Kedves Nézőink!


Felhívjuk a Hevesi-bérlettel rendelkező nézőink figyelmét, hogy a bemutató előadások 18:00 órakor kezdődnek!

 


ÚJ COVID-kódex a Hevesi Sándor Színházban

Örömmel köszöntjük Önöket újra a Hevesi Sándor Színházban! Mindent megteszünk azért, hogy nyugodtan és biztonságban élvezhessék előadásainkat. 

Ahhoz, hogy a színházlátogatás továbbra is jó élmény maradjon, az Önök együttműködésére is szükség van. Az Önök egészségének védelmében, a központi járványügyi szabályokkal összhangban az alábbi színházlátogatási intézkedéseket vezettük be:

- Az előadásainkat csak tünetmentes nézők látogathatják.

- A közönségforgalmi területeken a maszk használata mindenki számára kötelező!

- Belépéskort minden nézőnk testhőmérsékletét érintésmentesen megmérjük. Ez néhány másodpercet vesz igénybe. Akinél a hőmérő 37,5°C-nál magasabb értéket mutat, nem engedhetjük be a színházba. 

- A színház kapuit az előadások kezdete előtt egy órával kinyitjuk, nézőink az előadás kezdete előtt fél órával foglalhatják el helyüket a nézőtéren. Ezzel az Önök érkezésének időbeli széthúzását, illetve a torlódások elkerülését szeretnénk elérni. 

- Az előcsarnok több pontján kézfertőtlenítőket helyeztünk el, melyek használatára kérjük Önöket.

- A közönségforgalmi területeken fokozzuk a takarítás, fertőtlenítés gyakoriságát.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük, és reménykedünk abban, hogy türelmük és szeretetük kitart mellettünk! 

 


 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a tavasszal elmaradt Tóték előadásai az alábbi napokon lesznek pótolva:

szeptember 7. (hétfő)      Keresztury-bérlet

szeptember 10. (csütörtök)  Madách-bérlet

szeptember 11. (péntek)      Kisfaludy-bérlet

szeptember 29. (kedd)         Széchenyi-bérlet

szeptember 30. (szerda)      Tolnay-bérlet

október 1. (csütörtök)       Munkácsy-bérlet

október 2. (péntek)       Dajka-bérlet

október 3. (szombat)       Pécsi-bérlet

Hetényi-bérletes nézőink figyelmét felhívjuk, hogy a fent meghirdetett időpontokra biztosítjuk a helyeket külön egyeztetés alapján!

Megértésüket köszönjük!

A két márciusi Oscar c. vígjáték pótlása az alábbiak szerint alakul:

A március 30-ai időpont szeptember 8. (kedd) napra kerül át,

a március 21-ei előadás pedig szeptember 19. (szombat) kerül megtartásra.

 

Kérjük jelezzék, hogy részt tudnak-e venni a meghirdetett előadásnapokon vagy sem!

                                                                                                                          Szervezési osztály


 


Néhány aktuális információval szeretnénk szolgálni az elmaradt előadások pótlásával kapcsolatban.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy terveink szerint az elmaradt bérletes Tóték és bérletszünetes Oscar című előadásokat szeptember hónapban pótoljuk.
A Tóték a következő bérleteket érinti: Dajka, Hetényi, Keresztury, Kisfaludy, Munkácsy, Madách, Pécsi, Ruszt, Széchenyi, Tolnay. Ezen előadásokra a 2019/20-as évad bérletei lesznek érvényesek.
Az Oscar című előadásra a márciusban megvásárolt jegyeket lehet felhasználni.
A bérletekben elmaradt két előadás - A kőszívű ember fiai és a Sose halunk meg - pedig szerepelni fog a következő 2020/21-es évad műsortervében. Aki a 2019/20-as évadban bérlettel rendelkezett, az a következő évados bérletét kedvezménnyel tudja megvásárolni. Természetesen azok a nézők, akik támogatni szeretnék színházunkat, teljes áron is megvásárolhatják bérletüket.
A jegypénztárunk nyitvatartásáról később értesítjük Önöket.
Addig is a 20/329-5670 és 20/329-5672-es telefonszámokon tudnak tájékoztatást kérni.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Szervezési osztály

 

 


IGAZGATÓI TÁJÉKOZTATÓ A 2020/21-ES ÉVADRÓL

Tisztelt Nézőink! Kedves leendő Bérletvásárlóink! 

 

Ebben a nehéz, szokatlan, embert próbáló időszakban, amikor igazándiból semmi biztosat nem tudunk, amikor a bizonytalanság az úr, azt hiszem mégiscsak meg kell próbálni néhány biztos dolgot közölni a színház jövőjével kapcsolatban.

Először, mi továbbra is úgy készülünk, hogy ősszel beindul a színházi szezon, még ha néhány kompromisszumot is kellett kötnünk, tekintettel a kialakult helyzetre.

Másodszor, kollégáim ugyanolyan alázattal, profizmussal és a színház iránti elkötelezettséggel teszik majd dolgukat, mint ahogy a veszélyhelyzet előtt tették, illetve a járvány idején is teszik. A társadalmi kötelezettségvállalás keretében a színház varrodája folyamatosan arcmaszkok készítését végzi, s több kollégánk részt vesz arcpajzsok összeállításában és csomagolásában is.

