, hogy az egészen fiatal gyerekek is megismerjék a színházat.

Olvasói Levél

Ember: ez gyönyörű!

Alföldi Róbert Zalaegerszegen rendez

Az állatok farsangja című interaktív mesebaletté lesz az idei utolsó bemutató2012/2013 évad, de nemcsak a lassan magunk mögött hagyott évadról, hanem a következő szezonról is szó esett a Hevesi Sándor Színház sajtótájékoztatóján.

Jubileumi évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Lessing Bölcs Náthán című drámai költeményének díszbemutatójával Bérletfelhíváskezdődik a 2012/2013-as jubileumi évad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban: a darab tisztelgés a színház 30 éves története és a színházalapító, Ruszt József emléke előtt – ismertette Besenczi Árpád igazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

Czegő Teréz születésnapi köszöntése

Czegő Terézt köszöntötte a társulat 65. születésnapja alkalmából az IllatszertárCzegő Teréz keddi előadásának tapsrendjében. A művésznő 24 éve tagja a Hevesi Sándor Színház társulatának, számos emlékezetes színészi alakítás fűződik a nevéhez.

Ádámok és Évák

Háromszáznál is több diák vette birtokba a megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház színpadát: két előadással zárult hétfőn az Ádámok és Évák című projekt.Ádámok és Évák

Ahány szín, annyi Ádám, annyi Éva

Az Ádámok és Évák című projektet – az ötletgazda szolnoki Szigligeti Színház előadásán felbuzdulva – először tavaly indították útnak a zalai megyeszékhelyen, s mivel sikeresnek bizonyult, így Madách Imre drámai költeményét idén is közösen viszik színre a zalai diákok. A párizsi jelenetet tavaly a Páterdombi iskola vitte színre - Fotó: archív

Új darab a Hevesiben - Kollégium, lázadás, szerelem: diáksorsok

Az egerszegi színház fontosnak tartja a kortárs színműveket,Zsíros Viktor, Bellus Attila és Ecsedi Csenge Berta a produkció jelenetében – Fotó: Pezzetta Umberto így természetesen a diákoknak szóló Tantermi deszka című sorozatból sem hiányozhatnak a jelenkori drámák, melyek kimondottan  rólunk, nekünk szólnak, említette a választás egyik okát Madák Zsuzsanna, a teátrum dramaturgja az előadással egybekötött beavató színházi program vezetője, a produkció rendezője.

Más drámák hősei a Portugálban – darabtemetés Zalaegerszegen

A gyanútlan néző csak álmélkodik, portugalkapkodja a fejét, miközben úgy érzi, hogy „feje tetejére” állt minden a színházban; más drámák hősei suhannak át a színen, szokatlan dallamok csendülnek fel, a súgó „átveszi” az irányítást, a színészek meg kezdhetik elölről a jelenetet. Szerencsére a nézőtéren nem „gyanútlan nézők”, hanem szakavatott színházrajongók ülnek: ők viszont pontoson tudják, hogy kivételes, ritka pillanatok – darabtemetés szemtanúi.

Illatszertár a tv2 Tények műsorában

Háromszor is filmet készítettek Hollywoodban az Illatszertár című magyar darabból, amit most a zalaegerszegi színházban mutatnak be. Játszik benne Besenczi Árpád, a színház igazgatója is, aki 17 évvel ezelőtt ebben a vígjátékban mutatkozott be Budapesten. Besenczi mostani szerepét annak idején Sztankay István játszotta. Az új, zalaegerszegi előadásban pedig a női főszereplő éppen a lánya, Sztankay Orsolya.