De a színház lényege mégiscsak az előadás, a közös együttlélegzés, ami mindig egyszeri és megismételhetetlen. Minden idegszálunkkal a nézőkért vagyunk, hiszen visszaigazolást tőlük kapunk a munkánkról. Ezért továbbra is nagyon szeretnénk megtartani régi bérletes nézőinket, de persze, ha a körülmények engedik, jó lenne új nézőket is köszönteni.

Ennek fényében és annak tudatában, hogy a helyzet szinte napról napra változik, szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel készülünk a 2020/21-es évadban.

Az őszi első bemutató a Sose halunk meg című musical lesz Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével. Ezt a darabot már márciusban elkezdtük előkészíteni, de a veszélyhelyzet kihirdetése miatt épp az olvasópróba előtt kellett leállnunk a munkálatokkal. (A bemutató időpontja október 9.)

Ezt követi október 22-én a Kölcsönlakás című Ray Cooney által írt vígjáték, amit jómagam állítok színpadra.

Az advent és a remélhetőleg megrendezésre kerülő Eucharisztikus Világkonferencia jegyében tűzzük műsorra Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című színdarabját, amely Luigi Magni és Bernardo Zapponi azonos című híres filmjéből készült. A darabot Moravetz Levente rendezi, a bemutató időpontja pedig december 4.

A nagyszínpadon 2021 januárjában lesz látható Rákosi Viktor Elnémult harangok című darabja a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor színpadra állításában, megemlékezve a Trianoni békediktátum 100. évfordulójáról.

2020. március 13-án lett volna a Kőszívű ember fiai című produkció premierje, amiből csak egy házi főpróbát tudtunk tartani a veszélyhelyzet kihirdetése miatt. Reményeink szerint - majdnem napra pontosan egy évvel később - 2021. március 12-én tervezzük a mű bemutatóját, rendezője Böhm György.

A nagyszínházi premierek sorát egy újabb musical zárja. Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza alkotta a Cigánykerék című darabot, mely a ’70-es évek pesti milliőjében játszódik, valahol a VIII. kerület mélyén. A bemutató tervezett időpontja 2021. április 16., a darabot pedig Böhm György állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével.

A jövő évadban két ifjúsági bemutatót tervezünk. A nagysikerű Lázár Ervin-program keretében Farkas Ignác rendezi a Félőlény című zenés mesejátékot, amelyet szeptember 16-án szeretnénk bemutatni. A második félévben, 2021 februárjában egy mesemusical színesíti a repertoárt, ami Fekete István Vuk című regényéből készült és Tompagábor Kornél állítja színpadra.

A stúdiószínpadon is szeretnénk új bemutatót tartani, a zalai származású Szálinger Balázs Becsvölgye című színművét Mihály Péter rendezi.

Továbbra is műsoron marad a Sóska, sültkrumpli című előadás, a Vigyázat, csalók! című bűnmegelőzési programmal összekapcsolt utazó darabunk is, mint ahogy a Csontketrec című Tantermi Deszka-előadás is tovább szerepel a repertoáron.

Bízunk benne, hogy pótolni tudjuk a Tóték című bérletes előadásunkat (10 alkalom), és a két bérletszünetes Oscart is szeretnénk lejátszani. Ennek időpontjáról, amint biztosan tudni fogjuk, természetesen azonnal tájékoztatjuk a tisztelt publikumot.

Mindent megteszünk annak érdekében, ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, minél előbb és minél zökkenőmentesebben induljon el a munka a színházban. Ehhez persze Önök, a Nézők is szükségesek, azaz jöjjenek, s szokjanak vissza a színházba. Mi továbbra is „Tárt karokkal” várjuk Önöket! Vigyázzanak magukra és embertársaikra! Találkozzunk minél hamarabb a Hevesi Sándor Színházban!Besenczi-Arpad-2018-Kozepes-

Dr. Besenczi Árpád
igazgató


Kedves Színházlátogató!

Mint már Ön is több fórumon bizonyára értesült róla, 2018. május 25-én életbe lépett az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet). A Hevesi Sándor Színház is megtette azokat a lépéseket, amelyek a rendelet maradéktalan teljesítéséhez szükségesek, hiszen az Ön adatainak biztonsága és védelme alapvető szempont minden tevékenységünk során.
2018. május 25-én életbe lépett a színház Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata, melynek teljes szövegét eléri honlapunkon (http://www.hevesisandorszinhaz.hu/), illetve a színház szervezési osztályán. A szabályzat tartalmazza az új adatvédelmi rendelettel kapcsolatos jogait is.

Ha bármely további kérdése lenne az új adatvédelmi rendelettel kapcsolatban, vagy a színház adatkezelésével kapcsolatban kérjük, forduljon a színház bármely hivatalos elérhetőségén, a szabályzatban megnevezett munkatársunkhoz és írásban megküldött kérelmére haladéktalanul intézkedünk.

Üdvözlettel: Hevesi Sándor Színház igazgatósága